Сакам да зготвам: ... помош!

• Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба помош за сосови за несо на скара, немам никаква идеја. Месото е пилешко и свинско. Ве молам, помагајте!!!
Види од овде дали ќе ти фати некој око :smir:

Види од овде дали ќе ти фати некој око :smir:

Ги разгледав, ама за на скара барам. Утре е Илинден па планираме да го прославиме со друштво. Бараме нешто што ќе може да го направиме таму, имаме ние добра опрема за да се подготви се`, ама со идеите заглавивме :(

Сакам да зготвам некое јадење со ориз, ама слабо стојам со рецепти ПОМОШ

Вариш ориз (басмати) онаков издолжен на не нашиов каша што се прави околу 250 гр. Го вариш во тенџере со затворен капак на 1 ипол околу пола саат. Ни се лепи, ни треба да му стоиш. Зачини стави додека се вари оризот, какви сакаш. Јас немам фантазија за зачини па само вегета и магдонос ставам.
На страна пржиш туна 2 конзерви.
Ги смешуваш туната, оризот, ситно исецкани 2 домати и 2 павлаки.
Јас се давам во ваков ориз.

ајде некој нека каже како се правам чоколадни пуканки. јас немам идеја како би се правиле ...

Ми треба помош за рецепт. Ја видов сликава на нет и ми се пријаде нешто вакво, ама нит знам како се вика ниту како се прави :jaj:

Слика за помош

Ми треба помош за рецепт. Ја видов сликава на нет и ми се пријаде нешто вакво, ама нит знам како се вика ниту како се прави :jaj:

Слика за помош

Ледени коцки.
Убави се, мама ми ги прави некад :)

Имаш на интернет многу рецепти за ледени коцки. Еве ти неколку избери си или повторно пребарај си кај чичко Гугл.
рецепт 1
рецепт 2
рецепт 3 И го читав, нашиов е сличен на овој!
рецепт 4

мњам мњам
img37536051.jpg

Сака да направам крофни со шекер од прав. Обични .. Ако може подетално објаснете, немам правено никогаш

Ледени коцки.
Убави се, мама ми ги прави некад :)

Имаш на интернет многу рецепти за ледени коцки. Еве ти неколку избери си или повторно пребарај си кај чичко Гугл.
рецепт 1
рецепт 2
рецепт 3 И го читав, нашиов е сличен на овој!
рецепт 4

мњам мњам
img37536051.jpg

Фала! Рецептот го најдов овде го потсредив и си ги направив. Овој рецепт е исто добар, ама друг пат него. За да не ми испаднат големи намерно ги ставив во поширока тепсија и ми испаднаа тамам `ко што си ги сакам :smir:
На изглед не е кој знае какво, ама испадна премногу вкусно, следниот пат ќе треба да поработам малку на изгледот :pos:
слика 1
и
слика 2

--- надополнето ---

Сака да направам крофни со шекер од прав. Обични .. Ако може подетално објаснете, немам правено никогаш

Повели рецепт. Многу е лесно само следи како имаат напишано.
Или можеби сакаш од оние другите?! Какви крофни сакаш? Има милион рецепти!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom