Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Имам инсталирано јас секако вибер чим сакам да додадам некого, туку поентата ми беше дали ако го додадам него му стасува известување а ме нема у именик
Не, нема да му стигни никаква нотификација, имам истестирано..

Имам инсталирано јас секако вибер чим сакам да додадам некого, туку поентата ми беше дали ако го додадам него му стасува известување а ме нема у именик
Те сфатив, уживај, така како што ти реков, не стигаат такви нотификации на вибер, освен такви какви што ти кажав.

Како се викаше играна со карти, исто како бриџ ама со два пати помалку карти?

Аматерски солиден микроскоп колку пари се движи.

сместување(соба) на 3-4 недели во близина на центар, кај би било добар избор ?

Имам некое албумче со поштенски марки, па кај можам да најдам информации за тоа дали воопшто вредат нешто? Кај да барам филателисти низ Македонија за да ги продадам?

Здраво, имам пратка заглавена на царина ми требаат сопственици на фирма за консултација.

сместување(соба) на 3-4 недели во близина на центар, кај би било добар избор ?
Хостел некој низ Центар, ако не се веќе сите затворени ...
Автоматски споено мислење:

Имам некое албумче со поштенски марки, па кај можам да најдам информации за тоа дали воопшто вредат нешто? Кај да барам филателисти низ Македонија за да ги продадам?
Википедија вели:

Во земјата постојат неколку друштва што се занимаваат со филателија:
  • Фалателистичко друштво „Картофил“
  • Клуб на колекционерите на Скопје
  • Филателистичко друштво на Македонија
Пробај да ги најдеш, можеби преку нив е најлесно?

Порано во Поштата во Охрид имаше продавничка специјално за филателија. Често поминувам од таму, ама не сум забележал дали сеуште работи. Можеш да прашај во некоја пошта за информации и контакт. Деновиве ќе поминам пак, па ќе проверам.

Продавничката е спомната и на Wikipedia и на сајтот на Македонска Пошта:
Гореспоменатите поштенски марки се изработуваат во Бирото за филателија при Македонска пошта, кое годишно издава од 27.000 до 30.000 поштенски марки, на 18 различни теми. Тие што имаат каталошка вредност можат да се набават на филателистичките шалтери во главните пошти во Скопје, Битола и во Струмица, како и во продавницата за филателија во Охрид.

Излогот на Google Maps StreetView:
https://www.google.com/maps/@41.113...4!1sKqpkNwLfOiykQee7rLOOoA!2e0!7i13312!8i6656

1. Дали при нарачка од интернет за сума поголема од 100 евра со вклучена поштарина (90е и поштарина 20е) се плаќа царина+ддв?
2. Дали поштарината се царини ако производот во старт е над 100 евра. (пр. 101е + 9е, дали ќе се царини 110евра?)

1. Дали при нарачка од интернет за сума поголема од 100 евра со вклучена поштарина (90е и поштарина 20е) се плаќа царина+ддв?
2. Дали поштарината се царини ако производот во старт е над 100 евра. (пр. 101е + 9е, дали ќе се царини 110евра?)
1.Да
2.Да

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom