Кралот Марко
Не прилепчанецот, ами Јас
- Член од
- 6 ноември 2008
- Мислења
- 3.969
- Поени од реакции
- 278
site znaeme za sovetsko-avganistanskata vojna kade CCCR izgubi ko SAD u vijetnam I deka SEPAK poradi politickio-ideoloskite priliki SAD JA POMOGNA al kaeda kako CCCR VIETNAM)e sega od kade state of the art oruzje AVGANISTANCITE i dr oruzje pa da gi pobedat sovetite.
poentata mi e DALI SAD JA SOZDADE Al KAEDA? ova e eden protiv voen govor (mnogu dobarrr)
http://www.djpauledge.com/wewillnotbesilenced/index_secondmovie.html?tt=1.1
Со оглед дека Господ на небото, а „Америте на земјата“ така што Да! САД ја создаде Ал Каеда како што создаде многу други нешта затоа што во доктрината на нивната политика е најпрво правење пријатели (Бин Ладен, Садам Хусеин итн.) па издигање до пиедестал на единствени и незаменливи кај своите народи, па потоа постепено мамење на истите тие и наведување кон откажување на послушност кон САД и на крај агресивна кампања за нивно оцрнување и правење од нив на државен непријател на САД бр.1 и сосема на крај мобилизација и стратегија на напад борба и уништување на истите тие, но сега веќе терористи.
А истите тие бивши пријатели сегашни терористи нормално под никаков услов нема да попуштат за да не испаднат магариња па почнуваат да водат најпрво вербална, а потоа и вистинска војна со создателот ментор САД.