САД ја создаде Ал Каеда

• Креатор на темата Креатор на темата RAYTHEON23
  • Време на започнување Време на започнување
АЛ КАЕДА е создадена од страна на американската одбрана со цел манипулирање со американскиот народ и дестабилизација на средниот исток.:helou: Има многу за кажување за нападите и ред други работи, ама тоа друг пат.

Сичко е можно од американците

North American Aerospace Defense Command

Ако и генералштабот може да го наречеме организација.......ама добро не е битно но НСА и ЦИА се сосем нешто друго од НОРАД.Nастануваат забуни при преводите од американскиот поим Agency i Organisation.Ах долга и широка.

site znaeme za sovetsko-avganistanskata vojna kade CCCR izgubi ko SAD u vijetnam I deka SEPAK poradi politickio-ideoloskite priliki SAD JA POMOGNA al kaeda kako CCCR VIETNAM)e sega od kade state of the art oruzje AVGANISTANCITE i dr oruzje pa da gi pobedat sovetite.
poentata mi e DALI SAD JA SOZDADE Al KAEDA? ova e eden protiv voen govor (mnogu dobarrr)

http://www.djpauledge.com/wewillnotbesilenced/index_secondmovie.html?tt=1.1

РАМБО ја создаде АЛ КАЕДА, во третиот дел.

Технички глеано ал каеда си се формирала пред да помогне САД така да може да се каже дека САД само помогнале а не ја формирале.

znaci oni samo pomagale da gi izrezilat rusite pakolku helikopteri..avioni izgubija
toa tuka mi e interesno..na primer prvobitnite reye raketi bile lesno zalazuvani no koga amerite im dale moderno vooruzuvanje pocnale da veke da pobeduvaat..inaku inspirazija za ovaa tema mi bese knigata covert action od babamovski ivan:smir:

aa zeitegeist gi izgledav i dvata dela ZAKON:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom