Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
Побрзо ќе слушам „шминкери“, кои патем опстојуваат 35 години, отколку да слушам Iron Maiden и Metallica само затоа што мислам дека ќе сум кул, како тебе. Позерче невидено си, мислиш дека си реметџија и кул а уствари си реметен и за грев. Сочувство, не знам шо да ти речам појќе.

Темава оди под клуч, дека авторот веќе неможе да се контролира што и како пишува. Не ја фрлам во канта, туку привремено ја заклучувам, додека истиот се олади и си го среди речникот.

Заклучена или не, темава ја префрлам во музика. Тамошните модератори нека одлучат дали ќе постои се’ уште или не.

Незнам што барала темава во Општи муабети до сега.Ја отклучив темата....ако се разработи деновиве повторно ке седи отклучена, ако нема заинтересираност, клуч + канта:pipi:

турбофолкот не е музика....шабанството е шабанство...значи не е музика нема уметност во ти не си ме вољела па ја сад пијем ко кретен....или у бечу сам гастарбајтер у кревет фајтер...шо е тоа:tapp::tapp::tapp::tapp:

ама нејсе има позитивна работа.....смешни се:pos2::pos2::pos2:

Метал шабанерија и мир меѓу завојуваните страни.

turbofolkot muzika li e voopsto?:drk:

чим рапот е....нема зашто и турбо фолкот да не е. На исто дереџе падна рапот со текстовите..така да. Ако глеаш од вистински музички аспект...е музика. Има хармониска структура која се повторува низ песната...за жал.

rock i metal sekako..neznam zasto..sepak e toa moj vkus i nekako ne mozam da podnesam turbo folk ili bilo koj drug vid na muzika...:helou:

незнам што ставаш конкретно во турбо???кои пејачи таму ги рангираш?или сите српски се за тебе турбофолкери?
јас искрено не ги сакам баш новиве пејачи српски,но ги обожавам песниве на цеца,на здравко чолич,жејко самарџич,рибија чорба,црвене јабуке.прјаво казалиште и др.те молам кажими вие шо ги набројав турбофолкери се или????
Па тој од Рибија Чорба шо мафта со глаиштето и шо личи на наркоооман има една мн убава песна за таквите како вас....Си знајте која е.........
Иначе јас си слушам од овиа турбосиве Синан Сакич,Душко Кулич,Шемса
и др.Предобри се.Какви само вокални способности имаат.Кој распон на глас-дури терца распон на глас максимум.
Шегата на друга страна туку дај не праите се неписмени.Зарем подобра музика е оваа шабанеријава или онаа на Дип Парпл,на Лед Цепелин,на Блек Сабат,на Кис,на Ац-Дц.Да не набројувам и метал бендови пошо и овие ги немате слушнато.Ајде позз
БАТАЛИ ТУРБОФОЛК------->Умри од природна смрт

А да и морам да кажам дека се сложувам со Фантом со последниот пост како и со сите негови на темава.Марко ти и Лет3 ја претерувате.
А и блајнд со вас...
Мразам ситуации кога сите се сложуваат со еден кој животот го живее за сеир да прави.Реакцијата на фантом е оправдана.И јас исто би изреагирал

Турбофолкот тепа во сите погледи, едноставно е има премногу сељаци.

Да ве прашам вас металците: Што за вас претставува ТУРБО - ФОЛК музика (набројте некои пеачи, пеачки) ??? И не се правете ногу паметни !!

А што гледаш па ти во турбо фолкот добра лирика.. хах

za rok sum...turbo folk ni pod razno,no cicko elvis saka da vi kaze nesto......

Да ве прашам вас металците: Што за вас претставува ТУРБО - ФОЛК музика (набројте некои пеачи, пеачки) ??? И не се правете ногу паметни !!

ПеЈачи, пеЈачки.
Турбо-фолк музика, мака за ушите. Неколку минутна тортура на моите слушни сетила. Неколку бесполезно потрошени мегабајти од интернетот. Да продолжам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom