Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
@Stefan-kobe не знам зошто толку последниве денови го спомнуваш сервисот на Надал и на тоа даваш толку големо значење, како да збориме за некој тенисер кој освен сервис не знае друго па сега се да му зависи од сервисот, Надал никогаш немал толку јак сервис па да играта му зависи толку од него, го следев на турниров и сервисот му е доста солиден, втор сервис велиш дека му е доста спор, јас досега не видов некој тенисер да застане 1 метар во поле и да направи винер од ритерн на неговиот втор сервис, може не прави предност со сервисот туку се влегува во рамноправна размена, а во такво нешто знаеме кој ја има предноста, утре шансите се 50-50 според мене, мотивирани се и двајцата до максимум, Џокович игра добро на турниров ама не е нешто специјално, Надал против Мареј беше неверојатен, според мене Надал ке добие, особено ако мечот отиде во 5 сета
Го гледаше мечот во Рим пред месец дена? Епа ако не си го гледал пушти ја репризата и се ќе ти стане јасно. Надал велиш на турниров не му правел никој многу брејкови и бил солиден на серва..., кој бе пријател да му направи брејк, Лајович? Џинепри? Тием? Освен Ферер Надал немаше ниту еден сериозен противник на турниров. Значи ја не викам дека 100% ќе изгуби Бог да чува, дај Боже да тепа, ама според мене 55-45% во однос на Новак.

П.с. Да знаеш за понатака, сервисот е најважниот удар во тенисот. :)
@Види Фотос може кладбата али за што се кладиме? Ако тепа Ноле кој да носи аватар?

Ме интересира дали од утре Џоковиќ е пак број 1? Колку што знам НАдал денес брани, а Ноле зима бодови секако пошто лани во полуфинале изгуби. Е сега разликата е 650 бода ако не се лажам!?

Ме интересира дали од утре Џоковиќ е пак број 1? Колку што знам НАдал денес брани, а Ноле зима бодови секако пошто лани во полуфинале изгуби. Е сега разликата е 650 бода ако не се лажам!?
Да, кој победи тој е број 1, т.е. ако тепа Надал си останува на првото место а ако тепа Ноле тогаш тој го превзема првото место. Пишав и во мојот претходен пост, огромен влог има овој меч...

Најинтересен факт денес шо го прочитав во врска со нивните меѓусебни дуели е дека Ноле има 7-0 против Надал кога он е втор,а Рафа прв.

Многу јасно е дека сервисот е една од најважните работи во тенисот,али според мене побитно е како ќе сервира Новак одколку Рафа бидејќи како и да сервирал Рафа Џокович би направил барем еден брејк но неговиот проблем се јавува кога ќе треба да го задржи брејкот до крајот на сетот пр.против Рафа лани на US Open,против Мареј на Вимболдон и на US Open и др. едноставно во финалињата Џокович бил тој што многу почесто имал послаб сервис од противникот.Исто така многу битна ствар е да функционира бехенд паралелата и да ја погаѓа од почетокот поради тоа што Ноле ќе добиe самодоверба и тој удар ќе го погаѓа почесто,тоа ќе му ги зголеми можностите во нападот на двете страни.Многу пати досега се случувало кога на Ноле не му иде тој удар Рафа да не ја ни брани таа страна и едноставно го тера Џокович на удар во тој дел и најчесто греши при обидот да ја погоди паралелата и со тоа ја намалува разновидноста во нападот поради што паѓа често на психички план и доаѓа до фрустрација и нервоза кај него.

Се логирам на ФБ, Стефан пишал Вамос Рафа, под него Лекиќ пишала Ајмо Ноле... ќе го растргнете човека -. -

Се логирам на ФБ, Стефан пишал Вамос Рафа, под него Лекиќ пишала Ајмо Ноле... ќе го растргнете човека -. -
И мене така ми искочи коа напраив рефреш откако постирав, прво мојот пост па под него оној на Андреа. :pos:

Немојте бе пак околу коментаторот аман, Србин е нормално е дека за Ноле ќе навива. Језда е тениски тотално необразован лик, али ја потполно го разбирам што се пали на Ноле.

Ноле за сега е доста подобар и заслужено води.

Многу важни поени поклони Рафа во првиов сет... едноставно ретко се гледа ова од него.

Надал немоќен во првиот сет, а Новак може многу подобро од ова. Не му се пишува добро на Рафа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom