Ролан Гарос 2020(27.09-11.10.2020)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Федерер само у слемови можат да го стигнат али никад у игра и таа елеганција што ја има човекот.
Надал само на земја извади титули на др подлоги слабо нешто :place:.
Џоле ака Вучич пола титули му се против Тием и Мареј дур др двајца се повредени.

1.66 Надал
2.30 Новак

На бет365. Стварно не знам од кај ги копаш квотиве.
Na mecov se vrtat ogromni uplati uste od sea sto znaci ima i golemi varijacii vo kvotite,ja mislam deka mecov kje ima najgolema uplata u istorijata na ostanati sportovi*.
1602281733178.png
1602282079474.png

Автоматски споено мислење:

Федерер само у слемови можат да го стигнат али никад у игра и таа елеганција што ја има човекот.
Џоле ака Вучич пола титули му се против Тием и Мареј дур др двајца се повредени.
Nemoj so vakvi muabeti,bas pred odredeno vreme koa se pravese muabeti,koj koga i protiv kogo osvoil slemovi imase podatok koj sto vikase deka Federer imal najlesni pa Rafa pa Nole :pos: :pos: :pos:

1602282089040.png

Последно уредено:
Друже мислам дека не ти помина многу време откако постираше и имаш право да си го избришеш постов, дур е време : )))))
Вака ке ти стои ко еден еден од најлошите постови у историјата на кајгана кога е у прашање делов од форумов за тенис, све скоцкано во 3 реченици.
Пола титули со тием му биле : ))))), една единствена само против него но добро, батали, нема што тука да ти се реплицира, докажува и слично, едноставно забриши си го постов и нека замине во неповрат, па ќе ургираме и мојов да отиде дека те цитирав, ќе гледаат уште луѓе шо си пишал.

Змија да не апне или магаре да ни го бапне. :)

Nevermind, се поретки се вакви меч-апи и ќе е перверзно добро. Не ни останаа уште многу утакмици за гледање меѓу триве гоати so let's enjoy it.

Ме врти исто чувство ко пред АО17 (Фед-Надал), како историјата да се пишува пред наши очи.

Последно уредено:

Па добро тогаш, штом била елеганцијата во прашање, нека го поминат и Надал и Џокович во број на освоени слемови, така ќе има најмалку слемови од тројцата, најмалку мастерси од тројцата, и најлош меѓусебен со другите двајца. Ама како најелегантен ќе му ја дадат титулата најголем балетан помеѓу тенисерите.

Zamisli koj kje e bil skorot na Nadal ako se igraat dva slema godisno na zemjnina podloga?

Или два слема на трева.
Ironicen bev sprema clenot koj go citirav, za da mu dovolam poenta kolku mu e glup muabetot.

Ako e taka rabotata, koj e vinoven sto Rafa e nedopirliv na zemja. Ako sakaat Dzole i Federer da imaat najgolem broj na slema, neka go pobedat najdobriot, odnosno da ne mu dozvolat da osvojuva vo Francija. Ete sansa za Dzole vo direkten duel da go sopre Rafa, a vo ist moment i da si go zgolemi brojot na gren slema.

Ps. Sto mislis koj bi imal najmnogu slemovi ako se e igrale po dva na zemja i treva? :icon_lol:

Нема да се осудам да типувам за недела најискрено, не знам ни ја на што сум сеа, ипак игра со кралот, принцопт, богот, кришната, и што све не на оваа подлога, за надал иам кажано ова тие ултимејт челенџ у тенисот, најтешкиот буквално, нема потежок левел у овој спорт од тоа да го симнеш надал од тронот на РГ, ко да играш игрица и ова да ти е финалниот бос. Једино условите да му завршат работа на новак, 14 степени ќе е, доста ладно, иначе у спротивно да не се лажеме, Надал е скоро и непобедлив, т..е не е ни скоро бе, непобедлив е и тоа е тоа.

Да де, пошо кога Федерер имаше голема предност во ГС, а Надал не можеше да го победи Дастин Браун, тогаш бројката на освоени грен слем титули беше репер. :) Одеднаш елеганцијата станува критериум број еден, а елеганција е релативитет, најди ми начин како ќе ги споредиме нивните елеганции, за разлика од тоа, бројките се споредуваат :)

Во дискусијата за ГОАТ хендикеп за Надал ќе е само weeks spent at no. 1.
Ако на крај од кариера Ноле има барем ист број на слемови со Надал (врло вероватно) Ноле ќе е дефинитивно ГОАТ. (Нај versatile, најмногу различни турнири освоени, најдолго бр. 1, подобар во меѓусебни итн)
Така да џабе се сите дискусии дури не им завршат кариерите.

Едно е јасно, колку и да ми е криво, Федерер ќе е еден мал чекор поназад од двајцата во дискусијата.

Кој документарец ќе бидни со тројцава тоа е чудо некое, 3цата во иста ера, неповторливо во било кој спорт.

Во дискусијата за ГОАТ хендикеп за Надал ќе е само weeks spent at no. 1.
Ако на крај од кариера Ноле има барем ист број на слемови со Надал (врло вероватно) Ноле ќе е дефинитивно ГОАТ. (Нај versatile, најмногу различни турнири освоени, најдолго бр. 1, подобар во меѓусебни итн)
Така да џабе се сите дискусии дури не им завршат кариерите.

Едно е јасно, колку и да ми е криво, Федерер ќе е еден мал чекор поназад од двајцата во дискусијата.

Кој документарец ќе бидни со тројцава тоа е чудо некое, 3цата во иста ера, неповторливо во било кој спорт.
Го делам твоево мислење, дури мислам Ноле да заврши и со Слем помалце од Роџер и Рафа ќе биде ГОАТ. Многу параметри се на негова страна, затоа во недела Рафа има огромен товар на плеќите, зашо ако изгуби богами Ноле може веќе да го сметаме како најдобар.

Како и да е, мене не ми е толку битен ГОАТ статусот колку што ми е битен РГ како турнир, сакам да остане уникатен и единствен Рафа, без пораз во финалињата, апсолутен крал. Од една страна ако некој заслужува да го сруши тоа е Џокле, од друга страна и Рафа заслужува да остане недопирлив во Париз, како уникат во светот на спортот. Ако победи Рафа ќе има скор 100 победи од 102 натпревари на РГ :eek::eek::eek:, што звучи неверојатно.

Јас сум потполно сигурен дека Џокович ќе ја заврши кариерата со најголем број слемови, посебно ако утре добие. Тој во следните 2-3 години ќе биде прв фаворит за освојување на 3 слема годината, Надал само на еден. И не постојат милион критериуми за гоат во тенисот. Прв и најважен е број на слемови, па број на мастерси, па меѓусебен, па број недели на прво место.

Сето друго како кој јаде најмногу хамбургери, кој е најелегантен, и кој најдолго спие на сабајле се комплетно ирелевантни.

Последно уредено:
Го делам твоево мислење, дури мислам Ноле да заврши и со Слем помалце од Роџер и Рафа ќе биде ГОАТ. Многу параметри се на негова страна, затоа во недела Рафа има огромен товар на плеќите, зашо ако изгуби богами Ноле може веќе да го сметаме како најдобар.

Како и да е, мене не ми е толку битен ГОАТ статусот колку што ми е битен РГ како турнир, сакам да остане уникатен и единствен Рафа, без пораз во финалињата, апсолутен крал. Од една страна ако некој заслужува да го сруши тоа е Џокле, од друга страна и Рафа заслужува да остане недопирлив во Париз, како уникат во светот на спортот. Ако победи Рафа ќе има скор 100 победи од 102 натпревари на РГ :eek::eek::eek:, што звучи неверојатно.
Со слем помалце може само за Срџан да биде ГОАТ.
И да, нека земе олимписко злато :cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom