РОК-ФЕСТ 09

• Креатор на темата Креатор на темата Пуци
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
pa vaka neame druga svirka...a za na skolka toa ako svirme ja neznam abi znael taka da ne svrime:)

Ок... А за школка мислев како ми кажаа дека ќе имало свирка, не дека вие ќе свирите.

Од мене добри препораки за Скулкраш ,бендот од битола со пејач од ресен...полседно ги следев во апореа во прилеп ..и се прикажаа доста, доста солидни!

Сакаме боље снимки....ебаго!!!! :)
Не за друго ептен лошо се слуша. И со среќа на рок фест. Ја само незнам како ќе го изведам тоа на 26ти.... да му се невиди секогаш тој чкарт денот на рок фест ставаа бендови шо ама ич не ме интересираа..бива ли сеа вака.

Јебига, тоа се демо снимки, се брзавме за да ги пратиме на Рок Фест :) Ќе снимаме асално, негде после Рок Фест, се надеваме :)

У капитал панишмент бубањот ич не ми се свиѓа! Ептен е монотон и мутав! А гитарата и вокалот ми се океј :)

Тоа ти е, секој си има свој вкус.

jas mislam deka tapanaro od capital punishment treba da poraboti ushte malce ....gledam nekoj ritmovi ne mu se stabilni gi vlecka...ama nema veze ce se sredi se vo najdobar red:vozbud:

i se nedaveam deka ce imame moznost da se zapoznaeme ..inace jas sum tapanarot od eclipse i sakam bash da vidam posle sfirkata kako ce vi se bendisa mojata muzika kritiki da mi dadete...:smir:

Некој да не знае што свират Complex Disorder, Red Rose, Pig BC и Noi53.

Ајдеееее тиње...Леле ако победат пак некој такви...многу тиње е тоа еј

Увек победуваат такви бендои... сеа би го преместил типувањето мое на PigBC..не за друго тие другите пеат на албански...што стварно на ништо не личи.

Ама никогаш не сум сватил зашто секогаш на рок-фест победува или алт-рок бенд или некоја шврки комбинација од стилови.. ко оние Етаоин Шрдлу. Додуша порано имало и по некој асален бенд.

Листа на победници

[FONT=Arial, sans-serif]1982 - АВТОГРАМ - Скопје[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]1983 - ТОКМУ ТАКА - Кавадарци[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1984 - БАДМИНГТОНС - Скопје[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1985 - ТОКМУ ТАКА - Кавадарци[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1986 - ЗИЈАН - Гевгелија[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1987 - СКИТНИЦИ - Гевгелија[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1988 - ПРЕМИЕР - Битола[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1989 - ВО ГРАДОТ НА СВЕТЛИНАТА - Гостивар[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1990 - фестивалот не се одржа[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1991 - ЛЕГЕНДА - Тетово[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1992 - АРЕА - Гостивар[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1993 - ОКТАВИЈАН - Скопје[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1994 - ЖОЛТИЦА НА БРОДОТ БАУНТИ - Скопје[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1995 - КЕНТАУР - Штип (од жири), АМНЕСТИЈА - Скопје (од публика)[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1996 - ФАЏ - Битола (од жири), ТОТАЛНО ОПУШТАЊЕ - Скопје (од публика)[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1997 - КИПАРИС - Скопје (од жири), БУМБИКС - Скопје (од публика)[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1998 - MODIFIED GODS - Делчево[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]1999 - БЕНЗОНА - Скопје (од жири), ИНФЕРНАЛ - Скопје (од публика)[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]2000 - КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИ РАБОТНИЦИ - Скопје (од жири), SINIAC - Скопје (од публика)[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]2001 - ВЕРКА - Делчево (од жири и од публика)[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]2002 - DFL - Скопје[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]2003 - CRIMSON SUNRISE - Скопје[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]2004 - ТАРАТУР - Скопје[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]2005 - HARDFACED - Охрид (од жири), BORGOTH - Скопје (од публика)[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]2006 - SERPENTINE FIRE - Скопје (од жири и од публика)[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]2007 - ETAOIN SHRDLU - Скоје (од жири), ТЕМЈАН - Тетово (од публика)[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]2008 - NEXT GENERATION -Скопје (од жири), VANDAL - Куманово (од публика)

Еве ти ги победниците па види ти...[/FONT](поготово болдираниве)

GAY Generation беа срање,ама коа мама и тато имаат џеб до колена...
Иначе 26ти Март и 3ти Април ги идам обавезно

Тоа ти е...абе да не знаете на ревијалната кој ќе бидат????Ја слушнав нешо серпентитн и вандал,али не е сигурно...

Да да, и ја прочитав нз на која страна беше дека срепентин и вандал ќе бидат, ај ќе побарам сеа па ќе пастирам

Најстариот музички фестивал во Македонија, "Рок фест", го отвори конкурсот за новото, издание кое ќе се одржи, традиционално во МКЦ, во средината на месец март.
rock.jpg

Заинтересираните бендови пријавите може да ги праќаат по и-меил: rockfest.mk@google.com, или да ги остават во музичката продавница "До-Ре-Ми - Јамаха", што се наоѓа во МКЦ.
Пријавите треба да содржат три песни, кратка биографафија на бендот, стил на музика што ја свири, име на бендот и на членовите, град од каде доаѓа групата и контакт телефон.
Конкурсот ќе биде отворен до 28 февруари, по што ќе се одберат 20-тина групи кои ќе влезат во натпреварувачки вечери.
И годинава, за влез во финалето и за победник на фестивалот ќе одлучува публиката. Новина е тоа што освен победниците од жири и од публика, награди ќе добијат и второпласираниот и третопласираниот од публиката. Стандардно и оваа година ќе се прогласи најдобриот гитарист на фестивалот, на кого "До-Ре-Ми" како награда ќе му додели гитара "Јамаха".
Уште една новина е тоа што по десетина години фестивалот се враќа во Штип. Покрај шесте вечери во Скопје, ќе има и уште една во Штип, на која ќе настапат сите годинашни финалисти, но и бендови кои учествувале во изминативе години.
Една од вечерите во Скопје, ќе биде посветена на групите "Серпентин фајр" од Скопје и "Вандал" од Куманово. "Серпентин фајр" во оваа пригода ќе го промовираат својот деби албум, кој го снимија како награда за победата во 2006 година.

http://backstage.com.mk/daily/nov-konkurs-za-rok-fest

Повели:smir:

Леееј аман бе више пак промоција на албумот на СФ???? Пер не чини толку многу, ќе се здосадат од толку свирки :/ Иначе бев денес кај БТХ у гаража и спремаат нешо ептен ауу за рок фест! И ја би ви рекол речете им па дека грешеле зашо ненормално се стегнале х) Ако им речете уше два три пати така про ќе станат :) Шала на страна, супер одсвиреа, а и инструменталката ќе имате шанси да ја слушнете малце изменета што мене лично ептен ми се свиѓа :)

Леееј аман бе више пак промоција на албумот на СФ???? Пер не чини толку многу, ќе се здосадат од толку свирки :/ Иначе бев денес кај БТХ у гаража и спремаат нешо ептен ауу за рок фест! И ја би ви рекол речете им па дека грешеле зашо ненормално се стегнале х) Ако им речете уше два три пати така про ќе станат :) Шала на страна, супер одсвиреа, а и инструменталката ќе имате шанси да ја слушнете малце изменета што мене лично ептен ми се свиѓа :)
E ајде де и ја викам тоа . 20 промоции на албумот на СФ. Ми скурчеа :kesa:.
Уше малце ќе почнат на MTV да ги даваат :) .
Него Noi53 што спомнавте погоре Панк-Рок. Тоа им е намената ,да бидат панк-рок . А всушност се ептен тапа Scene бенд.
ЕПТЕН...Тапа... Од секој можен аспект.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom