САД ја создаде Ал Каеда

• Креатор на темата Креатор на темата RAYTHEON23
  • Време на започнување Време на започнување
site znaeme za sovetsko-avganistanskata vojna kade CCCR izgubi ko SAD u vijetnam I deka SEPAK poradi politickio-ideoloskite priliki SAD JA POMOGNA al kaeda kako CCCR VIETNAM)e sega od kade state of the art oruzje AVGANISTANCITE i dr oruzje pa da gi pobedat sovetite.
poentata mi e DALI SAD JA SOZDADE Al KAEDA? ova e eden protiv voen govor (mnogu dobarrr)

http://www.djpauledge.com/wewillnotbesilenced/index_secondmovie.html?tt=1.1

Со оглед дека Господ на небото, а „Америте на земјата“ така што Да! САД ја создаде Ал Каеда како што создаде многу други нешта затоа што во доктрината на нивната политика е најпрво правење пријатели (Бин Ладен, Садам Хусеин итн.) па издигање до пиедестал на единствени и незаменливи кај своите народи, па потоа постепено мамење на истите тие и наведување кон откажување на послушност кон САД и на крај агресивна кампања за нивно оцрнување и правење од нив на државен непријател на САД бр.1 и сосема на крај мобилизација и стратегија на напад борба и уништување на истите тие, но сега веќе терористи.

А истите тие бивши пријатели сегашни терористи нормално под никаков услов нема да попуштат за да не испаднат магариња па почнуваат да водат најпрво вербална, а потоа и вистинска војна со создателот ментор САД.

Инаку МИ6 имаше компјутерски фајл кој се викаше Ал Каеда.
Тоа беше фајл во кој беа имињата на сите муџахедини кои се бореа против советскиот сојуз и кои беа обучувани од англосаксонците.
Ал Каеда е тројанскиот коњ во арапскиот свет.
Они ќе минираат една зграда, односно ќе ја преземат одговорноста а англосаксонците ќе освојат нови 100 нафтени полиња и нова земја за производство на дрога од која се финансираат сите нивни војни.
Сурово и безмисловно.

Инаку МИ6 имаше компјутерски фајл кој се викаше Ал Каеда.
Тоа беше фајл во кој беа имињата на сите муџахедини кои се бореа против советскиот сојуз и кои беа обучувани од англосаксонците.
Ал Каеда е тројанскиот коњ во арапскиот свет.
Они ќе минираат една зграда, односно ќе ја преземат одговорноста а англосаксонците ќе освојат нови 100 нафтени полиња и нова земја за производство на дрога од која се финансираат сите нивни војни.
Сурово и безмисловно.

Не е сурово и безмислено тоа е реално. Прикаските што ние ги „вариме“ се многу посурови и безмислени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom