Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја сум за да се остранит Гадафи по секоја цена, доста веќе го трпат во западот. Не само што му носи штета на својот народ туку и виновен е за доста терористички напади во западот. Нападиве се легитимирано со дозволата од советот на безбедност при ОН така да се остранети сите дилеми. Е сега интересно ќе биде што ќе се деси после Гадафи, ако е паметен ќе си заминет поскоро иначе иста судбина како Хусеин ќе го снајдит. Либија не е како Ирак каде што има терористички групи и етнички тензии и се надевам дека Либискиот народ ќе владее со своја земја а не САД, Франција и други држави. Тоа ќе биде клучното прашајне. Воздржаноста на Германија беше многу лош потег, Германците се за напад но не сакаат да гласат за, тоа е контрадикторно. Затоа имаше многу критики не само од НАТО-сојузниците туку и во самата Германија од опозицијата.
И без нападот гинеја невини луѓе. Да се надеваме дека брзо ќе го решат Гадафи, реално не би требало да трајт долго време.
Лошо е да се гледа само CNN.
Гадафи до пред две недели беше прв сојузник на САД. Буш дури и го прогласи за борец против Ал-Каеда и покојни Бин Ладен.
Како бе така, после сиве овие работи, сеуште ја гледате маската, а не и вистинското лице на САД и компанија?
Вака, Гадафи каков-таков го подржувам во тоа што си ја брани државата и не дозволува американците да им ја украдат нафтата.
И, како 20 години(или колку е на власт) Гадафи бил добар и сега наеднаш стана лош, стана диктатор итн....
Abe deka ne cini Gadafi ne cini, ama deka i site ovie bitki se vodat zaradi naftata, toa e taka, a inace, zosto ovie zemji ne reagirat vo Bahrejn,Palestina,Jemen, Severna Koreja, ujgurite vo Kina sto se itn,, Cim tolku se sekiraat za civilite neka odat i tamu..
Можеби и треба:
Иначе, Летко го спомнуваше претходно... Супериорните западни авиони кои уништуваат инфериорни источни летала... на пистите, без пилоти. Си знае Летко дека авионот што лета е многу поопасен од онај в хангар.
Неврмајнд, од ситуацијава во Либија погоди кој ќе има најмногу профит?
Лошо е да се гледа само CNN.
...
Либија може да возврати ама ако сака .... Италија е само на 300-400 километри од Либија а тоа е лесно погодиво со руските ракети за среден дострел кој што мислам дека либијците ги имаат ама најверојатно ќе чекаат да се загусти состојбата за да му покажат на светот дека се окупирани и имаат право да се бранат и како и да е НАПАДОТ Е НАЈДОБРА ОДБРАНА![]()
Вака, Гадафи каков-таков го подржувам во тоа што си ја брани државата и не дозволува американците да им ја украдат нафтата.
И, како 20 години(или колку е на власт) Гадафи бил добар и сега наеднаш стана лош, стана диктатор итн....