Риба

  • Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Најубав вкус рибата добива да е зачинета со анасон, ловоров лист, семе од синап, ( ама сомелени во електрично машинче за мелење кафе). И да се отстоени едно 10-12 часа...

И во текот на печењето два пати да се потури со цеден лимон...

И да се печи постојано покриена со алуминиумска фолија...
 
Здравје во недела ќе правам крап од 4/5 кг...
already excited :LOL:
 
Здравје во недела ќе правам крап од 4/5 кг...
already excited :LOL:
Најубаво ти е Крапот во текот на печењето два пати да го потуриш со бело вино и да му направиш едно 6-7 засеци и во нив да ставиш парчиња тенко сечени лимони и неколку лукчиња...
 
Најубаво ти е Крапот во текот на печењето два пати да го потуриш со бело вино и да му направиш едно 6-7 засеци и во нив да ставиш парчиња тенко сечени лимони и неколку лукчиња...
Фала на инфо, лимоните секако ги планирав со засеците.
Сакам да го наполнам внатре со ориз и нешто плус на пример печурки и некој морков можда...
Од страна ќе испечам компири..е сеа дали да печам со фолија или без се мислам...Мада мислам мора фолија...
 
Нарачување риба од рибен ресторан, за носење.

Кај Бабе нарачав порција лосос и октопод (значи околу 300-350 грама секое, отприика)
Чинеше 1100.

Од Сидро нарачав лосос за носење - една порција и беше околу 500.

Според ова, испаѓа дека лососот кај Бабе е поскап, но, е можеби помал или ист и е полошо зготвен (премногу сув), во споредба со истиот од Сидро.


Општиот дојам е дека е скапо и неисплатливо и кај двете. Не може исто да кошта нарачување за носење и седнување таму. (али коа ќе нарачаш за носење не им купуваш пијачки, па нив не им се фаќа исто)
 
Има многу риби ама многу се терсен.
 
Нарачување риба од рибен ресторан, за носење.

Кај Бабе нарачав порција лосос и октопод (значи околу 300-350 грама секое, отприика)
Чинеше 1100.

Од Сидро нарачав лосос за носење - една порција и беше околу 500.

Според ова, испаѓа дека лососот кај Бабе е поскап, но, е можеби помал или ист и е полошо зготвен (премногу сув), во споредба со истиот од Сидро.


Општиот дојам е дека е скапо и неисплатливо и кај двете. Не може исто да кошта нарачување за носење и седнување таму. (али коа ќе нарачаш за носење не им купуваш пијачки, па нив не им се фаќа исто)

Poveketo SOLIDNI restoranti ne sakaat da spremaat za nosenje. Ne e samo pijackata nego i hranata, dur ja doneses doma nema da ima ist vkus. Ovde ili zatvaraa za vreme na koronata ili totalno novo meni pripremaa bas zaradi toa...
 
Нарачување риба од рибен ресторан, за носење.

Кај Бабе нарачав порција лосос и октопод (значи околу 300-350 грама секое, отприика)
Чинеше 1100.

Од Сидро нарачав лосос за носење - една порција и беше околу 500.

Според ова, испаѓа дека лососот кај Бабе е поскап, но, е можеби помал или ист и е полошо зготвен (премногу сув), во споредба со истиот од Сидро.


Општиот дојам е дека е скапо и неисплатливо и кај двете. Не може исто да кошта нарачување за носење и седнување таму. (али коа ќе нарачаш за носење не им купуваш пијачки, па нив не им се фаќа исто)
Да не ти дадоа замрзнат па одмрзнат... едно големо парче беше?
 
риба пржена у скопјево да купуваш исто како злато да купуваш. Да ти се одјаде им се цениве.
 
Да и на двете места.
Тогаш мора да е кременадла од свеж лосос кој за да биди сув треба да или препечен или да им бил свеж па да го замрзнале па одмрзнале. Тоа се истите оние кременадли што ги има во КАМ, ако не им се и од таму купени затоа што верувам не им се исплати да земаат цели лососи и тие да ги сечат затоа што со опашката и главата можат само да се сликаат а тоа е преку 30% од тежината :)
 
Не. Парчињата беа цели, ама не беа кременадли. Беа по должина на рибата сечени.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom