Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
да , дека си ја чекал на спортска и тресат глупости другите. 99 од 100 пати сум гледал иста ситуација . кога ќе викне линискиот аут на добра топка , а играчот го изигра топчето назад се преигрувало . После поенов видовме што се случи со Халеп .

Маша покажува љубов кон Русија и останува верна за својата репрезентација , носител на знамето беше на Олимписки игри , а на Зимските ОИ носител на олимпискиот оган . :)
Една од ретките кои се верни на својата татковина.

Играше на Олимпијада, затоа што тоа е шанса за сопствена промоција, и плус во последнио време медалот од Олимпијада во тенис почна да се цени. За Фед репрезентацијата не игра, мислам дека никогаш не ни играла. Американизирана е до крајност. Не велам дека тоа е лошо или добро, само кажувам факти. Мене на пример ми е чудно кога покрај нејзиното име ќе прочитам Русија, се си мислам дека треба САД да пишува.[DOUBLEPOST=1402159876][/DOUBLEPOST]
да , дека си ја чекал на спортска и тресат глупости другите. 99 од 100 пати сум гледал иста ситуација . кога ќе викне линискиот аут на добра топка , а играчот го изигра топчето назад се преигрувало . После поенов видовме што се случи со Халеп .

Слеп, Халеп не го одигра топчето назад, пет метра во аут заврши. Не лупај глупост ако не гледаш. Немаше шанси да и го доделат поенот на Марија ако Халеп го вратеше преку мрежа во полето на Шарапова. Тоа еднаш се случи на овој турнир, на мечот Кербер против Хантукова, Словакињата револуција крена после тој поен, не сакаше да продолжи да игра.

Играше на Олимпијада, затоа што тоа е шанса за сопствена промоција, и плус во последнио време медалот од Олимпијада во тенис почна да се цени. За Фед репрезентацијата не игра, мислам дека никогаш не ни играла. Американизирана е до крајност. Не велам дека тоа е лошо или добро, само кажувам факти. Мене на пример ми е чудно кога покрај нејзиното име ќе прочитам Русија, се си мислам дека треба САД да пишува.

Воопшто не е американизирана како што тврдиш , не е како Селеш , Навратилова што сменаа државјанство.

Воопшто не е американизирана како што тврдиш , не е како Селеш , Навратилова што сменаа државјанство.

Ех, јас мислам дека има заборавено и да зборува руски. Кога последен пат си слушнал да била Русија, а да не е некој турнир? Дури мислам дека не оди ниту на турнири во Русија.

Само на хартија е Русинка таа, нема везе што не сменила државјанство.

Ај не се праи па ти многу паметна , јас знам таа што нема лепота поише и иде у памет али не претеруј. Тоа со скратените топки се вежба на тренинг а тоа дека не можеш да изиграш скратена топка жими џими. У глава конструираш поен 2/3 удара унапред и пошто и да се бомби од шарапова а се но не постојано чекаш момент да го удриш тој удар. Не реков јас тоа константно туку за да се размрда шаблонот на шарапова и да ја извадиш од такт. Немој да ми кажеш дека е нормално во тек на меч ниеднаш или еднаш да играш скратена топка. Е сега идеме до муабетот за технологијата . те вакви жици те онакви жици те вакви рекети те онакви. Тенисот стана спорт за јачина и винери а не конструирање поен и тактика. Среќа на РГ што пак можеш да размислуваш и конструираш поен али се она на тврда подлога мавај винери ич онакво да не те боли, мавај асови супер. Тенисот ќе стане еден обичен досаден спорт ако продолжи вака.
Крај на рантот.:icon_lol:[DOUBLEPOST=1402158507][/DOUBLEPOST]
Замисли на рингтон да го имаш цвикалото на Шарапова. И во автобус да го пуштиш.:pos:
Omfg, navivas za nadal a seres za sarapova I toa deka trebalo skrateni da I igraat. Aj sea ti objasni mi zosto nadal ne mu igrase skrateni topki na isner lani vo cincinati? Nadal glup teniser li e? Te molam nemoj protiv sarapova da zboris, posle serena taa e najgolemiot sampion megju zenite, vprocem vidi na ovoj turnir od kakvi samo situacii se izvadi. I mene mi e malce krivo za halep ali sarapova potpolno zasluzeno go osvoi trofejot.

Sent from my Grand X In using Tapatalk

Како си кажувате како вие да сте Марија Шарапова и знаете што и како чувствува.
Еве ви видео.;)

Ех, јас мислам дека има заборавено и да зборува руски. Кога последен пат си слушнал да била Русија, а да не е некој турнир? Дури мислам дека не оди ниту на турнири во Русија.
[DOUBLEPOST=1402160947][/DOUBLEPOST]В гостјах у Ларри Кинга всемирно известнаја теннисистка Марија Шарапова. Спортсменка рассказывает о своем детстве, о том, как пришла в большој спорт, о взаимоотношенијах с соперницами, своих достиженијах в бизнесе и многом другом.

Шарапова предобро го изигра финалево, беше тесен меч ама мене во ниту еден момент Халеп не ме убеди дека може да ја добие Шарапова, мораше да проба нешто да смени Халеп, да игра поагресивно да не и дозволи толку на Шарапова да напаѓа, да играше Шарапова како претходните мечеви на турниров мислам дека резултатот ке беше 2-0 за Халеп, ама ова финале го изигра предобро Шарапова, ова е уште еден доказ дека финале во било кој спорт е приказна сама за себе и може да нема никаква врска со претходните мечеви, Халеп без загубен сет стигна до финалево, Шарапова 3 меча по ред се вадеше од негатива 1-0 во сетови и кога сите очекуваа Халеп да биде во предност бам Шарапова игра еден од најдобрите нејзини мечеви, исто и кошарка Евролига оваа сезона, Реал беше една класа над сите и во Евролига и во Шпанија за на крај да загуби во финале од Макаби

„Плачев кога Роџер Федерер го освои Ролан Гарос во 2009 година. Тоа навистина ме погоди. Но, Роџер заслужи да победи. Исто така, плачев и кога Шпанија го освои Светското првенство во фудбал во Јужна Африка“, додава Надал.
:cuc:

Денес не бев во можност да го гледам женското финале, само што ја одгледав репризата и може да кажам дека ова беше најдобриот женски тениски меч што сум го гледал во последно време. Ау каков тенис прикажаа Халеп и Шарапова, страшно. :cuc::cuc:

Околу утрешното финале, стварно не знам што би кажал а што не би го знаеле вие. Дуел на двајцата најдобри тенисери во моментов, а и во последните 3 години, дуел на тенисерите кои го држат најголемото ривалство во историјата на тенисот, дуел на двајца големи шампиони. Утрешниот меч има преголем влог, ПРЕГОЛЕМ. Од Новаков аспект, прв Ролан Гарос во кариерата, комплетирање на сите Слемови, превземање на првото место и историски успех за српскиот спорт. Од Надалов аспект, рекордна 9 титула во Париз, ќе остане на само 1 пораз овде, оној од Содерлинг 2009 и 14 Грен Слем титула или ќе дојде на само 3 помалку од Федерер. Ќе победи ментално постабилниот, оној кој подобро ќе се сноси со притисокот.

Факти кои одат во корист на Ѓоковиќ се следниве: има 4-0 против Надал од УС Опен претходната година, и го доби последниот нивни меч на земја, оној во Рим пред околу месец дена, и плус фактот што Надал не игра добро оваа сезона!
Факти во корист на Надал се тоа што никогаш нема загубено на земја од Ноле во дуел кој се игра во подобар од пет сетови и тоа што има 9-3 скор против Ноле на Грен Слем турнирите. Овој последниов податок треба и те како да ги загрижи Новаковци, бидејќи тие од тие три победи две се остварени во онаа фамозна 2011 година, а третата одма на АО 2012 година, каде Надал изгуби можеби и добиен меч. Значи кога се во прашање пет сетови, нешто чкрипи со концентрацијата на Ноле... И последните два фактори ги заборавив, па затоа едит праам, а тоа е евентуална настина на Ноле поради која буквално го снема од теренот во третиот сет против Гулбис и временските услови! Ако е топло и суво Надал ќе има поголеми шанси, на влажно растат шансите на Ноле.

Е сега мое гледиште и моја прогноза за утрешниот меч. По мене Новак ќе победи. Зошто? Надал не сервира добро оваа сеозна, особено после АО. Вториот сервис му е во просек од 140 и кусур на саат што е премалку за ритернер како Ноле, кој е впрочем најдобриот ритернер на светот. Надал лани го победи Новак овде во Париз и во Њу Јорк сервирајќи одлично и поради тоа што не патеше во своите сервис гемови. Надал првиот сервис гем на УС Опен го изгуби во 1/2 финалето!!!!! Но, кога пати Надал во своите сервис гемови тогаш не оди се како што треба. Пример за тоа е Рим оваа сезона. Плус новитет во играта на Надал сезонава се неизнудените грешки, а причината не ми е јасна. Со оглед на сите овие фактори кои ги набројав според мене Ѓоковиќ ќе го подигне пехарот утре. Секако има и уште фактори ама ова мислам дека е доволно.

Да не се разбереме погрешно, ниту ширам песимизам кај фановите на Рафа, ниту пробувам да најдам некое алиби доколку изгуби Надал, него едноставно пробувам да гледам реално на работите, т.е. како стојат тие во моментов. Нормално, од прв до последен поен ќе го бодрам Рафа и ќе се надевам на победа, а и се надевам дека Рафа ќе ми залепи еден шамар на крајот од мечот што го изневерив со овој мој став. :D

Нека одиграат момците како што знаат, да гледаме врвен тенис и нека победи подобриот. Со среќа на сите Новаковци и Надаловци, се надевам нема да има кретеноидни коментари по мечов, без разлика на тоа кој ќе победи.

П.с. Никогаш во животот не ни помислував дека ќе кажам некогаш: Ноле е фаворит против Рафа на РГ, макар што за волја на вистината утре е сосема благ фаворит, никако изразит. Пред неколку години на татко ми му го кажав ова, а патем он е страсен навивач на Новак. Али јебеш га, доаѓаат и тие денови кога мора да си ги погазиме своите зборови. :D

Последно уредено:
@Stefan-kobe не знам зошто толку последниве денови го спомнуваш сервисот на Надал и на тоа даваш толку големо значење, како да збориме за некој тенисер кој освен сервис не знае друго па сега се да му зависи од сервисот, Надал никогаш немал толку јак сервис па да играта му зависи толку од него, го следев на турниров и сервисот му е доста солиден, втор сервис велиш дека му е доста спор, јас досега не видов некој тенисер да застане 1 метар во поле и да направи винер од ритерн на неговиот втор сервис, може не прави предност со сервисот туку се влегува во рамноправна размена, а во такво нешто знаеме кој ја има предноста, утре шансите се 50-50 според мене, мотивирани се и двајцата до максимум, Џокович игра добро на турниров ама не е нешто специјално, Надал против Мареј беше неверојатен, според мене Надал ке добие, особено ако мечот отиде во 5 сета

Факти во корист на Надал се тоа што никогаш нема загубено на земја од Ноле во дуел кој се игра во подобар од пет сетови и тоа што има 9-3 скор против Ноле на Грен Слем турнирите. Овој последниов податок треба и те како да ги загрижи Новаковци, бидејќи тие од тие три победи две се остварени во онаа фамозна 2011 година, а третата одма на АО 2012 година, каде Надал изгуби можеби и добиен меч. Значи кога се во прашање пет сетови, нешто чкрипи со концентрацијата на Ноле...
Има 9-3, ама откако се број 1 и број 2, од 2011 е 3-3. И како што викаш ти, како АО Надал можеби изгубил и добиен меч, слично беше и на РГ лани.
Релевантна победа на РГ е само таа во 2012, мислам број 1 и 2, доби со 2 сета разлика, лани беше 50-50, а останатите 3 се порано.

Како што кажав вчера, било кој да загуби може да биде многу лошо по сезоната за тој што ќе изгуби. Надал многу слаба сезона за стандарди за број 1, Ѓоковиќ падна на АО... Must win за двајцата.

Последно уредено од модератор:
Се кладам на: 3 каси пиво, 3 јариња испечани квалитетно и на 3 канти сирење - дека ке победи Рафа!
ајмо! xD

На тенис.ком прогнозите се 3 спрема 1 за Надал. Од тука се гледа кој е фаворитот.

Richard Pagliaro, Senior Editor

Two weeks ago, I favored Djokovic, who looked driven to complete the career Grand Slam. Watching Rafa rampage into his ninth French Open final was a reality check. If Djokovic serves boldly and hits his backhand down the line accurately—as he did beating the top seed in the Rome final—he can make history and regain the world No. 1 ranking. But Nadal is serving with more sting, hitting his forehand with bigger bite, playing with plenty of positive energy, and has a lot more room to run on Court Chatrier—a stage he owns—than he did in Rome.

The Pick: Nadal
em.jpg
Ed McGrogan, Online Editor

It feels like it did when Nadal, after two failed attempts to dethrone Roger Federer at Wimbledon, finally did so in 2008. Djokovic has beaten Nadal at every clay-court tournament of consequence except the French Open, and he nearly did so last year. Nadal has Djokovic seemingly lodged in his head, like he was in 2011, having lost their last four encounters, all finals. There are many reasons, ranging from the statistical to the physical to the emotional to the spiritual, that point to Djokovic finally beating the king of clay on his court.

But there’s one that says he won’t: It’s Rafa at Roland Garros. The eight-time champion will find a way, even if it takes five long sets, to win Paris for the ninth time.

pb.jpg
Peter Bodo, Senior Writer

Up until the semifinals, the stars seemed to be aligning irreversibly for Djokovic. He was ripping through the draw while Nadal was still ironing out kinks in his game. All that turned around on Friday. Djokovic alluded to feeling out of sorts after he beat Ernests Gulbis in four sets. Meanwhile, Nadal crushed Andy Murray, his forehand once again working like the hammer of Thor. Djokovic knew what he was up against from the get-go, but now that he’s seeing it at close range, I don’t believe he’ll have the game and gumption to beat Nadal—not on this court.

st.jpg
Steve Tignor, Senior Writer

It's something-has-to-give time again: Nadal is 5-0 against Djokovic at Roland Garros; Djokovic has won their last four matches. Over these two weeks, Nadal has made his odds of winning better: He came out of his quarterfinal with David Ferrer with new confidence, and played his best match of the spring against Murray. On the other side, Djokovic said he was tired in his semifinal, which isn't going to work too well against Rafa on clay over five sets. But Djokovic has a way of putting questions of form and fitness behind him when he plays Nadal, and bringing his best.

The Pick: Djokovic
Bpiba6jCUAERrrR.jpg:large

Исто на сликата е Ѓоковиќ со врзана рака што не е добар сигнал.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom