Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве кирилица отсега. Мареј вака така , види го ти него? Откако заврши со Лендл живот му се смени, се смее, порасположен е а беше мртов ко фацата на тоа Лендлот. Можда ова ќе искочи на добро за него. Да игра без да очекува не знам што на крај туку да биде во моментот. Ерани ми е мене супер интелигентна, знае до лудило да ги донесе другиве девојки , да им влезе под кожа и овие да почнат да утињаат. Ментално е многу јака и игра со кликер. Единствено нешто ужасно кај неа е сервисот. Да и е добар барем како на Шарапова со гејм плен кој го има многу далеку би гурала не само на земја, општо.

Стефан има ли новости за грбот на Рафа? Лајович не е репер за тоа како игра Рафа иако солидно си изигра баш колку требаше.

Кузнетсова - Халеп, тоа ќе биде финале пред финалето, двете се во одлична форма. За Ерани не знам што ве чуди, таков стил на игра си форсира, тоа и се можностите, една од тенисерските која најмногу ја ценам на ВТА турот.

Инаку утре очекувам Бердих да го добие Гулбис, 3-1 мислам ќе биде таму. Ноле можеби ќе игра подолги сетови со Раонич, може и да загуби еден, но ќе го добие. Шарапова лесно ќе помине мислам, Бушар - Суарез Наваро ќе биде доста интересен дуел.

За тебе тоа е малце????????

A од друга страна дерењето на Вавринка кон судијата кога Надал зема тајм аут беше најлошото нешто во историјата на тенис кое се случило? не ја гледаш иронијата овде?
Чекај малце. Гулбис зема медицински тајм аут што е дозволено во тенисот. Надал исто зема медицински тајм аут, а дебилот се дереше кон судијата како да е штотуку излезен од душевна болница. Тие две ситуации везе немаат една со друга. Плус Гулбис важи за играч кој скоро никогаш не бара медицински тајм аут, така да он не спаѓа во онаа Типсаревиќ група на играчи. Реков во претходниот пост, требаше само да побара по завршувањето на сетот, али и вака не беше некое зло, Федерер секако го земат сетот. Стварно ништо од ова не би требало да влијае врз конечниот исход, особено не за играч како Федерер.

Чекај малце. Гулбис зема медицински тајм аут што е дозволено во тенисот. Надал исто зема медицински тајм аут, а дебилот се дереше кон судијата како да е штотуку излезен од душевна болница. Тие две ситуации везе немаат една со друга. Плус Гулбис важи за играч кој скоро никогаш не бара медицински тајм аут, така да он не спаѓа во онаа Типсаревиќ група на играчи. Реков во претходниот пост, требаше само да побара по завршувањето на сетот, али и вака не беше некое зло, Федерер секако го земат сетот. Стварно ништо од ова не би требало да влијае врз конечниот исход, особено не за играч како Федерер.

Секое мамење во тенисот треба да биде ОСТРО осудено, БЕЗ разлика кој го прави тоа! или дали тоа влијаелно на победата или не.

Исходот не ми беше толку многу битен, затоа што знам дека после и со Бердих ќе се мачеше, но да мамиш кога наспроти себе го имаш Федерер, и тоа да ти биде прв пат во кариерата за мене мене нешто многу долно, дерењето на Вавринка, во споредба со мамење е мачја кашлица. Зло беше секако големо, огромно, јас да сум на чело на АТП ќе барам медицинска проверка после секој тајм аут, (откако мечот ќе заврши) доколку истата повреда може да се детектира, т.е. се совпаѓа со она што наводно повредениот го тврди нема проблем, но доколку го фатиш дека мами, опомена, ако пак му се случи 1 година забрана за играње.

За мене измамникот Глубис веќе не постои, не дека тоа ќе смени нешто или сум некој фактор, ама сакав да го спомнам тоа.

Секое мамење во тенисот треба да биде ОСТРО осудено, БЕЗ разлика кој го прави тоа! или дали тоа влијаелно на победата или не.

Исходот не ми беше толку многу битен, затоа што знам дека после и со Бердих ќе се мачеше, но да мамиш кога наспроти себе го имаш Федерер, и тоа да ти биде прв пат во кариерата за мене мене нешто многу долно, дерењето на Вавринка, во споредба со мамење е мачја кашлица. Зло беше секако големо, огромно, јас да сум на чело на АТП ќе барам медицинска проверка после секој тајм аут, (откако мечот ќе заврши) доколку истата повреда може да се детектира, т.е. се совпаѓа со она што наводно повредениот го тврди нема проблем, но доколку го фатиш дека мами, опомена, ако пак му се случи 1 година забрана за играње.

За мене измамникот Глубис веќе не постои, не дека тоа ќе смени нешто или сум некој фактор, ама сакав да го спомнам тоа.
Не во ред е ти ја разбирам фрустрацијата, ама од каде знаеш, можеби стварно имал проблем човекот... Ете Андеркавер рече дека му изгледал како да повраќал кога се вратил од соблекувална. И еве чисто за пример Федерер против Бенето 2012 бараше медицински тајм аут кој траеше скоро 15 минути ако добро ме држи паметењето, па после го освои Слемот. Едноставно Гулбис не е тој тип на играч па да мами, језда му лае многу устата вон терените ама на терен не мами и не прави вакви работи. Он често сам со себе се кара...

Така де. :P

Јас мислев прашува општо дали ќе има. :D[DOUBLEPOST=1401723839][/DOUBLEPOST]Eи сите пишувало. :facepalm: Ама јебига кога има пост на латиница не го читам баш, така поглед фрлам само. И кога веќе го спомнувам ова би ги замолил @undercover и @streetbond2005 ако може да пишуват кирилица. :)
ај оти си Новаков фан ке се прешалтам на кирилица , малце побавно ке типкам но мало зло е.

Ноле беше таков на почетокот на кариерата и не го сакав но се промени многу во тоа поле и автоматски доби симпатии.

Надал стигна до четвртфинале играјќи против дилуспоменативе играчи.
Џинепри(259)-Тием(57)-Маер(65)-Лајовиќ(83)
Ваков тежок распоред не памти посовремената историја. А згора на се фановите на Надал не можеа да се помират со тоа како нивниот миленик бил толкав малер. Сеуште не можам да се изначудам???????????
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Ноле беше таков на почетокот на кариерата и не го сакав но се промени многу во тоа поле и автоматски доби симпатии.
Ноле е асматичар и пред да премине на специјалната исхрана во 2011 година он имаше проблеми со гушење и со дишењето па затоа предаваше мечеви.[DOUBLEPOST=1401741625][/DOUBLEPOST]
Надал стигна до четвртфинале играјќи против дилуспоменативе играчи.
Џинепри(259)-Тием(57)-Маер(65)-Лајовиќ(83)
Ваков тежок распоред не памти посовремената историја. А згора на се фановите на Надал не можеа да се помират со тоа како нивниот миленик бил толкав малер. Сеуште не можам да се изначудам???????????
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Извини друже ама не гатав на гравчиња дека ќе испадне Вавринка у прво коло, а и дека Хас ќе предаде или таму уште кои други изгубија порано. Јебига, не секогаш испаѓа проектираниот ждреб.

Бердих уше еден слем ќе стигне до 1/2 финалето... она со Иснер шо го покаша беше моќ... посебно сервисот секс му беше.

многу бурно реагираш , оти е Фед во прашање , можеби и јас би предимензионирал да беше Новак во прашање , но не е , па можеби сум пообјективен ,така да Гулбис не направи ништо страшно , посебно не бидејки ама баш воопшто не влијаеше на резултатот , башка ,знаејки го Фед , ако тој препозна првокација во потегот , за очекување беше да се наапа додатно и да му биде стимул да го дотолчи.Земањето медикал на 5-2 со два брејка на изгубен сет (јас онака детективски анализирам) е без врска ако сакаш да сецкаш ритам , пологично беше ако му е таа намерата одкога заврши сетот, што ме носи до заклучокот дека човекот имал друга неодложна потреба , а и гестикулацијата кога се врати повекје личеше на тоа одколку на болки во грбот. Не знам мочањето и серењето во која ставка спаѓаат , дали е во медикал , ама мене на таму ми оди тајм аутот. Енивеј , Гулбис одигра подобро и мене баш ми прави кејф што се подобар е , му требат вакви ликови на тенисот[DOUBLEPOST=1401743572][/DOUBLEPOST]
Не во ред е ти ја разбирам фрустрацијата, ама од каде знаеш, можеби стварно имал проблем човекот... Ете Андеркавер рече дека му изгледал како да повраќал кога се вратил од соблекувална. И еве чисто за пример Федерер против Бенето 2012 бараше медицински тајм аут кој траеше скоро 15 минути ако добро ме држи паметењето, па после го освои Слемот. Едноставно Гулбис не е тој тип на играч па да мами, језда му лае многу устата вон терените ама на терен не мами и не прави вакви работи. Он често сам со себе се кара...
кога се врати на теренот публиката почна да вика и тој ги рашири рацете и со едната рака покажа накај дупето , ми личеше баш како да вика ,, па бев да какам побогу ,, , пробај да најдеш на нетот баш да видиш , а не дека повракал , не сме се разбрале

Последно уредено:
Не знам могуче е, секако не ја видов ситуацијата, знам дека ти пиша вчера нешто за стомакот па ја одма се префрлив на повраќање. Нема везе, битно човекот имал некоја мачнина. А публиката беше дно дна, на сите турнири низ светот се навива за послабиот, што не беше случај вчера каде сите беа за Федерер и навиваа буквално како да се игра Дејвис Куп во Базел, па оттаму и свиркањето за Гулбис. Класични морони, заедно со оние од Њу Јорк под рака и нека се утепаат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom