Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема проблем бе брат, пиши ми инфо во ПП и во 4 очи ќе си прајме муабет, таман да видиш и кој сум и шо сум. Јас нема да се мачам да куцам нешто што не мислам, во тоа биди сигурен. А вашиов навал (фанови на Новак) ми е дојдено преку КУРОВ и е една од подебелите причини зошто не го сакам чоекот. На крајот на краиштата не е ни важно, ве оставам во добро расположение да си дискутирате и да ви кажам дека ова е мојот последен пост на подфорумов.

images

Ќе останам до крај да ви честитам или да ве искењам јако :D
ova da ne iskenjas jako mu delue ko fan na rajo valjekano koi ispadnaa od prva liga da gi iskenja jako fanovite na atletiko sto izgubile finale vo LS. :)
A i samo mi go potvrdi muabetot moj pred mesec dena, ke se navrsat i 2 godini kako toa vakvite kako tebe poveke navivaat za igraci koi igraat protiv novak, otkolku za Nadal, a toa mu doaga i deka poveke se sledel novak otkolku nadal.

Серена малку фалеше да изгуби од онај штрумфот. Ако не се воозбили во полуфинале, со онаква игра ќе го јаде од Бертенс.
Тешко.А и Бертенс има некоја ситна повреда ,која изгледа како да не ја мачи,ама на дроп шот не ни пробуваше да трча.Бутот и беше бандажиран.

Башчински многу слабо во тој сегмент денес,ја утепа мрежата.Таа има неверојатно прецизен дроп шот,ама денеска се распадна комплетно.

Бертенс не ми е ништо посебно,иста како Канепи комплетно. И фаца и игра.

ova da ne iskenjas jako mu delue ko fan na rajo valjekano koi ispadnaa od prva liga da gi iskenja jako fanovite na atletiko sto izgubile finale vo LS. :)
A i samo mi go potvrdi muabetot moj pred mesec dena, ke se navrsat i 2 godini kako toa vakvite kako tebe poveke navivaat za igraci koi igraat protiv novak, otkolku za Nadal, a toa mu doaga i deka poveke se sledel novak otkolku nadal.
Па океј е тоа. По твојот муабет треба да исклучам телевизорот и да не гледам тенис ако Надал се откажал од турнирот. Навистина има разлика, не е исто ако не е Рафа во игра, ама океј е. Ако не си им обратил внимание на моите мислења, тогаш во ова ќе ти кажам дека уште од пред неколку месеци го фаворизирам Тием и дека баш како помлад тенисер ми има добар gameplay итн.
Не е дека смртно го мразам Ѓоковиќ или нешто слично на тоа, едноставно почна да се пробива и бара крв паралелно со Рафа, а кога почнав да навивам за Надал... после сезона и пол дојде на сцена Ѓоковиќ со партија од сенка и многу нестабилна игра. Тек 2007 влезе во светскиот врв, но се до 2011 не можеше да се пофали со нешто посебно, освен финалето на US Open 2007 и следната година титула во Мелбурн. Во меѓувреме Рафа освојуваше се живо и диво, исто така и Федерер, најмногу го спречија повредите, да не беа.. Рафа сигурно ќе имаше уште неколку ГС на своето конто.
Кога губеше Новак пред некоја година, вие не гледавте тенис? Сигурно игравте оро и частевте цели кафани за победи на Надал?
Ние навивачите на Надал го анализираме секој детал од проста причина што немаме друга работа, па пробуваме да го омаловажиме неговиот успех. Еве денес бил на раб од дисквалификација, не го видов тоа чудо, само прочитав по порталиве. А овај колегата ваш андер? Што кажува тој? Напна со допинзите, ботаничар, хемичар... нека земе хемија нека учи некоја книга нека чита кога се запнал со термините, нека не треска зелени овде.

Mnogu pogresno gi tolkuvas rabotite, ja nikade ne rekov deka treba da prekines da gledas tenis, tuku deka si opsednat so novak i uste od sega najavuvas deka ke se kurcis ako izgubi, iako Nadal od Maj pa se do naredna godina istiov period ke bide edno golemo Nisto vo tenisot, i ti vikas deka ke kenjas i ke se sitis ...
Ok, mene ova licno mi e nelogicno i sramno, neka ne osvoi nole RG i godinava, takvi udari mnogu sme dobile nie ko negovi fanovi a da ne zboram za nego ko teniser, ama pak ke e tuka, na vrvot, pak ke konkurira za golemi tituli i pak ke dojde vo Paris po istiov trofej. On ima u nego uste 2 do 3 godini igranje na visoko nivo vo slucaj na nema hronicen problem so povredi, a mozda i poveke, toa nikoj ne moze da znae, zatoa i federer go spomnuvam sekogas ko primer koga se vo prasanje godinite, zasto on eve do lani samo eden problem imase u tenisot i bese vtor na atp rankingot, bese podobar od niza pomladi u nego, na Marej lekcii mu drzese po tenis ...

Za Under, toa so nego ti prepustam, ama stvarno ne si mi jasen sto ti smetame nie u globala, pa ima nekoj navivac na planetava sto koga negoviot tim, dal e fudbal, basket, ili u slucajov teniser za koj naviva, posle klasicno dominiranje, da ne se kurci, da e prizemen i slicno ? Malomorgen toa, pa pogotovo ne na forumi ili na fejsbuk.
Sea glej kakvi sve rekordi ne krsi Novak sto sve ne osvojuvase u zadnjive godina ipol, sto treba da praime de, da glumime nekoe prizemno ludilo, meh, ne e interesno toa, sekoj sekogas ke se kurci u vakva situacija, inace svesni sme barem poveketo deka daleku od osvoen e RG, deka sekako ke ima frki, deka ima eden ton pritisok na negov grb ko nikoj na turov momentalno, deka ne ja obozava ovaa podloga i tn i tn.

Ali od druga strana pa sekako deka imame i osnova da veruvame deka konecno godinava ke osvoi i toa e faking toa, dal ke se desi toa sea, ili za nekoja godina, ke vidime, ja licno sum ubeden deka on u kareira ke gi obedini site cetiri slema a sekako ubavo bi bilo sega toa da go napravi zasto pokraj RG, posle Rejver od 60ti godini ke e prv sto uspeal 4 slema vo niza da osvoi, pa ke ima uste pogolema simbolika osvojuvanjeto na RG od Novak sezonava, em obedinuvanje na site slemovi em osvoeni 4 u niza.

Тешко.А и Бертенс има некоја ситна повреда ,која изгледа како да не ја мачи,ама на дроп шот не ни пробуваше да трча.Бутот и беше бандажиран.

Башчински многу слабо во тој сегмент денес,ја утепа мрежата.Таа има неверојатно прецизен дроп шот,ама денеска се распадна комплетно.

Бертенс не ми е ништо посебно,иста како Канепи комплетно. И фаца и игра.

Не реков дека Бертенс е нешто посебно, но е многу стабилна тенисерка. Денес Серена висеше против Путинцева, на 4-4 во втор сет имаше Путинцева брејк топки. А Путинцева нема никаков офанзивен арсенал, ниту сервис ниту силни удари, само трча како навиена.

Mnogu pogresno gi tolkuvas rabotite, ja nikade ne rekov deka treba da prekines da gledas tenis, tuku deka si opsednat so novak i uste od sega najavuvas deka ke se kurcis ako izgubi, iako Nadal od Maj pa se do naredna godina istiov period ke bide edno golemo Nisto vo tenisot, i ti vikas deka ke kenjas i ke se sitis ...
Ok, mene ova licno mi e nelogicno i sramno, neka ne osvoi nole RG i godinava, takvi udari mnogu sme dobile nie ko negovi fanovi a da ne zboram za nego ko teniser, ama pak ke e tuka, na vrvot, pak ke konkurira za golemi tituli i pak ke dojde vo Paris po istiov trofej. On ima u nego uste 2 do 3 godini igranje na visoko nivo vo slucaj na nema hronicen problem so povredi, a mozda i poveke, toa nikoj ne moze da znae, zatoa i federer go spomnuvam sekogas ko primer koga se vo prasanje godinite, zasto on eve do lani samo eden problem imase u tenisot i bese vtor na atp rankingot, bese podobar od niza pomladi u nego, na Marej lekcii mu drzese po tenis ...

Za Under, toa so nego ti prepustam, ama stvarno ne si mi jasen sto ti smetame nie u globala, pa ima nekoj navivac na planetava sto koga negoviot tim, dal e fudbal, basket, ili u slucajov teniser za koj naviva, posle klasicno dominiranje, da ne se kurci, da e prizemen i slicno ? Malomorgen toa, pa pogotovo ne na forumi ili na fejsbuk.
Sea glej kakvi sve rekordi ne krsi Novak sto sve ne osvojuvase u zadnjive godina ipol, sto treba da praime de, da glumime nekoe prizemno ludilo, meh, ne e interesno toa, sekoj sekogas ke se kurci u vakva situacija, inace svesni sme barem poveketo deka daleku od osvoen e RG, deka sekako ke ima frki, deka ima eden ton pritisok na negov grb ko nikoj na turov momentalno, deka ne ja obozava ovaa podloga i tn i tn.

Ali od druga strana pa sekako deka imame i osnova da veruvame deka konecno godinava ke osvoi i toa e faking toa, dal ke se desi toa sea, ili za nekoja godina, ke vidime, ja licno sum ubeden deka on u kareira ke gi obedini site cetiri slema a sekako ubavo bi bilo sega toa da go napravi zasto pokraj RG, posle Rejver od 60ti godini ke e prv sto uspeal 4 slema vo niza da osvoi, pa ke ima uste pogolema simbolika osvojuvanjeto na RG od Novak sezonava, em obedinuvanje na site slemovi em osvoeni 4 u niza.
Ова е веќе комплетно мислење и се што имаш кажано е на место.
Работава е што секој фан кога неговиот играч ќе доминира не зема во предвид дека тоа ќе има успони и падови. Минатото кажало дека ова кај Рафа се манифестираше премногу, а кај Новак не толку, меѓутоа имаше некои ситни падови. Не дека од дното на душата јас го мразам Новак и ќе речам да изгуби финале или било што по секоја цена, па макар ја скршил и ногата, далеку од тоа.
За курчењето си во право апсолутно, па ајде ако ви дозволи Ноле (да ги комплетира грен слемите уште неделава), курчете се, не сум ироничен. Ајде ќе ги изгледаме уште овие 3 меча кај мажите и многу работи ќе бидат појасни. :)

Не реков дека Бертенс е нешто посебно, но е многу стабилна тенисерка. Денес Серена висеше против Путинцева, на 4-4 во втор сет имаше Путинцева брејк топки. А Путинцева нема никаков офанзивен арсенал, ниту сервис ниту силни удари, само трча како навиена.
Ееееј браво Ставро, Бертенс стабилна тенисерка, е сеа се имам прочитано во животот.

Ееееј браво Ставро, Бертенс стабилна тенисерка, е сеа се имам прочитано во животот.
Инаку, никој ништо не спомнува, ама Кики Бертенс е во неверојатна форма и секако заслужува повеќе да се збори за неа. А гледам и странскиве портали слабо ја рекцаат. А има дури 18 победи во 19 дена игра. Од 14ти Мај па наваму има одиграно 18 мечеви (11 во сингл и 7 во дубл) и сите и се победи.

Утре ќе го молам Господ да врни во Парис. Ама да се истури два сати од 3 до 5. Ќе патувам во тој период па можно е цели полуфиналиња да ги пропуштам. :D

Утре ќе го молам Господ да врни во Парис. Ама да се истури два сати од 3 до 5. Ќе патувам во тој период па можно е цели полуфиналиња да ги пропуштам. :D
Мoждa Серенa и Мугурузa ќе игрaaт 2 + сaaти и дoдекa се зaгреaт мaживе ќе фaти 4 сaaт :D

Да ти ги снимам на касета, па ќе ги гледаш вечерта. :pos:

Ќе ги замољам на мтв многу го*на да не јадет зш че ги снимам

На сред пренос де...

И доказ од цеца да ми ја пуштите

Ако некој случајно забегал накај Париз :D за Новак-Тием утре картите ви се 20 евра :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom