Религиска промоција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Мене една работа не ми е јасна , кога викате дека се зголемува бројот на муслимани или христијани тоа е добро за тие кои ја промениле верата ?
Или за кого?
За тие - другите верници (затоа што стануваат појаки-побројни)?
Или за верските организации?
Нека ми даде некој одговор ке ве молам.
Loso e za covestvoto posto se blizi sudniot cas vo kuranot pisuva deka vo Momentot koga ke nastapi sudniot den site ke islamot ke bide vlezen vo sekoja kukja

Loso e za covestvoto posto se blizi sudniot cas vo kuranot pisuva deka vo Momentot koga ke nastapi sudniot den site ke islamot ke bide vlezen vo sekoja kukja
Исламот не само што ќе биде тотално уништен туку во наредните 1000 години никој нема да се осмели да го спомне тој збор. Муслиманите му газат на нерви на цел свет и ќе си добијат тоа што си бараат. Ќе го освојувале светот они... :tapp:

Исламот не само што ќе биде тотално уништен туку во наредните 1000 години никој нема да се осмели да го спомне тој збор. Муслиманите му газат на нерви на цел свет и ќе си добијат тоа што си бараат. Ќе го освојувале светот они... :tapp:
brojkite go zboruvaat sprotivnoto islamot ne osvojuva nego se siri ii poranot tradicionalni hristijanski zemji poleka no sigurno stanuvaat Muslimanski ekspanzija ima od Islam koj poleka no sigurno vo brojki go nadminuva Hristijanstvoto ama toa ne e tragicno nego e dobro jer sto poveke narod ja ospoznava vistinata i se spasuva od Dzenemskiot ogan

Мене една работа не ми е јасна , кога викате дека се зголемува бројот на муслимани или христијани тоа е добро за тие кои ја промениле верата ?
Или за кого?
За тие - другите верници (затоа што стануваат појаки-побројни)?
Или за верските организации?
Нека ми даде некој одговор ке ве молам.

Se zgolemuva brojot ne samo radi luge sto ja menjaat verata, nego i radi toa sto groto muslimanski familii imaat mnogu deca. Hristijanskite familii imaat pomalku.

Inaku, po se izglea za niv e toa dobro za site tocki ti sto gi navede.

Ja samo ke si sedam na strana, ke gi gledam kako se ubivaat eden so drug i ke im se cudam na pametot....

laga ne videnaaa prosto da se iznasmees sekoja godina 35 posto preminuvale vo hristijanstvo pa dosega bi trebalo ovie god nieden musliman da nema vo afrika. dodeka pak vo zapadod 15 posto preminuvale vo hristijnastvo ti ne gledas deka vo amerika da zemem primer vo 1970 god imalo 100 ijadi pa sega 201o broi preku 9 miloni,ili vo evropa koj denes broi nad 52 miliona akoj se ocekuva do 2025 god da iznesuva nad 100 miloni,, pa kako togas ako 15 posto peminuvale vo hristijanstvo togas islamot ke stagnirat , abe laga ne videnaa ,

eve od sto se plasat evropjanitee ili hristijanskiot svet poglednigo klipcevoo koja religija e brzorastecka.

А бе ти разбираш нешто, знаеш да читаш?
35 милиони, НЕ ПРОЦЕНТИ, во Африка преминуваат од ислам во христијанство секоја година! Што не разбираш?
Знаеш дека во Африка постои најголем природен прираст на население и дека баш во Африка исламот најмногу се зголемува?
Еве ко за пример, наталитетот во Нигерија е над 30 промили што е ненормално високо. Во оваа земја живеат христијани и муслимани и тоа пола-пола. Можеш да замислеш само како се зголемува таа бројка секојдневно, да не зборуваме за другите земји.

И да, муслиманите според денешните статистики ќе преставуваат 30% од сите религии, ама тоа е ќе биди заради високиот наталитет во Африка и Кашмир, Индија.

Како да ти објаснам поинаку, исламот не се шири територијално, туку бројно, таму каде што отсекогаш имало муслимани.

Индија е 80+% Хиндуизам ...
Африка се 50-50 или 60-40 во корист на Ислам вс Христијанство ..

и да те поправам .. таму каде одсекогаш имало .. ама и таму каде ги има ...
а ако сакаш да укажеш дека во ЕУ не се шири грешка си ... не навлегувам дали е тоа позитивно или негативно нема врска ..

а ако сакаш да укажеш дека во ЕУ не се шири грешка си ... не навлегувам дали е тоа позитивно или негативно нема врска ..

Во Индија живеат повеќе муслимани отколку во соседен Пакистан. Преку 150 милиони. Имаат голем наталитет.
Северниот дел на Африка е муслимански. Јужниот е христијански. Нигерија е на средина и е најнаселената земја во Африка. Таму овие две религии се постојано во конфликт. Исто така голем наталитет.

Европа, бројот на муслимани се менувал. Во 7-9 век, муслиманите се пробивале преку Апенинскиот полуостров, но биле запрени. Подоцна се пробивале преку Балканот, Отоманска империја. Останаа околу 500 години, но беа избркани. Последиците од тоа денес не плукаат... нас и Европа.

И во Европа денес се шири исламот. Претежно од Африка, Пакистан и Авганистан. Но и тоа нема да трае долго. Знаеме за фереџињата, минарињата, Франција Швајцарија. Се повеќе се оформуваат организации против муслиманите во Европа, а има и се повеќе политичари против нив.
Ако се зголеми нивниот број на "опасно" ниво Европа ќе реагира и пак ќе ги исфрли.

35 милиони, НЕ ПРОЦЕНТИ, во Африка преминуваат од ислам во христијанство секоја година! Што не разбираш?
Знаеш дека во Африка постои најголем природен прираст на население и дека баш во Африка исламот најмногу се зголемува?
Еве ко за пример, наталитетот во Нигерија е над 30 промили што е ненормално високо. Во оваа земја живеат христијани и муслимани и тоа пола-пола. Можеш да замислеш само како се зголемува таа бројка секојдневно, да не зборуваме за другите земји.

И да, муслиманите според денешните статистики ќе преставуваат 30% од сите религии, ама тоа е ќе биди заради високиот наталитет во Африка и Кашмир, Индија.

Како да ти објаснам поинаку, исламот не се шири територијално, туку бројно, таму каде што отсекогаш имало муслимани.

a od koja godd pocna toaa da se konvetirat vo hristijanstvo t.e kolku god dosega 35 milioni preminuvaat vo hristijanstvo mozes da mi kazis edna dve tri deset ili 50 god , ako dosega po 35 milioni preminale vo hristijanstvo do sega ne ke imase eden musliman ,, samo zavisi kolku god ke kaziz . ako reces edna do dve god aj se jade nekako no ako recis poveke od 10 god preminuvaat po 35 milioni togas afrika slabo ke broeese muslimansko naselenie . ve molamm dosta so tie spekulacii zs ne se razumnii ti kazav lagi ne videni , jas ne vikam deka nema ima luge koi konvertirat vo drugi religiozni grupi no bidi siguren tiee luge ja smenuvaat samo radi interes iskren musliman nikogas nema da ja smeni verata . a tie sto se dvolicni muslimani amaan site neka preminat vo hristijanstvo , ne ni trebaat.,

--- надополнето ---

abe sekoj so svoe misenje ako toj go negira i toa taka ke bide ,toaa e fakt islamot se sirii i ima golem broj sto se konvertirani vo islam, i zatoa se plasi hritijanskiot svet pa pravat sekakvi zaverii za de se dokazi islamot kako teroristica ili sto ne za da pocnat mladite da ja sledat taa vera , kade sto rekol mu go zaboraviv imeto veli; morame arapite i islamskiot svet da gi podelime na sto pomali drzavi i da gi razdleime ako sakame da vlademe so svetot i nikogas da ne se obedinat ,, toa enivnata politika od mosad i cia, i toaa im odi na raka uspesno go pravat, no vo poslednive god se budat od sonott sto poveke zaveri krovat tie poveke gi obidenuvaat arapite zboruvam vo posledno vreme .

--- надополнето ---

Во Индија живеат повеќе муслимани отколку во соседен Пакистан. Преку 150 милиони. Имаат голем наталитет.
Северниот дел на Африка е муслимански. Јужниот е христијански. Нигерија е на средина и е најнаселената земја во Африка. Таму овие две религии се постојано во конфликт. Исто така голем наталитет.

Европа, бројот на муслимани се менувал. Во 7-9 век, муслиманите се пробивале преку Апенинскиот полуостров, но биле запрени. Подоцна се пробивале преку Балканот, Отоманска империја. Останаа околу 500 години, но беа избркани. Последиците од тоа денес не плукаат... нас и Европа.

И во Европа денес се шири исламот. Претежно од Африка, Пакистан и Авганистан. Но и тоа нема да трае долго. Знаеме за фереџињата, минарињата, Франција Швајцарија. Се повеќе се оформуваат организации против муслиманите во Европа, а има и се повеќе политичари против нив.
Ако се зголеми нивниот број на "опасно" ниво Европа ќе реагира и пак ќе ги исфрли.
i pak ke ima krstonosni vojnii i zlodela

--- надополнето ---

Se zgolemuva brojot ne samo radi luge sto ja menjaat verata, nego i radi toa sto groto muslimanski familii imaat mnogu deca. Hristijanskite familii imaat pomalku.

Inaku, po se izglea za niv e toa dobro za site tocki ti sto gi navede.

Ja samo ke si sedam na strana, ke gi gledam kako se ubivaat eden so drug i ke im se cudam na pametot....

e zatoa vi bese proektot treto dete od grueski za da vi se zgolemi natalitetot zs posle 2025 god prognoziraat vo makedonija ako prodolzi vaka muslimani ke ima nad 50 posto od naselenieto vo makedonija no ne mu uspea na gruseki da davat pari samo kaj sto ima pod 2.1 promil , cista diskriminacija .

Дај бе не треси зелени...35 милиони...:tapp:

a od koja godd pocna toaa da se konvetirat vo hristijanstvo t.e kolku god dosega 35 milioni preminuvaat vo hristijanstvo mozes da mi kazis edna dve tri deset ili 50 god , ako dosega po 35 milioni preminale vo hristijanstvo do sega ne ke imase eden musliman ,, samo zavisi kolku god ke kaziz . ako reces edna do dve god aj se jade nekako no ako recis poveke od 10 god preminuvaat po 35 milioni togas afrika slabo ke broeese muslimansko naselenie . ve molamm dosta so tie spekulacii zs ne se razumnii ti kazav lagi ne videni , jas ne vikam deka nema ima luge koi konvertirat vo drugi religiozni grupi no bidi siguren tiee luge ja smenuvaat samo radi interes iskren musliman nikogas nema da ja smeni verata . a tie sto se dvolicni muslimani amaan site neka preminat vo hristijanstvo , ne ni trebaat.,

Не, сигурно податоците се од последните неколку години...
И како што реков Африка денес има преку милијарда жители и огромна стапка на природен пораст. Бројката од 35 милиони ич не треба да чуди.
Дај бе не треси зелени...35 милиони...:tapp:
Си имаш линк и глобални податоци неколку страни поназад, јас не тресам ништо. Впрочем точната бројка таму е 36,6 милиони.

Проблемот не е толку во ширењето или опаѓањето на некоја религија, туку во нејзината злоупотреба и недостакот на искрени, вистински верници, кои би требало да се придржуваат кон некои основни начела на сопствената вера (толеранција, мирољубивост, скромност, човечност, љубов и сл.) и кои нема лесно да потпаѓаат под било какви brainwashing влијанија и разно-разни провокации од било кого и било каде.
Религиите многу често биле параван зад кој се криеле мотиви кои немаат ама баш ништо заедничко со нив, ами се поврзани со политичка, национална или цивилизациска доминација или уште полошо со криминал, шовинизам, насилство, тероризам и што се не.
Никого не треба да го радува или плаши подемот или падот на некаква религија. Тоа се минливи работи. Можеби за 50 - 100 години претставата за светов како монотеистички (христијанско -муслимански) ќе се смени. Не заборавајте дека две големи држави - цивилизации (Кина и Индија) кои галопирачки напредуваат, според своето мнозинско населиние имаат сосем поинаква религиска определба. Мошне брзо тие ќе претставуваат половина од светското население, што секако ја проблематизира тезата за тоа кој е помалку или повеќе броен. Сепак, статистиките за нечија масовност не се толку битни (некој паметен кажал - постои лага, голема лага и статистика).
Религиската пропаганда, која насекаде ја имало и ќе ја има не е за машала. Пропагирањето/рекламирањето на некоја работа само по себе не е лошо, но злоупотребите си го прават своето. Интересно би било кога би ги знаеле вистинските мотиви на некој да се преобрати, а не само јавно декларираните.

Си имаш линк и глобални податоци неколку страни поназад, јас не тресам ништо. Впрочем точната бројка таму е 36,6 милиони.

Да беше така немаше да има Муслимани во Африка...

Да беше така немаше да има Муслимани во Африка...

35 милиони годишно во земји во кои постои природен прираст над 25 промили. Можеш да замислиш како само се зголемува населението таму и каква бројка преставува 35 милиони годишно. Впрочем таа бројка во иднина ќе расте, најверојатно со стапка од 2,5% или 25 промили....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom