Риба или Месо?

• Креатор на темата Креатор на темата United Rule
  • Време на започнување Време на започнување
Што ретардирана тема...
Па добро, рибата не е овошје, ваљда :icon_roll

он: риба

Риба не можам да јадам ме нервираат коските. Понекогаш јадам замрзната и тоа без коски шо е.

Преферирам месо, омилено ми е јагнешко. :)

И Риба и месо, бидејки рибата(лосос) ги сорджи Омега3 масните кислени, кои уште ги содржи само сојата ! Важни за правилен метаболизам и за ненаталожување на истите по телото !

Месото, како месо е најважен извор на сите аминокиселини, во зависност од видот на месото(пилешко и добро подготвено свинско) !

Абе месо си е месо, по можност свинско :vozbud:

Па сега и рибата е месо....
Ама во секој случај свинското ништо не може да го замени:smir:

доста тешко да се даде одговор ги сакам и двете ама ајде повеќе риба

И двете во посебни ситуации. Рибата е добра бидејќи брзо и лесно се вари во стомакот па ако ми е тешко јадам риба, ако не може и месо ама во нормални количини, да не се претера:helou:

Месо.... највише своњко! Многу ретко риба и тоа или ослич или туна.

Месо.Јас сум човек што не пребира јадења,ама кога станува збор за рибата...Не ја сакам.Не викам дека не ја јадам ама не ми е омилена и пре би само компирите варени што се сервираат со неа,пре би месо,пре би само салата.Од мала не сум ја сакала зошто имам уплав од тие ковчињата одвратни.Е сега ако станува збор за некоја посебна риба припремена на скара,специјалитет од риба би ја пробала со мерак ,друговоооо:nenene:

Па и двете ги јадам,не можам да издвојам,иако кога се работи за риба не можам да конзумирам од секој вид,а за месо ги сакам повеќето освен јагнешко..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom