- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.504
- Поени од реакции
- 119.400
Го гледаше мечот во Рим пред месец дена? Епа ако не си го гледал пушти ја репризата и се ќе ти стане јасно. Надал велиш на турниров не му правел никој многу брејкови и бил солиден на серва..., кој бе пријател да му направи брејк, Лајович? Џинепри? Тием? Освен Ферер Надал немаше ниту еден сериозен противник на турниров. Значи ја не викам дека 100% ќе изгуби Бог да чува, дај Боже да тепа, ама според мене 55-45% во однос на Новак.@Stefan-kobe не знам зошто толку последниве денови го спомнуваш сервисот на Надал и на тоа даваш толку големо значење, како да збориме за некој тенисер кој освен сервис не знае друго па сега се да му зависи од сервисот, Надал никогаш немал толку јак сервис па да играта му зависи толку од него, го следев на турниров и сервисот му е доста солиден, втор сервис велиш дека му е доста спор, јас досега не видов некој тенисер да застане 1 метар во поле и да направи винер од ритерн на неговиот втор сервис, може не прави предност со сервисот туку се влегува во рамноправна размена, а во такво нешто знаеме кој ја има предноста, утре шансите се 50-50 според мене, мотивирани се и двајцата до максимум, Џокович игра добро на турниров ама не е нешто специјално, Надал против Мареј беше неверојатен, според мене Надал ке добие, особено ако мечот отиде во 5 сета
П.с. Да знаеш за понатака, сервисот е најважниот удар во тенисот.

@Види Фотос може кладбата али за што се кладиме? Ако тепа Ноле кој да носи аватар?