Ресторани - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Iris
  • Време на започнување Време на започнување
Kade moze dobro da se jade vo Skopje Centar? Da vredi za perite sto bi rekle.
Пелистер ако ти е за центар центар и преферираш ресторан. Стара куќа што е спроти МНР има убава храна во близина е. Сега и цените се малку поскапи. Јоле не е лош избор што ти го пишаа.
Во дебар маало да не се излажеш да јадеш во кафана Дебар Маало. Скопски Мерак, Антица и Наџак ми се така за јадење и ок атмосфера.

Низ европа има еден куп индиски ресторани, дел прилагодени за наш вкус дел автентични. Дури и чудно е што сеуште нема кај нас.

Низ европа има еден куп индиски ресторани, дел прилагодени за наш вкус дел автентични. Дури и чудно е што сеуште нема кај нас.
Повеќето се прилагодени, еднаш сум јадел у автентичен, тоа не се јаде, а ја сум мераклија на луто.

Повеќето се прилагодени, еднаш сум јадел у автентичен, тоа не се јаде, а ја сум мераклија на луто.
Друг е малце зачинот, не е само љутото туку и така, интензивен е. Ја тоа што иам погодено океј беше :D Healthy junk food го работи индиец, ако нешто ти значи, кај универзална. Далеку од индиско ама не е лошо.

Друг е малце зачинот, не е само љутото туку и така, интензивен е. Ја тоа што иам погодено океј беше :D Healthy junk food го работи индиец, ако нешто ти значи, кај универзална. Далеку од индиско ама не е лошо.
Да го имаме видено, и менито, гледам сендвичи со наан леб, може и ќе пробам чисто онака, иначе без кари и тандури во менито не е тоа тоа.

Да го имаме видено, и менито, гледам сендвичи со наан леб, може и ќе пробам чисто онака, иначе без кари и тандури во менито не е тоа тоа.
Не е наанот баш индиски, поише ко она бао лепче е али пробај у скеој случај.

indija e kolku evropa so nekolku regionalni kujni. del ne ni pravat luto. imas plus kup normalni jadenja ako veke toa ti e problem. vsusnost i samite jadenja se delat na kolku se luti, taka da ako znaes sto pravis ke si najdes kolku mozes da istrpis primer vidaloo e stepen puloto od madras koe e stepen poluto od rogan josh... imas i cel spektrum vegiterijanska hrana i leb (naan) pa meso peceno na niven avtenticen nacin nesto kako kaj nas sto e skarata samo oni imaat poveke tandoori, sigri, soole... supi, morska hrana u kokos miljarda opcii sto ne se luti voopsto.

Back
На врв Bottom