Сакам да зготвам: ... помош!

• Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување
не тоа, туку да не требаше да се варат претходно или таквно нешто?
Се работи за свежи габи ( големи парчиња не во вода,саламура)
Бтв тоа што им е поминат рокот можат нешто да бидат штетни (алергии, глупости)??

Чим немаат мувла фатено значи се добри.. Пржи и јади.. Ако не си утре на форумов значи си пропретал хахаха

A бе дечки... само на мене ли ми се праи огномет кога правам купечко пире? :icon_mrgr:
Шо е финтата? Треба на пониска температура или? :X3:

A бе дечки... само на мене ли ми се праи огномет кога правам купечко пире? :icon_mrgr:

Oti prais kupecko le? I ako go prais sekat zimaj podlaboko tendzere nego potrebno, za da ima mesto kaj da vrie :)

Oti prais kupecko le? I ako go prais sekat zimaj podlaboko tendzere nego potrebno, za da ima mesto kaj da vrie :)
Првпат денес напраив... немав време да лупам компири и викам шо чудо ќе беше овоа. :D Лом се напраи цела кујна, али на крај му го шлапнав капакот одозгора и си викам, море кој те врти па тебе па. :D

Првпат денес напраив... немав време да лупам компири и викам шо чудо ќе беше овоа. :D Лом се напраи цела кујна, али на крај му го шлапнав капакот одозгора и си викам, море кој те врти па тебе па. :D

Jas prvo gi varam kompirite posle, gi ljupam i normlano mleko, zejtin mesam so margarin, i biber, vegerta, kupecko ednas na rabota praevme, i edvaj go dovarivme pokrivaj namaluvaj ringli toa raste :D krsh

Ако веќе правиш од готовото ти го препорачувам она што е од кам во плаво жолта кутија,три кесички се внатре. Има многу сличен вкус со она од компири (јас ставам внатре, јајце,маргарин ко што го правам нормалното и стварно е убаво). Инаку мене секое пире ми се претвара во вулкан ама лекот му е мешање брзо постојано за да не гори и да не се ствара воздух од доле :)

Треба да мешаш постојано, исто како пудинг кога вариш :)

Koга ме мрзи правам и јас такво купечко, ама на кутијата од тоа што јас користам вика, зоври ја водата, тргни ја од на оган, додај прашокот т.с. трошките или како да го наречам и мешај. Додаваш топло млеко и путер и не треба на оган веќе.. И баш е ок..

Вие што готвите најчесто знаете каде можам да најдам кај нас сервис за мерење
teaspoon, tablespoon, cup ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom