Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Кога сме кај попустите, освен стандардно Бегемот кои се шампиони, морам да ги пофалам и Муза - јас не купив ништо зашто скоро се од таму имам, ама повеќето книги им се со 50% попуст. Ги имате одличните романи на Станојоски „Првиот универзитетски ден на мојата ќерка“ и „Гаргара“ за по само 150 денари, и останатите: „Диссомнии“, „Полиглот“ со исто големи попусти. Друга препорака од мене - Зоран Жмириќ, особено со „Хотел Вартбург“, ако не се лажам и тој беше 150 денари или максимум 200. Сега има плус уште еден негов роман преведен кој го зедов но уште не ми е прочитан. Кој не ги прочитал и ги нема овие книги, верувајте дека вредат за сите пари.

Бега од „авторите“, поточно. :P Ве барав тебе и Јордан, не бевте таму. Беа „авторите“. :D
Како бе ти бегаше а ја не бегав, м?:cautious:
Поготово ако сме биле во ист временски период? Gotcha! :D
Jaс само обсервирав изглеа, затоа ;)

Убаво што ме потсети за Хотел Вартбург, и таа ја ставам на листата. (неколку пати ме имаш потсетувано, чинам :D )

Го изгасивте ли пожарот другари? Некако слабо вести за пожаров. :pos:

Како бе ти бегаше а ја не бегав, м?:cautious:
Поготово ако сме биле во ист временски период? Gotcha! :D
Jaс само обсервирав изглеа, затоа ;)
Не те сфатив. Сигурно е пак ко ситуацијата со @ComfortablyNumb - овојпат јас и ти не се разбравме. :pos:

Го изгасивте ли пожарот другари? Некако слабо вести за пожаров. :pos:
Пак има поставено нешто ко огромна кутија со слика на Гоце внатре за сликање. Ептен удрил на промоција. И старците што беа додека бев јас таму, гледам се лажат: оваа беше книгата за Гоце? (Они поим немаат дека е тоа роман, битно за Гоце е).

Убави муабети за книги си правите па решив да ви се приклучам.

Ова е мојот избор од саем.
Последниве три години од саем купувам најмногу книги од македонски автори па така беше и денес. Поголем дел од книгиве што ги земав имаа добар попуст. Гледам веќе сте пишале ама и јас исто најмногу се разочарав од Три бидејќи на голем дел од книгите немаа ни денар попуст.

Attachments

• IMG_20260424_143747.jpg
    IMG_20260424_143747.jpg
    1,3 MB · Прегледи: 23
Бегемот оваа година имаа многу подобра понуда од лани, а стандардно, имаат едни од најдобрите Саемски цени.

Атвуд двете комплет (Завети и Робинката) за 600 ден, а лани поединечно им беа по 500-600. Белите, трите комплет, за 900 ден.

Се задржав се на се, 10 мин, бев до Магор, ја немаа Лолита. Штета! Утре ќе прашам пак!

IMG_20260424_160238_edit_1358763523615314.jpg

Денес немав ни многу време, беше инцидентно затоа што ми излезе нешто работа во близина, утре ќе одам плански, со друштво, ќе имам нешто повеќе време за разгледување, па ќе ги пречешлам уште еднаш каталозите.

Генерално сликата е лоша, премногу деца (читај: гужва) премногу галама во простор кој не е наменет да биде Саемски. Повеќе ми се допаѓаше кога беше на отворено, за време на Ковид кризата, па една година, чинам, имавме и две манифестации, пролетна и есенска.

Премногу е натрупано, дел од издавачките куќи немаат личен простор, немаат свое јас. Други, пак, кои имаат поголема платежна моќ, можат многу да се шират. Сакам да кажам, не може да се направи добра презентација на понудата на тој мал и ограничен простор. Така, ова, ништо не се разликува од молските панаџури.

Што пара се Тинтин мајсторе? Како добро изгледаат… :love:

Што пара се Тинтин мајсторе? Како добро изгледаат… :love:
Висока квота. 7 банки, со попустов од 30 % преживеав со двата бубрега. Ама долго ги планирав за зимање. Подигнав и станбен кредит :D

Висока квота. 7 банки, со попустов од 30 % преживеав со двата бубрега. Ама долго ги планирав за зимање. Подигнав и станбен кредит :D
ауу богами скапо. А преубаво изгледа цел сет, со здравје да си ги читаш.

ауу богами скапо. А преубаво изгледа цел сет, со здравје да си ги читаш.
Давно ја имав таа желба да ги комплетирам стриповите на Тинтин. Мислам дека и една од причините зошто киснев на форуми од 2005та навака беше ради ова скапо хоби. Бев среќен кога Бункер почна да ги увезува од србија преведени, баш онака како што искачаа во Политикин Забавник. До тогаш имав само 4 комплетни и два на делови - (ми фалеа броеви од забавникот). Но Букер потфрли, носеше нешто но не до крај. Кога видов дека Академска книга ги има како комплет, си реков „ај јеби га, једном се живи“. Собирав на страна нешто пари,за година дена, (петстотче овде, иљадарче онде) се домогнав без многу јако да ме фркне по моменталниов буџет.

Паркетот испушти ли душа? Пушти слика и од него.

Back
На врв Bottom