perez9
расипано јајце
- Член од
- 30 декември 2013
- Мислења
- 1.041
- Поени од реакции
- 991
ориз со вегета, лук и лимони...oriz....samo oriz?![]()
И грашак со царевка можи...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ориз со вегета, лук и лимони...oriz....samo oriz?![]()
Ракчиња со пржен ориз;Nekoj predlog sto da zgotvam kako prilog so rakcinja?
Обрати се кај Анчо. Он е по мелницитеДечки ја обожавам колачи со мак. И сакам да си направам еден. Али у сите рецепти пишува дека треба да биде ситно мелен макот. Тој шо се купува не е мелен нели? Со што се меле проклетиот? Може е ептен бизарно прашањево, па фала на разбирањето![]()
Дечки ја обожавам колачи со мак. И сакам да си направам еден. Али у сите рецепти пишува дека треба да биде ситно мелен макот. Тој шо се купува не е мелен нели? Со што се меле проклетиот? Може е ептен бизарно прашањево, па фала на разбирањето![]()
Наспроти..... без разлика дали треба да правиш баклава, торта или колачи, макот не треба да се мели..... така ја губи својата убавина, а и башка доволно е ситен со што немаш потреба да го мелишДечки ја обожавам колачи со мак. И сакам да си направам еден. Али у сите рецепти пишува дека треба да биде ситно мелен макот. Тој шо се купува не е мелен нели? Со што се меле проклетиот? Може е ептен бизарно прашањево, па фала на разбирањето![]()
Наспроти..... без разлика дали треба да правиш баклава, торта или колачи, макот не треба да се мели..... така ја губи својата убавина, а и башка доволно е ситен со што немаш потреба да го мелиш![]()
Јас само еден колач со мак имам правено (па не сум стручна баш), ама го правеев со макот каков што си беше со кесичката, доволно е ситен. Е сега, ако треба уште поситен да е, со електрична мелница за кафе измели го.
Не го мели, со мелењето макот си ја губи убавината. Направи го колачот со немелен мак и самата ќе видиш колку било добро што не си земала да го мелишНе треба? Па зашо секаде пишува мелен? Мене ми одговара да не мора да му барам чаре ако испаша добро колачот и со немелен...![]()
Посна руска салатаДајте некои испробани рецепти за посни салати и посно благо, ве молам.
Пилешки прсти/стекШто можам да 'кснам со сос од сенф и мед?![]()
Или похован кромид. Или да го прелиеш врз марула салата со некој друг зеленчук во комбинација со салатата.Што можам да 'кснам со сос од сенф и мед?![]()
Не треба? Па зашо секаде пишува мелен? Мене ми одговара да не мора да му барам чаре ако испаша добро колачот и со немелен...![]()