kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
Љацо, да си ибеш векот, кај ти текна на оваАј и двете варијанти најчесто како го спремам.
Печен:
За кило врат ( ако е повеќе дуплирај) некаде околу 300 мл пиво, во твојот случај може исаглам темно пиво, сол, бибер, ловоров лист и зејтин. Ставаш се во плекче и го покриваш со фолија. Ова е варијанта за бавно печење значи околу два саати и ќе треба да не ти е на јако фурната. Ќе го проверуваш и превртуваш. Кога ќе е при крај течноста ќе ја тргнеш фолијата иќе оставиш за да се запече, се ова под надзор.
)
Пржен:
На загреана тава го ставаш месото ( претходно посолено )буквално по пола минута од двете страни само да фати "коричка". Му налеваш две чаши вода, ставаш бибер во зрна и ловоров лист, намалуваш ринглата на тивко, ставаш капак и го оставаш околу саат. Ако не испари водата дорогаш го тргаш капакот, ако испари пред еден саат му дотураш. Значи да остане само месото со сосема малку вода на крај и тогаш додаваш зејтин и го пропржуваш од двете страни. Тоа е тоа.
Е. Има и зачинета вариајанта. Ако сакаш можеш да го посолиш, да му ставиш црвен пипер и зејтин и да го оставиш преку ноќ да се маринира и после бираш како да го правиш.
![]()

Сум го заборавил ова, а сега ми направи беља да го правам деновиве. Уште само да имам среќа да најдам добар врат (ако не, од мојот сечам)
Кафе, идејата со темно пиво е провокативна, не ми текнало до сега, ама вероватно ќе направам експеримент и се надевам дека ќе испадне како треба.
Само ќе направам мала промена, ќе го оставам да стои во пиво и зачини цела ноќ. Да впие од тоа пивцето и подлабоко,.... мх мх мх, уште сега можам да замислам како ќе изгледа
Скар на двете за оваа беља

, сол, бибер, ловоров лист и зејтин. Ставаш се во плекче и го покриваш со фолија. Ова е варијанта за бавно печење значи околу два саати и ќе треба да не ти е на јако фурната. Ќе го проверуваш и превртуваш. Кога ќе е при крај течноста ќе ја тргнеш фолијата иќе оставиш за да се запече, се ова под надзор.

уште тартар сосот фали на сликата, ама во брзање сум. 

Предложете некој вкусен рецепт кој нема да е научна фантастика зошто уште не сум некој мајстор, ама пак и да не е торта со бисквити
Сите ја пофалија заслужено и е името.Јас по овој рецепт ја правев