Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
Takva ni e tradicijata :nesum: Ne e striktno folk ili turbo folk zanr za svadbi.Ja na moja svadba ako sakam Opeth i Necrophagist ke gi donesam(Death Metal)

Да бе и ќе те знаат дека на свадба си сечел вени,дај не си прај бајрам на паметот.Збори реално.

па тоа е поентата, турбофолкот требит да се забрани...СО ЗАКОН!!!

Да бе зошто да се забрани?Дека тебе не ти чиини и ај да се забрани.Погледни анкета па збори.Толку од мене.

ccc ovakvi stereotipi segde slusam virstenje,secenje veni...
Ova po doma so ve lazele vi pustale nekoi anticki koncerti ili megju drustvo gi ogovarate
"metalcine" posto ne se "kako drugite kremci" vo gradot

ccc ovakvi stereotipi segde slusam virstenje,secenje veni...
Ova po doma so ve lazele vi pustale nekoi anticki koncerti ili megju drustvo gi ogovarate
"metalcine" posto ne se "kako drugite kremci" vo gradot

Неам ништо против металците,секој си има различен вкус.Друго ми беше поентата.Да се забрани турбофолк?Со е со ова?И друго ми беше каква е таа свадба без турбофолк и фолк????

Da se zabrani muzicki pravec e isto kako da se zabrani ...so znam materija vo vozduhot
Ne moze ti da iskorenis nesto takvo:uvo:
A za svadbi fakt e deka ni e tradicija da pustame folk muzika na svadbite.
Samo sakam da kazam deka ne e zabraneta druga muzicka pojava
Imas rock baladi nekoi nezz ete tamu nema "vristenje" i "secenje veni"

НЕ треба ништо да се забранува, секој си има свој вкус, ако некој не сака да слуша нешто, не мора, никој не го принудува. На секоја музика можам да се прилагодам, ако сакам, но во контекст на темава ќе изберам рок, пред се затоа што и по дома го слушам и заради тоа што меѓу омилените мои текстови повеќето се од рок песни. Метал не слушам, не сакам многу, ретко по некоја песна да ми се убаци во репертоар, иако и на тоа можам да се прилагодам, турбофолк слушам кога ќе излезам во кафана, едноставно е неизбежен. :icon_lol: Башка имам луѓе во друштво кои сакаат турбофолк, па правиме компромис некогаш слушаме тоа што јас и уште некој сака, некогаш они што сакаат и сите среќни и задоволни.:back:

За баладите ќе посочам една што ми се допаѓа.Whitesnake I don't want to feel real love.Мислам така се викаше ако грешам поправете ме.

За баладите ќе посочам една што ми се допаѓа.Whitesnake I don't want to feel real love.Мислам така се викаше ако грешам поправете ме.

wtf? :tapp:
да не мислиш на is this love?
или си се помешал со real love - robbie williams?

Valjda i neso od Aerosmith ke ti se svigja ne sum gi slusal ama mislam deka slicen zanr se

Edna rabota me interesira...

So koj kef turbofolkerite ja pravat muzikata? :D:kajg:

Неам ништо против металците,секој си има различен вкус.Друго ми беше поентата.Да се забрани турбофолк?Со е со ова?И друго ми беше каква е таа свадба без турбофолк и фолк????

Сегде у свето е таа свадба без турбо фолк. Само на балкано ече турбофолк на свадби, и у кафани и по дома кај некои, и на матурски ...:toe:

Abe sve e prasanje na vkus.
Niv kef im prai toj vid na muzika mene kef mi prai klasika i metal
sekoj razlicno ja dozivuva muzikata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom