Ф
Фил Ајви
Гостин
Надал испаѓа од Димитров 
Сок е звер.. многу напреднал..

Сок е звер.. многу напреднал..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Топ спинот му е добар ама форхенд дијагоналите му беа доста плитки. Тука треба да се појача малку повеќе. Пола од топките му беа во сервис половината. Неговото најголемо оружје е константно праќање длабоки топки.Denes Djovak odigra moshne dobar tenis.Jarko posebno vo vtoriot set igrashe kako vo trans ama sepak Djovak go skroti. Kako samo go ima pojachano top spin forhendot sega za RG ,fenomenalnhrabruvacki za Novakovite fanovi. Nadal nishto posebno , nitu smrdi , nitu mirisa. Ne bi se iznenadil da go primi zadutre od Almagro, samo Nikolas da ne vleze vo vojna so samiot sebe . Utre malce poseriozen trening za Fed , mozno iznenaduvanje ke e Shvarzman , maliov ima materijal da go pobedi Monfils.
Fonjini-Paire, ke ima glupiranja i od dvajcata, i dvajcata se kratki fitilji
И јас мислам дека ако Алмагро изигра меч на ниво како против Ноле во Рим ако не сет ама сигурно до тајбрејк ќе догура со Надал. Мислам дека Алмагро не е оној од пред неколку месеци.Еве едно мислење од мене за Ролан Гарос 2015.
Фаворит? Гласав навивачки за Надал, јасно е кој е фаворит, не е фаворит, машина, Новак Ѓоковиќ. Мал пад во вториот сет денес против Ниеминен, малце ме изнервира пошо имав товарено 3-0 точен резултат, али нема врска, ме истаде некако
Условите за игра наводно му одговараат повеќе на Надал, многу спор е централниот терен, многу поспор од останатите.. а знаеме дека Рафа и Ноле ќе играат нон стоп на него. Меѓутоа оваа година нема да се осмелам да кажам дека и покрај тоа Рафа има изгледни шанси, напротив, од моја гледна точка високи 75% би му дал на Ноле, тоа во квота му доаѓа 1.35. Кога излезе жребот, беа дадени финалните квоти, 1.83 на Ноле, дури 5 квота на Надал, а пред да излезе жребот беше 3 квота. Тоа најверојатно се должи на лошиот жреб, можеби финале Рафа - Ноле би било подобро за Рафа, можеби ќе добиеше поголема рутина до евентуално финале, подорба форма и можеби самодоверба со победа над некој добар тенисер, Мареј, Нишикори, Федерер или било кој друг од врвот.
Среќата не беше на неговата страна, но едно е јасно, да не го отпишуваме, јас некако потајно се уште се надевам дека има шанси за титула тука, јубилејна 10та, никој не го направил тоа во машкиот тенис, не верувам дека некој би ги срушил и овие 9 веќе постоечки.
Во однос на денешната игра против некој си Халис од Франција, ужас, боранија невидена. Барем мене не ме задоволува воопшто, многу несигурно, како да има премногу трема.... само враќаше.. среќа овај Халис се отепа од грешење и така куртули од евентуални проблеми.
Во четврток ќе си има посериозна задача, Николас Алмагро, го победи во Барселона со убедливи 2-0, но сега е друго, Алмагро се чини дека е повеќе разигран и мислам дека ако не ја поправи играта од денес, сигурно ќе изгуби сет-два....
Ne sum pisal odamna, si go cekav RG za da pisam nesto posto ova e turnirot koj vredi da se gleda i diskutira.
1. Fala bogu sto e spor terenot. Preku takvoto mi e od brzi podlogi , asovi 2/3 poena. Ovde brate ke ofkas ke trcas i ke razmisljas kako da konstruiras poen.Ovde e se razlicno od ostanatite pateticni ATP turniri i zatoa e posebno zadovolstvo za toj sto ke go osvoi.
2. I Mekenro idese so skor 40+ pobedi 2 poraza pred da pocne RG pa ne go osvoi. Ova e samo za da dadam perspektiva deka za mene Nadal e favorit. Negovo svetiliste e ova.
Otom potom ke vidime kakva situacija ke se razviva prvata nedela.
Не сум вo МК и немaм лaптoп тукa. Мoјa пoбедa@Види Фотос да се изјасни за турниров, негов победник и слично.
@СаШеНкО брат, ти викаше немало народ низ темиве за тенис а тебе те нема.![]()