Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
https://www.youtube.com/watch?v=thkAfShav4cСеа прочитав дека Новак повраќал во текот на мечот. Вистина е ова?
aj dzirni go klipot pogore , pa palamudaj .Apsolutno netochno , naprotiv , uspea i takov nikakov so smirena glava da se drzi kolku tolku vo mechot , ne dozvoli da go ponizi . Da beshe Fed u prashanje , ke gi zamrazeshe organizatorite shto po zeshko vreme im dale da igrat , i oni kako Gulbis ke ti se na Black list. Shto ti e tolku merak da palamudish bez vrska koj te znaeТреба да прочитате малце што е тоа адреналенин, и како тој дејствува. Ниедна астма нема да те спречи ако си во налет, и си целосно мотивиран!
Сатла ќе правиш и со една рака ќе враќаш! Новак го шитна мечот, не заради замор, нити некаква астма, тука заради нестабилност во играта и менталниот склоп!
Psy , edno lichno prashanje , ako ne ti e problem , odgovori mi , dali se bavish ili si se bavel so sport? Jas sum bivsh sportist , profesionalno bev kosharkar , pa malce poseriozna povreda na kolenoto , fajront kosharka , pa prodolziv so ping -pong . Muabeti od tipot ,, pritisokot e vrz nego , ili mu go prefrli tovarot na protivnikot i slichni bullshit muabeti se bash bulshit, toa se novinarski muabeti , da ima shto da pishat , a i sportistite da ima shto da izjavuvat . Dva likovi se srekjavaat faking 42 pati mislam , se znaat na pamet koj kako dishe , koj shto moze da odigra , i za kakov mentalen sklop zborime , koga se pobeduvaat eden na drug , a imaat pokazano stotina pati deka se vrakjaat od izgubeni pozicii , pa Novak go vikaat mister cool , ne mene i tebe. Novak denes pateshe , ne mozeshe da go odigra toa shto znae deka treba oti nemashe ni snaga ni zdiv , i zatoa i se nervirashe . So rutina i smirenost kolku tolku se drzeshe vo mechot i toa site go vidoa , samo ti vide psiholoshka bariera i mentalen problem . Palamudenje e prijatel , da si znaesh . A , i dali treba da go smetam prevarant Nadal shto otide vo soblekuvalna posle setotВиди за некого е паламудање за некого е изнеснување на мислење, колку што знам во Париз секогаш овој временски период се играат финалињата, тоа што беше топло е среќа за Надал, ама е природна промена за која организаторите неможат многу да направат.
За Фед не би се бунел, затоа што да играат на рефлектори, и во идеални услови за него пак ќе изгуби од Надал, Надал има идеални предуслови кога игра со фед, има предности заради тоа што играта му е како создадена за него, така да дали е во 3 или 9 саат не е битно се додека играат на земја, и во години кога Фед е далеку од својата најдобра форма.
Што повеќе да се каже кога лани Фед изгуби од Надал во сала и тоа 2-0? тоа е најголем апсурд за играч како Фед и ти ја отсликува ситуацијата во која он се наѓа последниве неколку години, без разлика што сега за разлика од пред 5-6 години подлогите се осетно успорени дури и оние во сала т.е. светското тениско финале.
За повраќањето, професионали повраќаат неретко, и се враќаат во игра како ништо да не било, тоа е за нив мачја кашлица.