Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
6 гема со ред губи Тием, со ваков пристап може да оди дома, најреално и најзаслужено. :facepalm:

druze,Novak dve I pol godini po red e strashen,so povremeni glupiranja I kiksovi, ama aj da ne sum naporen
За напорен, напорен си. Ама не биди ко дете од основно училиште демек ги користиш фразите со кои ние те препуцаваме. Тоа е детско и неоргинално.

Тием ја прекинува низата од 6 изгубени гемови, прави брејк и веројатно останува жив во мечот.

R.i.p Tiem Today

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Епа кој си бе ти Бердих објасни ми? КОЈ СИ? Губеше со брејк, врати брејк, подобар играч на теренот, и на 5-5 4 втори серви Новак овој на 0 го зијани гемот. Па искочи си од терен, 3-0 е ова бем ти пичката од тенисер.

Тоа е тоа, знаев дека ќе изеде брејк сеа, оваква жена од тенисер долго време немало во спортот. Пичка пичкосана.

druze,Novak dve I pol godini po red e strashen,so povremeni glupiranja I kiksovi, ama aj da ne sum naporen
Оваа сезона Новак од Индијан Велс наваму според мене е полош, посебно на земја сезонава му е послаба од таа лани. Денеска го игра најдобриот меч на РГ.

Види го овој Ѓоковиќ глупакот, за малце дисквалификација ќе заработеше.

Тием со Гофан како женски да глеам толку брејкови не губат ни Суарез Наваро и Ерани...... од 5-2 Тием на тај-брејк 6-5....

Какви 3 поени по ред зема Тим.....:cuc::cuc::cuc: Само во 4 сета ако може да заврши да не биде умрен утре против Новак би требало да е добар меч.

Се извади Тим за онај смешно промашен смеч, па она не смее на 40-0 да го промаши, не пак во тајбрејк. Готов беше на 6-7, Гофан требаше да го заврши тоа, среќа Тим ја погоди таа висока топка која заврши в терен.

Колку е у право Бердих и со право се буни :) Више 2 ипол сета изиграа под ваков дожд може малце појача сега ...

Колку е у право Бердих и со право се буни :) Више 2 ипол сета изиграа под ваков дожд може малце појача сега ...

А плус на Сузан Леглен, Тим - Гофан се игра а на Шатрие е само прекинат мечот. :D

Оваа сезона Новак од Индијан Велс наваму според мене е полош, посебно на земја сезонава му е послаба од таа лани. Денеска го игра најдобриот меч на РГ.
a po sto zakluci deka e polos od lani :)
sakas da mi kazes deka u monte carlo tie mu bea silite, u prvo kolo da izgubi ? :)))))))))))
Madrid go osvoi, u rim igrase i tinja uslovi finale, i toa e toa, baska zar mislis deka nema apsolutno nikakva osnova da se cuva bas za RG, zasto kazav i na temava mislam, pred poveke od nedela dena, od lani pa eve navaka, i nagore, shansite za RG duplo mu se zgolemuvaat so ogled deka Nadal propadna.
Na koja osnova da se ostava, pa da im gi soberes site poeni na trojcata pozadi nego nemaat kolku nego, taka ide zborot, sto da cuva, sto da se umara do tolku koga ubedlivo najgolemiot prioritet mu e RG, a da ne zaboravime deka ova e godina koga ima olimpijada, a go saka zlatoto i tamu, baska na negova podloga se igra a ne na zemja.

Sea ako navikna na dominacijata lani, opusteno malce, na mastersi veke nema da gledas tolkava superiornost, od edna strana zasto veke go srusi rekordot u toj pogled, od druga balansiranjeto za da ima prostor da ide u full pogon na slemovite i olimpijadata, plus i Sinsinati e tuka, jedini master sto mu ostana neosvoen, nenormalna rabota e covek ako misli deka on ke ide all in sekade, nevozmozno e kolku i da e dobar. Na kraj tuka i semejstvoto ke go dodadam, ko uste eden faktor.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom