Сакам да зготвам: ... помош!

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ми треба помош за сосови за несо на скара, немам никаква идеја. Месото е пилешко и свинско. Ве молам, помагајте!!!
Види од овде дали ќе ти фати некој око :smir:

H

HITCH

Гостин
Види од овде дали ќе ти фати некој око :smir:
Ги разгледав, ама за на скара барам. Утре е Илинден па планираме да го прославиме со друштво. Бараме нешто што ќе може да го направиме таму, имаме ние добра опрема за да се подготви се`, ама со идеите заглавивме :(

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
Сакам да зготвам некое јадење со ориз, ама слабо стојам со рецепти ПОМОШ

Б

Бат Елохим

Гостин
Вариш ориз (басмати) онаков издолжен на не нашиов каша што се прави околу 250 гр. Го вариш во тенџере со затворен капак на 1 ипол околу пола саат. Ни се лепи, ни треба да му стоиш. Зачини стави додека се вари оризот, какви сакаш. Јас немам фантазија за зачини па само вегета и магдонос ставам.
На страна пржиш туна 2 конзерви.
Ги смешуваш туната, оризот, ситно исецкани 2 домати и 2 павлаки.
Јас се давам во ваков ориз.

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
ајде некој нека каже како се правам чоколадни пуканки. јас немам идеја како би се правиле ...

H

HITCH

Гостин
Ми треба помош за рецепт. Ја видов сликава на нет и ми се пријаде нешто вакво, ама нит знам како се вика ниту како се прави :jaj:

Слика за помош

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ми треба помош за рецепт. Ја видов сликава на нет и ми се пријаде нешто вакво, ама нит знам како се вика ниту како се прави :jaj:

Слика за помош
Ледени коцки.
Убави се, мама ми ги прави некад :)

Имаш на интернет многу рецепти за ледени коцки. Еве ти неколку избери си или повторно пребарај си кај чичко Гугл.
рецепт 1
рецепт 2
рецепт 3 И го читав, нашиов е сличен на овој!
рецепт 4

мњам мњам

bonbon4e

100% крејзи :P
Член од
4 септември 2010
Мислења
226
Поени од реакции
17
Сака да направам крофни со шекер од прав. Обични .. Ако може подетално објаснете, немам правено никогаш

H

HITCH

Гостин
Ледени коцки.
Убави се, мама ми ги прави некад :)

Имаш на интернет многу рецепти за ледени коцки. Еве ти неколку избери си или повторно пребарај си кај чичко Гугл.
рецепт 1
рецепт 2
рецепт 3 И го читав, нашиов е сличен на овој!
рецепт 4

мњам мњам
Фала! Рецептот го најдов овде го потсредив и си ги направив. Овој рецепт е исто добар, ама друг пат него. За да не ми испаднат големи намерно ги ставив во поширока тепсија и ми испаднаа тамам `ко што си ги сакам :smir:
На изглед не е кој знае какво, ама испадна премногу вкусно, следниот пат ќе треба да поработам малку на изгледот :pos:
слика 1
и
слика 2

--- надополнето ---

Сака да направам крофни со шекер од прав. Обични .. Ако може подетално објаснете, немам правено никогаш
Повели рецепт. Многу е лесно само следи како имаат напишано.
Или можеби сакаш од оние другите?! Какви крофни сакаш? Има милион рецепти!

Kajgana Shop

На врв Bottom