Сакам да зготвам: ... помош!

• Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување
Пробај со готови кори кои ќе ги премачкуваш со четче со смеса од кисела вода , масло ,малку квасец .
а нели од поќе квасец би требало да е поубаво тестото?

Сакам да полнам мисирка нареден викенд, најдов неколку рецепти на нет...ама пак, си викам тука да прашам најдобро ќе биде. Ако има некој да сподели, би му бил благодарен.

Сакам да полнам мисирка нареден викенд, најдов неколку рецепти на нет...ама пак, си викам тука да прашам најдобро ќе биде. Ако има некој да сподели, би му бил благодарен.
http://www.coolinarika.com/recept/punjena-moderna-bozicna-purica/

Ова е предлог за полнење но не мора олку богато , инаку печењето е мошне специфично а тоа е најважно .

Купив салеп за правење, у кутивче. На упатсвото пишува за подобар вкус да се вари. Значи треба да го ставам уште од почеток у млекото и да го сварам? Или па ако имате вие некој совет како го правите или што да додадам, добредојдено е. :icon_mrgr:

Kakov salep ? od toj turskiot li ili od Doctors?
ni eden od niv ne ti e salep, vnatre imas se samo salep ne. Toa ti e mesavina od gustini, aromi, mleko vo prav i red dr. dodatoci so min. sodrzina na salep.
Najdobar salep od industriski pakovanite tie od toj na Alkaloid.
Ova da si znaes za drug pat:)

A podgotovkata ide .....otprilika solja mleko stavi ja da zagreva i pred vrienje , dodadi 2-3 lazici od salepot i seker po zelba i vari go na tivok ogan se duri ne zgusni , no so postojano mesanje. Na kraj obavezno ide cimet / kanela.:)
Dokolku e od toj vo kesicki, se prigotvuva na ist nacin ...edna kesicka ide na edna solja mleko.

Kakov salep ? od toj turskiot li ili od Doctors?
ni eden od niv ne ti e salep, vnatre imas se samo salep ne. Toa ti e mesavina od gustini, aromi, mleko vo prav i red dr. dodatoci so min. sodrzina na salep.
Najdobar salep od industriski pakovanite tie od toj na Alkaloid.
Ova da si znaes za drug pat:)

A podgotovkata ide .....otprilika solja mleko stavi ja da zagreva i pred vrienje , dodadi 2-3 lazici od salepot i seker po zelba i vari go na tivok ogan se duri ne zgusni , no so postojano mesanje. Na kraj obavezno ide cimet / kanela.:)
Dokolku e od toj vo kesicki, se prigotvuva na ist nacin ...edna kesicka ide na edna solja mleko.

Некојси Кристал салеп, гостиварски. :icon_mrgr:
Не го ни видов што е како е, само го земав, колку да пробам.
Фала на сугестиите. :)

Некојси Кристал салеп, гостиварски. :icon_mrgr:
Не го ни видов што е како е, само го земав, колку да пробам.
Фала на сугестиите. :)

Drug pat zemaj od Alkaloid, toj e pakovan vo mala kesicka za edna / dve upotrebi ili ako poznavas luge koi go sobiraat i pravat,taka ti e najdobro , cist salep:) se drugo e prasaci, dodatoci...
i mozes da go poznes po izgled, treba da e zrnest kako griz, a ne prasak.

Веќе подолго време правам тестенини,дали може да им ставам некој зачин за подобар вкус,ако имате на ум пишете.

Веќе подолго време правам тестенини,дали може да им ставам некој зачин за подобар вкус,ако имате на ум пишете.
Сам ги правиш тестенините? Од брашно, јајца? Можеш било што да им ставиш внатре.

Има 1001 начин за приготвување на тестенини. Што ти падне на ум тоа. Јас последно јадев макарони со вегета и павлака. Многу убава комбинација ми е тоа. Или спржи ситно сецкан кромид, со домати од конзерва, додај сецкани маслинки и босилок. Измешај го ова со тестенините, многу е вкусно. Ако немаш босилок, стави оригано. Најодозгора изрендај пармезан или кашкавал.

Па ако јадеш само тестенини освен сол друго не би препорачал, но ако ги јадеш во комбинација еве предлози.....

Тестенини и пилешко месо со кари зачин тестенини и павлака со вегета, тестенини и сланина со црвен пипер, тестенини и кечап со оригано, тестенини со зејтин, маслинки и лимон со босилок, тестенини печени со сецкан лук и зејтин.... :)

Прстофат лук во прав, кари, рузмарин, босилЕк/ок како и да е, оригано, вегета, ким, бибер... во каков и да е сос да ги додадеш и што и да ставиш ќе им даде поубав вкус.
Не многу би се согласиле со мене можеби но сушеното чили ми е незаменливо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom