Road to Avonlea

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Колку што памтам имаше некое интересно сценарио ама квалитетот и беше катастрофа, некако како да беше снимана исфорсирано онака набрзина, да не им приумрат тие старите.

Колку што памтам имаше некое интересно сценарио ама квалитетот и беше катастрофа, некако како да беше снимана исфорсирано онака набрзина, да не им приумрат тие старите.
Bas naprotiv,serijata e retka od kvalitetnite,sega koga povtorno ja gledam,svakam deka vo denesno vreme ne se snimaat poveke vaka kvalitetni serii

Аиии хихи кое закон серивче. Едно 6 пути го иам изгледано... Се сеќавам едно лето, (шестиот пут ова беше:)) станував (значи на распуст!) у 8 ипол сабаајле за да ја глеам серијава на А1. Хее мрднато дете :pos2:

А сеа кога ги видов сликите Јовица сликите што ги стаил се сетив убаво... Сара немаше ко демек мајка и татко, и таа лудата баба што ја чуваше само ја напињаше нешто :pos:

Иии имаше еден период кога Сара се смени со една скитничка што беше иста ко неа, и оваа скитничкава живееше у куќата на Сара, а Сара негде питаше и никој не примети дека се сменети. :pos: Свашта еј.

Лелееее,закон,ја имам гледано,ама се секавам само на Сара,Фелисити,Гас и секако на Хети.
Овој Гас нели живееше во светларникот и се на крај мислам ослепе,или му го вратија видот?И со Сара беа заедно на крај?
А Фелисити се омажи тоа памтам.

Лелееее,закон,ја имам гледано,ама се секавам само на Сара,Фелисити,Гас и секако на Хети.
Овој Гас нели живееше во светларникот и се на крај мислам ослепе,или му го вратија видот?И со Сара беа заедно на крај?
А Фелисити се омажи тоа памтам.

Фелисити се омажи со Гас Пајк. :)

Ја обожавам серијата и ја памтам до детали! Иначе и на мене, како и на повеќето, најинтересна ми беше тетка и' на Сара, Хети. :)

Фелисити се омажи со Гас Пајк. :)

Ја обожавам серијата и ја памтам до детали! Иначе и на мене, како и на повеќето, најинтересна ми беше тетка и' на Сара, Хети. :)

Еј дааааа беееее,па добро не ме служи добро меморијава,сепак бев прво одделение кој ја даваа :)

Za site onie koj sakaat da ja poglednat serijava odnovo,gi imate site epizodi za download ovde:http://www.mininova.org/search/?search=road+to+avonlea
Jas neodamna ja simnav i sega povtorno uzivam vo gledanje,do 4 sezona sum,a bas pred nekoja vecer ja gledav epizodata koga Sara i Jo Pits(dvojnickata) si gi promenija mestata,zatoa sto Sara sakase da i odrzi lekcija na tetka Heti :)
Inaku srcufka ne si bila edinstvena sto vo 2001(posledniot pat koga ja repriziraa na A1) i ja redovno se izdignuvav na noze tie sabajlinja da gledam:)

Malo potsetuvanje na edna od najubavite epizodi na Avonli "Proof of the Pudding":
1 del 2 del 3 del 4 del 5 del :smir:

Ејјјјј брао бе како ви текна на серијава. Па таа идеше за прв пат пред едно 11-12 години. Многу јака серија. А имате право за тоа дека не беше баш популарна меѓу машките, али ја глеав. Мене интерсен лик ми беше оној мислам Џаспер се викаше што дткаше. И од него научив да правам филмови на хартија (знаете она црташ некое човече на тефтер па на другата страна, го помрднуваш, и се така, па на крајот ко ќе го вртиш излага подвижно клипче). Серијава е дел од моето детство, не се заборава.

Многу ја сакав серијава :). Фелисити, Гас Пајк, Сара, Феликс, Сесили, Хети Кинг... Закон серија! Ја гледав и кога ја репризираа. Се сеќавам на многу епизоди. Ја имам на некоја касета последната епизода со свадбата на Гас Пајк и Фелисити. И кога би ја давале повторно, пак би ја гледала.

Мнооогу закон серија!!!!една од поомилените серии во моето детство. Скоро се памтам. Колку идилично гратче, немало ништо а колку убаво си го живеат животот. Последната серија беже мноооогу добра.

ја вбројувам меѓу една од најубавите серии на моето детство, идол ми беше Сара, таа малата плавата, сега што режира филмови, а најсмешна ми беше Хети Кинг, плачев кога ослепе Гас, кога Феликс и Изи не беа заедно,а најомилен лик ми беше Џаспар, тој што правеше иновации...Сеа кога ќе размислам, имало многу поучни работи во серијата...ех...Од тој период ми се свиѓаа и Ен од Грин гејблс, и Поволен Ветер....Канаѓаниве прават закон серии(Саливан пикчрс мислам беше продукцијата)

ах носталгија , многу тешко ми падна и мене кога ослепе гас . многу добра серија .

Авонли ја ОБОЖАВАВ!!!! Прекрасна серија!!!!! :wub:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom