Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
А зошто Гергес вчера не се поздрави со Рус?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.962
Поени од реакции
45.200
Според мене Цонга-Ноле и Роџер- Бердич ќе бидат 1/4 финалните парови. Ништо, ама баш ништо нема да биде однапред познато, од една страна е Бердич (според моја проценка ова) кој бомбардира на турниров и е во одлична форма, а од друга страна го имаме Цонга кој игра добар РГ и понесен од публиката може да му направи доста проблеми, а зошто и да не го победи Новак на кого му е разнишана самодовербата.
Значи Ноле вкрсутва со Цонга или Вавринка а ? Одлично, поготово ако Вавринка е во прашање, противник кој ептен му лежи на Ноле, мада истово и за Цонга важи. Полуфиналето е на дофат, таму ако не е со Федекс веќе за финалист ќе го рачунам, with all due respect за останатите тенисери ( Бердих/ч или ДелПо ), ама тоа убеден сум дека ќе го искористи, ако е федексот, помози боже, и за него и за Надал.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Обобобо која дискусија, еј :D Пред да дојдам и пред да ни отворат подфорум ќе напишев еден пост по темиве и ако одговореше некој на 3 дена во ред, ако не пак во ред... :)

Федерер - Бердих/ДелПотро
Ѓоковиќ - Вавринка/Тсонга

Бомба четвртфинални мечеви, можеби најинтересните :) Мислам дека дека Федерер ќе игра против Бердих, а Ноле против Тсонга.

Минатата година Тсонга беше елиминиран од Вавринка на Ролан Гарос, исто водеше со 2-0 во сетови и брејк во трет сет, но не успеа да го заврши мечот и загуби со 3-2. Не е далеку од исто сценарио и годинава, 4-6 6-7 6-3 3-0 и брејк топка за Вавринка која слободно може да се каже како сет топка.

Бердих го освои вториот сет против Дел Потро, со 3 брејка, 6-1.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Даде изјава Гофин, дека цела соба му била со постери од Федерер, дека му е идол, и мечов за него бил остварнување на сонот. Иако сум фан на Федерер, ептен ми е мерак дека зема сет, многу мила ѕвезда има, и си заслужи (y)

Искрено ми изгледа како детенце со големо срце, и чиста совест, згора на тоа го има оној детски шарм, ептен likable е :)

А

Анноун

Гостин
А зошто Гергес вчера не се поздрави со Рус?
Не зачув најубаво , ама рече нешто коментаторот, барала Гергес прекин на мечот поради мрак ( у превод; не и одеше ) , па дали судијата не дал , или ја прашале Рус дали се согласува за прекин , па оваа одбила . Така некако . Сепак детски од страна на срцката Гергес.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Има ли по Јутјуб клип од најубавиот поен што го зема Гофан, кога цела публика му стана на нозе, а тој им се поклони.:)

Ме освои детево, готово.:X3: Страшна харизма има и што е најважно немаше страв во него, барем јас не видов ништо такво.

М

Мартин`

Гостин
Вавринка изедначува 2-2 ќе биде интересно во последниов сет.. последните 2x 6-3 ги зема се разигра Вавринка ..

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Вавринка пак ќе му је врти на Цонга?
Лани исто на Ролан Гарос го тепа после 2-0.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
ДЕЛПОООООООООООО!!!!!!!!!!!! :cuc::love:

EDIT: Омг, ја прекинаа бе!!!!!! а таман влезе во ритам Делпо, срамота! :mad:

Invader

I am not in danger, I am the danger!