Roland Garros 2012

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А зошто Гергес вчера не се поздрави со Рус?

Според мене Цонга-Ноле и Роџер- Бердич ќе бидат 1/4 финалните парови. Ништо, ама баш ништо нема да биде однапред познато, од една страна е Бердич (според моја проценка ова) кој бомбардира на турниров и е во одлична форма, а од друга страна го имаме Цонга кој игра добар РГ и понесен од публиката може да му направи доста проблеми, а зошто и да не го победи Новак на кого му е разнишана самодовербата.
Значи Ноле вкрсутва со Цонга или Вавринка а ? Одлично, поготово ако Вавринка е во прашање, противник кој ептен му лежи на Ноле, мада истово и за Цонга важи. Полуфиналето е на дофат, таму ако не е со Федекс веќе за финалист ќе го рачунам, with all due respect за останатите тенисери ( Бердих/ч или ДелПо ), ама тоа убеден сум дека ќе го искористи, ако е федексот, помози боже, и за него и за Надал.

Обобобо која дискусија, еј :D Пред да дојдам и пред да ни отворат подфорум ќе напишев еден пост по темиве и ако одговореше некој на 3 дена во ред, ако не пак во ред... :)

Федерер - Бердих/ДелПотро
Ѓоковиќ - Вавринка/Тсонга

Бомба четвртфинални мечеви, можеби најинтересните :) Мислам дека дека Федерер ќе игра против Бердих, а Ноле против Тсонга.

Минатата година Тсонга беше елиминиран од Вавринка на Ролан Гарос, исто водеше со 2-0 во сетови и брејк во трет сет, но не успеа да го заврши мечот и загуби со 3-2. Не е далеку од исто сценарио и годинава, 4-6 6-7 6-3 3-0 и брејк топка за Вавринка која слободно може да се каже како сет топка.

Бердих го освои вториот сет против Дел Потро, со 3 брејка, 6-1.

Дај да се испофалам. На ливче сите тениси ги фатив:vozbud:
Уште Бостон кошарка вечер.

like-a-boss_design.png

Даде изјава Гофин, дека цела соба му била со постери од Федерер, дека му е идол, и мечов за него бил остварнување на сонот. Иако сум фан на Федерер, ептен ми е мерак дека зема сет, многу мила ѕвезда има, и си заслужи (y)

Искрено ми изгледа како детенце со големо срце, и чиста совест, згора на тоа го има оној детски шарм, ептен likable е :)

А зошто Гергес вчера не се поздрави со Рус?

Не зачув најубаво , ама рече нешто коментаторот, барала Гергес прекин на мечот поради мрак ( у превод; не и одеше ) , па дали судијата не дал , или ја прашале Рус дали се согласува за прекин , па оваа одбила . Така некако . Сепак детски од страна на срцката Гергес.

Има ли по Јутјуб клип од најубавиот поен што го зема Гофан, кога цела публика му стана на нозе, а тој им се поклони.:)

Ме освои детево, готово.:X3: Страшна харизма има и што е најважно немаше страв во него, барем јас не видов ништо такво.

Вавринка изедначува 2-2 ќе биде интересно во последниов сет.. последните 2x 6-3 ги зема се разигра Вавринка ..

Вавринка пак ќе му је врти на Цонга?
Лани исто на Ролан Гарос го тепа после 2-0.

ДЕЛПОООООООООООО!!!!!!!!!!!! :cuc::love:

EDIT: Омг, ја прекинаа бе!!!!!! а таман влезе во ритам Делпо, срамота! :@

Зошто ја прекинаа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom