Mnogu pogresno gi tolkuvas rabotite, ja nikade ne rekov deka treba da prekines da gledas tenis, tuku deka si opsednat so novak i uste od sega najavuvas deka ke se kurcis ako izgubi, iako Nadal od Maj pa se do naredna godina istiov period ke bide edno golemo Nisto vo tenisot, i ti vikas deka ke kenjas i ke se sitis ...
Ok, mene ova licno mi e nelogicno i sramno, neka ne osvoi nole RG i godinava, takvi udari mnogu sme dobile nie ko negovi fanovi a da ne zboram za nego ko teniser, ama pak ke e tuka, na vrvot, pak ke konkurira za golemi tituli i pak ke dojde vo Paris po istiov trofej. On ima u nego uste 2 do 3 godini igranje na visoko nivo vo slucaj na nema hronicen problem so povredi, a mozda i poveke, toa nikoj ne moze da znae, zatoa i federer go spomnuvam sekogas ko primer koga se vo prasanje godinite, zasto on eve do lani samo eden problem imase u tenisot i bese vtor na atp rankingot, bese podobar od niza pomladi u nego, na Marej lekcii mu drzese po tenis ...
Za Under, toa so nego ti prepustam, ama stvarno ne si mi jasen sto ti smetame nie u globala, pa ima nekoj navivac na planetava sto koga negoviot tim, dal e fudbal, basket, ili u slucajov teniser za koj naviva, posle klasicno dominiranje, da ne se kurci, da e prizemen i slicno ? Malomorgen toa, pa pogotovo ne na forumi ili na fejsbuk.
Sea glej kakvi sve rekordi ne krsi Novak sto sve ne osvojuvase u zadnjive godina ipol, sto treba da praime de, da glumime nekoe prizemno ludilo, meh, ne e interesno toa, sekoj sekogas ke se kurci u vakva situacija, inace svesni sme barem poveketo deka daleku od osvoen e RG, deka sekako ke ima frki, deka ima eden ton pritisok na negov grb ko nikoj na turov momentalno, deka ne ja obozava ovaa podloga i tn i tn.
Ali od druga strana pa sekako deka imame i osnova da veruvame deka konecno godinava ke osvoi i toa e faking toa, dal ke se desi toa sea, ili za nekoja godina, ke vidime, ja licno sum ubeden deka on u kareira ke gi obedini site cetiri slema a sekako ubavo bi bilo sega toa da go napravi zasto pokraj RG, posle Rejver od 60ti godini ke e prv sto uspeal 4 slema vo niza da osvoi, pa ke ima uste pogolema simbolika osvojuvanjeto na RG od Novak sezonava, em obedinuvanje na site slemovi em osvoeni 4 u niza.