Setsuko
Модератор
- Член од
- 29 јануари 2006
- Мислења
- 6.414
- Поени од реакции
- 6.131
Трае уште саемов? до кога? пишува до 17ти...? а денес?
Уште денес е, ама лани на последниот ден до 13:00 веќе беа кренати штандовите.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Трае уште саемов? до кога? пишува до 17ти...? а денес?
Macka i Glusec
Исто и на мене ми е омилен писател, бидејќи само тој може да напише толку добри политички трилери, со безброј заплети и се останато. Просто уживам кога ги читам неговите книги, а да напоменам дека има напишано повеќе од 30-35 книги во целато негово книжевно творештво. Планирам годинава барем две третини да прочитам.
Мене подеднакво ми се допаѓаат како поновите негови книги, значи во последниве 20 години, кои дел се издадени и по неговата смрт, како Стратегијата Банкрофт, но можете да ги најдете во Градска библиотека старите изданија од 70-80-тите години на минатиот век, претежно на српски, кои исто така се супер. Туку како што кажа, Наследството на Скарлати, но и Пат за Омаха и Пат за Гандолфо се исто така супер. Ептен лесни за читање и ќе приметите малку поразличен стил отколку во останатите негови дела.
Особено ми се допаѓаат неговите книги поврзани со Втората светска војна, или пак настаните по неа, како што се Сигма протокол, која е ремек-дело, понатаму Спогодбата на Холкрофт и Во знакот на близнаците. Но, добри се и неговите преработени дела (пишувани од други писатели) особено Кавер-еден серијата со главниот јунак Џон Смит, како што се Париска опција, Пеколен фактор, меѓудругото и Московски вектор.
Штом Ладлам те бендисува, читај го Сидни Шелдон. Мислам дека стилот им е сличен, но кај Ладлам има повеќе акција, помашки му се книгите.
Eee zemav:
Podmolna Ubavina
Stepskiot Volk
Znaci Pokraj Patot
Dosijeata na FBI
Macka i Glusec
Igrite na gladnite - rasprodadena...Assholes![]()