Ризик

• Креатор на темата Креатор на темата acereal
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Локација
Охрид
Има ли на форумов играчи што ја играат оваа игра ? најдов на интернет има една страница па може да се собериме да поиграме .
http://warlight.net/

Јас дома имам 2 ризик-а (?) и никогаш не се потрудив да научам како се игра по правилата. Постојно си измислувавме по нешто ново. :)

Јас дома имам 2 ризик-а (?) и никогаш не се потрудив да научам како се игра по правилата. Постојно си измислувавме по нешто ново. :)
Едноставно е .. бтв имаш на странава против компјутер да играш и мислам имаше нешто како помош да ти кажува .

Досадна е више............

Ова игра е сосема различна од оргиналниов ризик што го играме.

најјаката игра, некогаш останваме со другарите и до 4 сабајле за да завршиме :D

Па дај пишете како се игра играва и за што се работи, па ние ке одлучиме дали да ризикуваме или не.

Оваа игра што е на интернет е различна од таа што се игра на маса .. овде почнуваш со 5 армии и едно парче земја и треба да ги поставуваш армиите на таа земја и после тоа треба да напаѓаш и да освојуваш други земји . овде нема коцки туку сите напаѓаат во еден круг одеднаш .
Пример : Јас имам 5 армии на една земја а соседната има 2 армии .. јас испраќам од тие 5 што ги имам 4 за да нападнам на соседната земја и бидејќи мојата армија е 4 а нивната 2 јас ги победувам и ми остануваат 2 армии на земјата што сум ја освоил . На секоја земја што е моја мора да имам по 1 армија најмалку . победник е тој што ќе ги порази сите т.е што ќе го освои цел свет . Во зависност од тоа кој континент го имате добивате секој круг различен број армии што може да ги поставите за да напаѓате или да се браните .

prejaka e igrata jas imam doma 1-2 go igrav posto dolgo trae so 2-3 ama na pc jai igrav premn

Ќе ми опростиш за ова,али пичка ти материна што отвори тема за игрицава.:D
Заразна е ептен......за коолквиум не учев ради нејзе денеска,дур приметив саати пројдоа......

Јака игра, ајде кој е за мрежно.....6 на голема мапа.....

Nick-от ми е Infernal. Ако се погодиме во игра, аднете ме во invite list.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom