Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам дали првиот, ама од првите два сета Енди мора да освои барем еден сет ако сака да се надева на нешто. Која е разликата ако води со 1-0 и изедначи Новак во вториот или пак обратно.

Не знам дали првиот, ама од првите два сета Енди мора да освои барем еден сет ако сака да се надева на нешто. Која е разликата ако води со 1-0 и изедначи Новак во вториот или пак обратно.
Разликата е во тоа што ако го земе првиот сет Енди психолошката предност ќе е на негова страна, а Новак дупло повеќе ќе биде оптеретен, а и плус Ноле физички ќе мора многу повеќе да запне и ќе дојде до дополнително празнење, што физички што психичко.

I dvajcata se iskusni sampioni, megjusebno igrale mnogu gren slem finalinja, najmnogu vo Melburn kade site bitki gi dobi Nole. Vo London i New York po edno finale kade Endi bese pouspesen, toa se i negovite dve edinstveni gren slem tituli.
So denesnoto finale ovie dvajca gi kompletiraat site slemovi igrajki finale megjusebe. Istiov "rekord" Novak go ima i so Rafa t.e finalinja AO 12, RG 12, WM 11, US 10... znaci stanuva zbor za prvite finalinja iako se sretnale poveke pati na RG i US.
So pobeda Djokovic doagja do titulata Career Grand Slam i so eventualno zlato vo Rio ke se stekne i so titulata Career Golden Slam sto od aktivnite teniseri ja ima samo Rafa.
Iako sansite na Marej se mali, okolu 30%, dokolku pobedi i toj atakuva Career Golden Slam vo Melburn uste slednata godina, vo gradot kade ima izgubeno 6 finalinja (5 od Djokovic i 1 od Federer).
Se na se ocekuvame dobar tenis i vozbudliv natprevar, pa neka pobedi podobriot.

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Разликата е во тоа што ако го земе првиот сет Енди психолошката предност ќе е на негова страна, а Новак дупло повеќе ќе биде оптеретен, а и плус Ноле физички ќе мора многу повеќе да запне и ќе дојде до дополнително празнење, што физички што психичко.

Абе јасно е тоа, ама сакам да кажам дека ако го изгуби првиот сет не значи дека гарантирано го губи мечот. А ако ги изгуби првите два, нема потреба од гледање до крај мечот.

Абе јасно е тоа, ама сакам да кажам дека ако го изгуби првиот сет не значи дека гарантирано го губи мечот. А ако ги изгуби првите два, нема потреба од гледање до крај мечот.
Далеку од тоа, ама ќе биде многу многу потешко.

Разликата е во тоа што не е некоја мудрост да кажеш дека ако ги изгуби првите два сета ќе нема многу шанси. :D

Разликата е во тоа што не е некоја мудрост да кажеш дека ако ги изгуби првите два сета ќе нема многу шанси. :D
Јас мислам дека ако Новак ги земе првите три сета има поприлични шанси за титула.

Одма би се оженил со Барбара Шет.

Ne znam za RAM i ROM, ama ovde ke ima krv za titulata.

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Публиката во Париз ич не го сакала Џовак.

:LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom