Road to Avonlea

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Ј

јовица11

Гостин
Se sekava li nekoj na ovaa serija?Odese na A1 pred 10-tina godini,a i bogami nekolkupati ja repriziraa na moe zadovolstvo:)Gi pamtite li Sara,Felisiti,Feliks,Gas,nezaboravnata Hetty King?...Mojata najdraga serija na site vreminja...
The_King_Clan.jpg

Хмммм, некако ми звучи познато ама не можам да се сетам!

Ја памтам...ама повеќе ја сакав Ен од Грин Гејблс(така бесе?).Ама кај ти текна на серијава.Инаку доста интересна мислам дека поради времето во кое се одвива серијата.

Оваа серија ми беше ептен интересна, иако у мое маало не беше популарна меѓу мушките :pos:

Preubava serija,kolku ubavo napravena,cel eden zivot na likovite e pretstaven!Mnogu realna...ednostavno vakvi serii veke nema,za zal.

Оваа серија ми беше ептен интересна, иако у мое маало не беше популарна меѓу мушките :pos:

:):) Bash taka. Interesna mi beshe i mene pa i mojte pocnaa da ja gledaat radi mene :)

Имам гледано некоја епизода од серијава,на почеток интересна после некако ми стана досадна...

Преинтересна беше на почеток,како копиљ најфраер ми беше чичкото на Сара ваљда,луд научник или што и да беше :)
И мислам дека имаше една фрик баба,така ептен слаба,и често ја замараше...
Една од сериите која ме враќа во детството,браво како ви текна натемава :)

zakonnnnnnnnn serijaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

хаХ тибам серијата опасна беше како дете ја гледав ама сеа не памтам ич за да издвојам некоја интересна случка едно како Мац)) памтам само бабата сува и лоша дека беше и дека плавата девојка што се вртеше све околу неа се викаше Сара

Преубава серија :) Сите маалски мачки ми се викаа Сара, Фелисити, Сесили...

За оние што ја гледале серијата и ја заборавиле:

Вратете се во времето на детството и невиноста.Во малото градче живее магијата на животот.Патот за Авонли,најгледаната канадска серија на сите времиња.Оваа тв драма е базирана на делата на канадската новелистка Луси Мод Монтгомери и ја оживува идиличната доба во која граѓаните на малото место Авонли ги делат секојдневните радости и грижи,авантури и пријателства.Сместен на островот Принц Едвард,во периодот помеѓу 1903 и 1912 г. ,серијата ги следи авантурите и пријателствата на жителите на овој необичен град.Во 91 епизода Патот за Авонли стекна широк круг на обожаватели и голем број на познати актерски имиња радо прифатија да бидат гости во серијата-помеѓу останатите Kristofer Riv, Fej Danavej, Majkl Jork, Ned Biti, Piter Kojoti i Meg Tili.Како потврда на големата популарност и квалитет ,серијата има освоено 15 ЕМИ награди и безброј меѓународни пофалници.
CAST:

Avonlea.jpg
Sarah Polly-Сара Стенли
btsjackie.jpg
Jackie Burroughs-Хети Кинг
00_05.jpg
Gema Zamprogna-Фелисити Кинг
felix.jpg
Zachary Bennett-Феликс Кинг
alec.jpg

Cedric Smith-Алек Кинг
janet1.jpg
Lally Cadeau-Џенет Кинг
066.jpg
Michael Mahonen-Гас Пајк

леле закон серијава :)
ја памтaм кој почна да се емитува на тв учителката ни рече да ја гледамe зашто ќе ни биде за писмена за на крај година :pos:
ама сепак не ни беше не лажела за да ја гледаме, а стварно интересна беше

Мојата најомилена серија :pipi:. Милион пати сум ја гледала и уште не ми се здосадила. Сакам пак да ја даваат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom