Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Си гласав навивачки од срце, ама ќе биде жустро, ќе се грицкаат нокти!

Сара Ерани и Агњешка Радванска во иста реченица со потенцијална шампионка на Роланд Гарос?!?!?! :eek::eek::eek::eek:
Па двеве дали и 3то коло ќе поминат.
Ерани е одличен земјаш.

Oдлична против тенисерки надвор од топ 20. Со нејзината серва во просек од 110 км/час против Ритернот на Серена = мелење.
Ама со Серена не може да се сретне пред 1/4 финале така да би требало да догура до тука барем.

Рафа брат4е. 100 проценти е спремен, а богами и мотивиран. И двајцата се со Ѓоковиќ. Јас мислам дека Ѓоковиќ нема да стигне до финале, мој тип. Да видиме дали ќе погодам. :)

Мареј, Делпо и Вавринка се неизвесни за РГ, т.е. Мареј веќе потврди дека нема да учествува...

ne znam dali ke ima Nadal povlasten zdreb za da ne se sretne so Novak pred finaleto , ama seedno , igranjeto toplo ladno od Novak mi sugerira deka sega treba da e toplo , ako barame logika de (ako ima prostor za logika posle mechot so Berdych) i skoro sum ubeden deka Novak pobeduva , sezonava mu e cel osvojuvanje na neosvoenoto , pa posle Monte , na red se RG i Sinsi ;) ...iznenaduvanja ke ima , eve koga licitirame , Gulbis ke dotera daleku a od drugite nadezni (Janovich , Dimitrov) ne veruvam ...ja prochitavte li izjavata na Fed za RG deka vo momentov samo Novak moze da go pobedi na Nadal i deka gi ochekuva niv vo zavrshnicata

Гулбис ништо чудно да изгуби од некој што е надвор од топ100, толку му сече на тој.

Пре би требало Сем и Ли На да стојат пред Ерани.

Williams S.@2.15
Sharapova M.@5
Azarenka V.@7
Li Na@9
Stosur S.@14
Kvitova P.@14
Radwanska A.17
Errani S.@2
--- надополнето: 22 мај 2013 во 00:07 ---
А иначе финале би требало Вилијамс-Азаренка.Убава квота и даваат на Азаренка ќе уплатам на неа па што биде нека биде :)

Гулбис ништо чудно да изгуби од некој што е надвор од топ100, толку му сече на тој.

ne e toj Gulbis veke , se zasiti od orgijanje ,godinava , barem do sega gledame skroz drug Gulbis , so mnogu poseriozen pristap ,barem doagja trezen na mechevite i ne go zaborava terminot
prochitajte mu go intervjuto be ,kakva legenda
http://tenngrand.com/2013/02/27/the-30-best-quotes-of-ernests-gulbis-career/

Mojot omilen grand slam! ne znam kako ne vi doagja pamet, znaci serena go ima osvoena EDNAS ovoj grand slam i toa koga bese na vrvot od svojata kariera i pak i pak sekoja prokleta godina slusam kako taa bila glaven favorit i ke go osvoela.nema da se desi.Lani bese glaven favorit izgubi vo prvo kolo_Ostajte go toj muabet. Kaj maskite Nadal e strasen favorit i ako go fati onoj bes inat da ne go dava ovoj grand slam Nole nisto ne mu moze.Nole sakam da e kaznet za nikakvoto igranje ovaa godina(osven Monte carlo) i ke mi e merak da izgubi i pred polufinale. Jas vo sekoj slucaj ke uzivam 2 nedeli zatoa sto samo ovoj grand slam cekam da go gledam cela godina.
--- надополнето: 22 мај 2013 во 00:44 ---
Мареј нема да настапува на Роланд Гарос поради повреда
BBC Sport@BBCSport
BREAKING: @andy_murray withdraws from French Open on medical advice, because of injury - via @5livetennis
Bolje i da ne se pojavuva, samo ke me nervirase uste poveke.

Mojot omilen grand slam! ne znam kako ne vi doagja pamet, znaci serena go ima osvoena EDNAS ovoj grand slam i toa koga bese na vrvot od svojata kariera i pak i pak sekoja prokleta godina slusam kako taa bila glaven favorit i ke go osvoela.nema da se desi.Lani bese glaven favorit izgubi vo prvo kolo_Ostajte go toj muabet. Kaj maskite Nadal e strasen favorit i ako go fati onoj bes inat da ne go dava ovoj grand slam Nole nisto ne mu moze.Nole sakam da e kaznet za nikakvoto igranje ovaa godina(osven Monte carlo) i ke mi e merak da izgubi i pred polufinale. Jas vo sekoj slucaj ke uzivam 2 nedeli zatoa sto samo ovoj grand slam cekam da go gledam cela godina.
--- надополнето: 22 мај 2013 во 00:44 ---

Bolje i da ne se pojavuva, samo ke me nervirase uste poveke.
Лани изгуби али мислам дека имаше некоја повреда. Годинава докажа во Мадрид и Рим дека моментално нема кој да и парира за било која подлога да станува збор.

Лани изгуби али мислам дека имаше некоја повреда. Годинава докажа во Мадрид и Рим дека моментално нема кој да и парира за било која подлога да станува збор.
Istata greska sekoja godina, nema da go osvoi.

Istata greska sekoja godina, nema da go osvoi.
Aj кладба по нешто дека освојува?
--- надополнето: 22 мај 2013 во 01:08 ---
Мареј нема да настапува на Роланд Гарос поради повреда
BBC Sport@BBCSport
BREAKING: @andy_murray withdraws from French Open on medical advice, because of injury - via @5livetennis

images

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom