Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам могуче е, секако не ја видов ситуацијата, знам дека ти пиша вчера нешто за стомакот па ја одма се префрлив на повраќање. Нема везе, битно човекот имал некоја мачнина. А публиката беше дно дна, на сите турнири низ светот се навива за послабиот, што не беше случај вчера каде сите беа за Федерер и навиваа буквално како да се игра Дејвис Куп во Базел, па оттаму и свиркањето за Гулбис. Класични морони, заедно со оние од Њу Јорк под рака и нека се утепаат.
погуглав малце и ги најдов и двете изјави , на Гулбис и Федерер . Интересно , вчера на Гулбис тоа му бил бил само трет :eek: медикал во кариерата. Еве Гулбис што вика

“I’m honest,” the 18th seed assured. “I’m not big on medical timeouts. I don’t like to take it, but I take it when it’s really necessary. It probably was my third medical timeout in life. I didn’t want to take it in the fifth set, so I took it in the end of the fourth set. Unfortunately, it was before his serve. I don’t like to do it, but I just had to do it. Otherwise I was scared a little bit to pull a muscle, and I had already a tear in the muscle in that area. So I just was being cautious.

а еве Фед

“I went through the same thing against (Dmitry) Tursunov,” Federer commented. “So if the rules allow you to do that, you know, what can you do? There is nothing much. It’s definitely something that hasn’t happened very often against me. Back‑to‑back matches, they leave the court, go for treatment, and then come back. You don’t know what they were doing. Must be lower back or thigh or groin or something like that, because the rest they have to do on the court. So, I mean, that’s part of the game, you know. In the past I guess it’s been abused much more than today. But still, what can you tell? He didn’t look hurt in any way. But if you can use it, you know, might as well do it.

“Clearly you don’t want anybody to abuse it, you know. I hope that Ernests didn’t, or whatever, whoever did it doesn’t do it for that.”

а види го будалата Гулбис што изјавува за скршениот рекет во вториот сет , шампион

“I have to respect every court, you know,” Gulbis joked in his post-match press conference. “I have to break at least one racket on every court of the world. Otherwise, I would show too much disrespect to Paris center court and I cannot allow this to myself. I just had to do it.”

Ноле е асматичар и пред да премине на специјалната исхрана во 2011 година он имаше проблеми со гушење и со дишењето па затоа предаваше мечеви.[DOUBLEPOST=1401741625][/DOUBLEPOST]
Извини друже ама не гатав на гравчиња дека ќе испадне Вавринка у прво коло, а и дека Хас ќе предаде или таму уште кои други изгубија порано. Јебига, не секогаш испаѓа проектираниот ждреб.
Kaква астма зелен и психички слаб беше Ноле кој сакаш негов фан ќе ти го потврди тоа.

Kaква астма зелен и психички слаб беше Ноле кој сакаш негов фан ќе ти го потврди тоа.
Беше слаб и на психа, ама јас мислев зборуваш за предавањето мечеви и барањето медицински тајм аути стрикно...

Беше слаб и на психа, ама јас мислев зборуваш за предавањето мечеви и барањето медицински тајм аути стрикно...
не е така .Кариерата на Џовак ја пратам од почеток и додека не ја направи таа промената во исхраната , без глутен , имаше сериозни проблеми со дишењто . Џовак е астматичар и порано имаше страшни проблеми со дишењето. Пола спортисти , не само тенисери ке се откажеа од спортувањето со неговата астма . Башка и кјорав е , носи леќи , два пати има предадено за проблеми со леките

Па и затоа де, не верувам да ги предавал ради астмата пошто ако се сеќаваш медицинските тајмаути му беа повеќето за грб, зглоб, грч у квадрицепс... кои од кога „се среди" ги снема.

не е така .Кариерата на Џовак ја пратам од почеток и додека не ја направи таа промената во исхраната , без глутен , имаше сериозни проблеми со дишењто . Џовак е астматичар и порано имаше страшни проблеми со дишењето. Пола спортисти , не само тенисери ке се откажеа од спортувањето со неговата астма . Башка и кјорав е , носи леќи , два пати има предадено за проблеми со леките
Па тоа го пишав јас де во претходниот мој пост, да не си ме смешал со Garthok? :D
@garthok
Ради астмата беше 100%, имаше проблеми со дишењето.

Па тоа го пишав јас де во претходниот мој пост, да не си ме смешал со Garthok? :D
@garthok
Ради астмата беше 100%, имаше проблеми со дишењето.
упс , грешка цитат , извини , откога почнав кирилица грешам и бројки и цитати , на Гартхок мислев да го цитирам[DOUBLEPOST=1401747417][/DOUBLEPOST]
Па и затоа де, не верувам да ги предавал ради астмата пошто ако се сеќаваш медицинските тајмаути му беа повеќето за грб, зглоб, грч у квадрицепс... кои од кога „се среди" ги снема.
сега збориш за земање медикал или предавање меч[DOUBLEPOST=1401747680][/DOUBLEPOST]од соработката со Др. Четојевич Новак има мислам само еден предаден меч , само за илустрација

Последно уредено:
И тоа со Делпо во Дејвис Купот, каде повредата врска си немаше до дишење или астма туку имаше мислам истегнат стомачен мускул. Знам против Делпо дека предаде, играше, проба да доигра ама едноставно не можеше, дури и заплака од мака што не го доигра мечот и што не и донесе победа на својата репрезентација.

Utre ima interesen koeficient na Lopez , mislam 2.4 , ovie od kladilnicive go stavat Monfils favorit , a mislam deka ke e 3-0 , preku sila 3-1 za Lopez . Nadal-Lajovich bezpredmetno e da se pishuva , ke bide kako shto napisha eden srbin ,, Dushan utre ke go zapoznae Nadal i direkt pakuvanje kuferi,,.Nadal epten gzle , stigna do chetvrtfinale a skoro site protivnici edvaj mu bea vo top 100, e sega so Ferer zdravje boze ke bide druga pricha ,mene mi mirisa na iznenaduvanje , Ferer mi e favorit po toa shto go vidov do sega
:pos: другар колку лош прогнозер на типови си то е чудо, не само денес и мн пати досега(без навреда си голем познавач мозда на тенис ама за типој не те бива) како тоа Ферер фаворит против Надал? дан се будали букмејкериве шо давет 1.15 коефициент на победа на Надал :) нема шанси да си допушти Надал уште еден пораз од Ферер, посебно не на гренд слемов.

Дечки, пошто оваа тема е најактуелна, само да ве известам дека од предмалку сум Модератор на ова катче, па се надевам со ваша помош ќе ја продолжам одличната работа на ѕверот @Види Фотос и ќе продолжи тенисот да важи за најцивилизиран спорт и најцивилизиран подфорум. :love:
И нормално, атер за ова Федерер да го освои Вимби. :cautious:

Честито Божино, се надевам ќе бидеш боље од другар ти пошо него секако го ставав у категоријата на најлоши модератори :P:P Шала на страна, се слагам со тебе, нека остане ова најкултурниот подфорум, нема потреба од никакви испади и со лесно да си ја вршиш работата. :)

Андеркавер, Што очекуваше ти у 2 коло ферер да му се падне? Не биди детињаст, тоа што му се отвори ждребот на Рафа најмалку е негов проблем. Сигурно не коментираше кога Иснер му се падна во прво коло на Рафа во 2011? Жити се со детскиве муабети.

:pos: другар колку лош прогнозер на типови си то е чудо, не само денес и мн пати досега(без навреда си голем познавач мозда на тенис ама за типој не те бива) како тоа Ферер фаворит против Надал? дан се будали букмејкериве шо давет 1.15 коефициент на победа на Надал :) нема шанси да си допушти Надал уште еден пораз од Ферер, посебно не на гренд слемов.
значи врати се назад на цел РГ што прогнозирав се се оствари , па дури и резултат точен , прв кикс ми е денес Лопез , не го гледав ама сигурно имал некој проблем ( а и де кога друг пат сум утнал , она имало киксеви ама играат мегју себе топ тен играчи па јеби га , може да се згреши) . За Ферер -Надал, па пишав дека МЕНЕ ми е фаворит Ферер по тоа што го видов до сега , додуша Надал немаше баш што да го гледам , најсериозен противник му беше Мајер, па заклучокот го носам од тоа виденото во Рим , Мадрид ,Барса . Кладилниците ако дојде до финале Новак-Надал сигурно помал коефициент ке му дадат на Надал , а еве прашај го Штеф за негова прогноза за евентуалниот финален меч

Дечки, пошто оваа тема е најактуелна, само да ве известам дека од предмалку сум Модератор на ова катче, па се надевам со ваша помош ќе ја продолжам одличната работа на ѕверот @Види Фотос и ќе продолжи тенисот да важи за најцивилизиран спорт и најцивилизиран подфорум. :love:
И нормално, атер за ова Федерер да го освои Вимби. :cautious:

Уште ова да те направеше подобар тенисер и сите задоволни ќе бевме.

Андеркавер, Што очекуваше ти у 2 коло ферер да му се падне? Не биди детињаст, тоа што му се отвори ждребот на Рафа најмалку е негов проблем. Сигурно не коментираше кога Иснер му се падна во прво коло на Рафа во 2011? Жити се со детскиве муабети.
не те разбирам што ти е муабетот , ако е за ждребот , пред да почне РГ пишав дека ждребот е егал , што е проблемот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom