Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Виландер ѕвер, баш е срцка, а и емисијата Game Set & Mats е супер!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Дај бе никој ли незнае да ми одговори зошто тенисериве не се бришат со тоа крпите после секој поен (како демек се препоттиле пак за една мин), како што има по другиве турнири, да не им е забрането тука можда:D ????
Кај виде дека не се бришат???:pos:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Уште те држи тебе ова со арогантноста.:icon_mrgr:
Немој да почнам за тоа што мислите за манирите на Надал, има хавуз да го правиме подфорумов:D
Не се однесуваше на тебе ти си далеку од хејтер, зборам за глобалната слика која некако ја создаоа оние кои не го сакаат Федерер, некако излегоа со тој фамозен момент дека бил арогантен а згора на тоа сеуште после толку години мислат дека е вистина :facepalm:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Кај виде дека не се бришат???:pos:
хахахахахх...се бришат и тука не е забрането!
Абе гледам дека и тука се бришат, ама не е толку зачестено како на другите турнири (пр. сервирал ас и оди да се брише, после тоа сервира зема поен и пак се брише и тн...) , мене тоа ми иде на нерви а гледам тука го нема многу затоа ми беше чудно:cool:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Виландер ѕвер, баш е срцка, а и емисијата Game Set & Mats е супер!
Дали е срцка или не, не навлагам во тоа, релативна работа. Јас му замерам за бедните анализи кои ги прави, секоја година има некој што е за него најдобриот играч кој он имал шанса да го гледа, абе секоја година, па уште и кога ќе почне да збори кој како требал да игра абе комедии :pos:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Дека не е и Виландер идиот невиден, врска нема.
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 18:40 ---

Ете тoa e тој арогантниот Федерер :icon_lol:
Еј каде каде коментираат подобро и постручно англиските коментатори на еуроспорт отколку овие српскиве шарлатани:)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не се однесуваше на тебе ти си далеку од хејтер, зборам за глобалната слика која некако ја создаоа оние кои не го сакаат Федерер, некако излегоа со тој фамозен момент дека бил арогантен а згора на тоа сеуште после толку години мислат дека е вистина :facepalm:
Да не ја тераме натака те молам, нити па да даваме повод.Гледам одма се врти на тој муабет, хејтери на Новак, на Роже, Надал, глупости. Кога некој изиграл слабо, да не смееш да кажеш одма си хејтер. Мислам си се разбираме нели?:)

Турниров е одличен, да си уживаме во прикажаното.:)
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 18:55 ---
Еј каде каде коментираат подобро и постручно англиските коментатори на еуроспорт отколку овие српскиве шарлатани:)
Кога зборевме за тоа со СаШеНкО не не рецкаа луѓе. Никогаш ниетот не ни беше против Ноле, туку против овие коментатори кои искрено не знам како стигнале да коментираат на вакви телевизии како Еуроспорт. Какви аматери човече, глава да те заболи. Ај настрана зелените што ги тресат кога игра Новак, ама еве баш го гледав Гофан против Федекс со српски коментатор. На типот му беше досадно да коментира и цело време на четврти сет дрдореше едно те исто: Аха епа готово, еве еве сега ќе тепа Федерер, ма готово нема што да бара Гофин, за некоја минута и крај на мечов. Мислам аман:facepalm:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.406
Поени од реакции
113.965
Знаев дека ќе тепа Новак, ЗНАЕВ! Нема Сепи капацитет да му парира на Ноле и покрај очајната игра од негова страна. Не знам што му се дешаваше денес али делуваше ко изгубен, како да не беше на теренот, некако многу отсутен беше. Не се сомневам дека во следниот меч ќе биде далеку подобар од денес али со оваа игра до сеа на турниров ни малку не не убеди дека може да го освои РГ. Покрај ваков Надал, многу тешко, со секој друг противник Новак ќе биде огромен фаворит, но не и со Рафа. Криво ми е што не го догледав Ноле и што неможев да го гледам Гофан со Роџер, многу интересн меч бил, ми кажа брат ми.

Според мене Цонга-Ноле и Роџер- Бердич ќе бидат 1/4 финалните парови. Ништо, ама баш ништо нема да биде однапред познато, од една страна е Бердич (според моја проценка ова) кој бомбардира на турниров и е во одлична форма, а од друга страна го имаме Цонга кој игра добар РГ и понесен од публиката може да му направи доста проблеми, а зошто и да не го победи Новак на кого му е разнишана самодовербата.

С

сашенко

Гостин
Гробарот пак ќе се жали ама морам да кажам, срамота е. Дека не се спремни, не се. Многу пати сме го виделе тоа. Имаат еден коментатор шо знае да збори и шо пробува нови работи да каже хаха, другите се негова копија и сите се со неговите ставови и неговите зборови ги користат дури. Ама тоа е ок, ке се научат ајде. Али ако ова е точно, дечково шо пишал, (ја не гледав во тој момент) тогаш ја изгубија и онаа малку почит шо ја имаа кај мене како тв.

Znaci komentatoron na eurosport 2 daj covece jes da si srbin jes da sve ama ne preteruvaj , vika mozebi djokovic saka da eksperimentira da vidi kako e da se vrati od 0:2 na 3:2 , znaci da ne se priznae nisto na protivnikot, kao sega nole eksperimentiral, kao nejke da zavrsi vo 3 seta da bide odmoren za ponatamu pa aj sega da vidam kako e da se vratam od 0:2 ....bog da cuva
Јас можам да разберам бодрење, полека се навикнав на тоа и дека постојано ке ги спомињаат нивните тенисери па и на мечеви на Надал понекад знаат за Ноле повеќе маубет да направат :pos:. Ама вакво нешто да кажеш, и до толку да неможеш реалноста да ја прифатиш дека ете едноставно не му оди денес, а коментатор си на спортска телевизија, тогаш иди јади гомна на национална телевизија па цела србија групно дркајте го на вашите тенисери и остајте некој саглам човек да збори за пред поширока маса луѓе. Ја незнам српскиве спорт клуб и еуроспорт во кои земји на балканот се емитуваат ама дури и само кај нив и кај нас да се, нека не мислат дека само за Новак се навива на балканот. Па и да навиваш за Новак, ке ти скурчи и ако вака коментираат.

А исто и ова ми беше интересно :pos:

Српски коментатор преку примери:

Ноле погодува винер на самата линија
- Какво мајсторство број један света !
Противникот погодува винер на самата линија
- Ма готово невероватно . Каква среча има овај играч .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Да не ја тераме натака те молам, нити па да даваме повод.Гледам одма се врти на тој муабет, хејтери на Новак, на Роже, Надал, глупости. Кога некој изиграл слабо, да не смееш да кажеш одма си хејтер. Мислам си се разбираме нели?:)
Aбсолутно тоа не ми е намерата, само сум испоровициран. Иначе, не зборам за членовите на форумов, да бидам јасен него глобално :)

Друго да се навратам на темава.....за мене изненадувања надвор од топ тенисерите не постојат, тоа се случува само кога Надал/Федерер/Џокович ќе им дозволат на противниците, не дека ги надиграле. Поготво не верувам во изненадувања кога се соочува некој од големата тројка со тенисер што не е во топ 10, толку се напред момциве од врвот на тенисот што све друго да се помисли е глупост, да постојат некои многу ретки случаи, но генерално реткост т.е. голема реткост.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.922
Поени од реакции
16.193
Цела среќа што Новак денеска играше против Сепи, а не против некој од првите 5 тенисери или во краен случај во првите 10, но можеби тогаш поинаку ќе гледаш на мечот и немаше да си го дозволи ова, да изигра меч над 4 часа и во 5 сета.
На маката се познаваат јунаците, ќе видиме понатаму како ќе се одвива ова... го чека подобриот од дуелот Цонга - Вавринка(по се изгледа Цонга), ни најмалце нема да му биде лесно во 1/4 финале, но ако има извлечено поука од денешниот меч, сигурно ќе го дај максимумот и нема да прај неизнудени грешки.. барем не толку.

М

Мартин`

Гостин
Цонга 2-0 веќе.. а Бердихт премногу грешки прави и тоа на негов сервис, се надевам ќе се управи

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
COME ON DELPO! :vozbud:

Овој Бердих каков гад е, кога тепаше вс Берлок на турнирот во Дизелдорф, му постирал на Facebook, линк од youtube т.е. песната don't cry for me Argentina, мислам каков човек треба да си за да направиш такво нешто? :гомце:

Исто и кога играше вс Надал одамна, имаше еден испад кога проба да ја заќути публиката покажувајќи им со прст на уста да молчат....

А

Анноун

Гостин
COME ON DELPO! :vozbud:

Овој Бердих каков гад е, кога тепаше вс Берлок на турниорот во Дизелдорф, му постирал на Facebook, линк од youtube т.е. песната don't cry for me Argentina, мислам каков човек треба да си за да направиш такво нешто? :гомце:

Исто и кога играше вс Надал одамна, имаше еден испад кога проба да ја заќути публиката покажувајќи им со прст на уста да молчат....
:facepalm: ! Овој бил знали поголемо ЗЛО од дел потро , му води . Знам и двајцата лани имаа слични "инциденти" кога противниците несакајќи ги погодија со топка ( со минимална брзина) , а овие глумеа драма-квин , као демек намерно било , па не се поздравија на крај со противникот иако им се извинуваа.

Сега накај 3 гем баш бердих му ја врза една топка со сета сила на мрежа , директно во делпотро , ама се направи на 3 и пол , и се сврте Бердих , а овој Потро го погледна на косо :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom