РЕЛИГИЈА = ЛАГА

ako mozel gospod nikoj da ne go sozdade, moze i svetot nikoj da ne go sozdal, taka si postoel odsekogas ko sto vikate za bog deka nikoj ne go stvoril tuku deka si postoel odsekoas.
Господ е безвременски и тој не е поврзан со времето како што ние сме поврзани. Тој постои од секогаш и ке постои засекогаш.
Koj najgolemi naucnici bile vernici? kazi mi 5 primeri.

I na kraj kraeva kakva vrska ima toa dali tie naucnici bile vernici? Ako Njutn bil vernik togash postoi gospod stvarno? Einstein ne bil vernik,i mene on mi e po faca,so znaci ne postoi,tralala <3
Јоханес Кеплер
Роберт Бојл
Исак Њутн
Леонардо Ојлер
Мајкл Фарадеј
Луј Пастер
Вилијам Томсон - Лорд Келвин
Џејмс Клерк Максвел
Сер Амброз Флеминг
Вернер фон Браун
Никола Тесла

Еве ти научници кои биле верници. Ако сакаш може да ти напишам и некои реченици кои ги кажале во текот на животот поврзани со Господ.
Нео друже. Мило ми е што не си го пишувал сето тоа ти, бидејки ако стварно си го пишувал ке си легнев на земја од смеа. За малце си помислив дека си имам работа со професор по хемија.

Како што кажав нејкам да имам караници со верници. Без разлика што и да кажам вие ке си останете да верувате во тоа што верувате без разлика дали ја барате вистината или не.

А тоа што го кажа последното дека МАТРИХ филмовите се базирани на религија, е тука поштено си легнав на креветот и 20 минути се газев од смеа.

Ке те замолам само уште ова прашање да ми го одговориш и после не те замарам.

Кога веќе зборуваме за матрих и за тоа што викаш дека сум го гледал филмот само заради акционите сцени, кажи ми ја поврзаноста на овие зборови со "религија".

1. Вештачка интелегенција со религија
2. Крај на светот,( од вештачка интелегенција) со религија
3. Машина со религија. ( тука почнувам да се газам од смеа):pos2::pos2:
4. Zion со религија
5. Моќите на НЕО со религија
6. Војна помеѓу луѓето и машините со религија. ( да не биле Муслимани или друга религија машините што се испокарале со луѓето толку)

Кога веќе сме кај филмот гледај го АНИМАТРИХ и се ке ти се разјасни.

И не мешај Matrix со религија, тука друже ти скроз си заминал.
Во матрих филмот има една многу добра реченица која што ке ја памтам цел живот FREE YOUR MIND. Изгледа ти тоа не си го направил а сеуште си фан на трилогијата матрих.

БЕЗ КАРАЊЕ КЕ ВЕ МОЛАМ. Јас само го кажувам она што го мислам дека е право и вистина. ваше е дали ке верувате во вистина или лага. :smir:
1. Брат ептен си затуцан, ама ке ти објаснам не е проблем. Вештачката Интелигенција со филмот е претставена како владетел на светот, а со тоа и на светот или религиски кажано како Сатана.
2. Крајот на Светот во Библијата е напишан како Откровение. Но во Матрикс не е крај, туку само рестарт на Матрицата.
3. За ова третото и јас се газам од смеа ти што си го напишал.
4. Зион е претставен како големите верници кои веруваат во Нео или религиски кажано спасителот Исус.
5. Нео е Тој кој треба да го спаси светот или на наше кажано Исус во Матрицата.
6. Вечната борба мегу доброто и злото.
Јас го ослободив мојот ум уште одамна, кога почнав да верувам во Исус, а тој секогаш ми помага.
Уште мислиш дека Матрикс нема религиска тема во него? Продолжи да си гледаш ти уште Кум. Да не заборавам да ти кажам Матрицата е претставена и како дел од денешниов свет. Ако и тоа не можеш да го сватиш ке ти објаснам.:vozbud:

se povikuvas na avtoriteti, soako bile vernici, pa so ke prai Nikola Tesla u rajot????Tamu ni struja treba, ni mobilni ke ima ni nisto.Znaaci vo rajot Tesla ke vredi ko eden obicen parazit koj ne izmislil nisto i ne pridonel so nisto za coestvoto.

se povikuvas na avtoriteti, soako bile vernici, pa so ke prai Nikola Tesla u rajot????Tamu ni struja treba, ni mobilni ke ima ni nisto.Znaaci vo rajot Tesla ke vredi ko eden obicen parazit koj ne izmislil nisto i ne pridonel so nisto za coestvoto.
Па во рајот сите се исти. Но еден е животот и треба да придонесеме да не паметат лугето.

Не „придонел ништо„ само целата струјна индустрија е базирана на негови откритија.

Многу бедно е вака да збориш за една личност која со својата работа го има задолжено целото човештво.

И да не спомнувам дека целата работа со рај или пекол се базира на теорија и верување пошто никој не се вратил па да ни раскажува како било!

Многу бедно е вака да збориш за една личност која со својата работа го има задолжено целото човештво.

Хм... Колкаво ли е задоволството, која ли е потребата, кој ли е тој нагон што го тера некој да се чувствува поголем од Тесла, и да ја докажува својата величина со плукање по овој генијален човек ...

Еве што мислам јас.

Колку повеќе почнувате да истражувате за тоа што мислиме дека го знаеме, за тоа од каде сме дојдени, за тоа што треба да го правиме, толку повеќе ке дознаете дека сме биле сите излажани. До сега не излажала скоро секоја институција, па што е тоа што тоа што ве тера да
мислите дека религиозните институции се оние кои воопшто не биле допрени и останале чисти пред нас. Религиозните институции во овој свет се на дното од нечистотиите во светот. Религиозните институции вој овој свет се ставени од истите луѓе што ви ја дале вашата влада, вашата корумпирана едукација, што ги основаа нивните интернационални банкарски картели. Бидејки нашите господари ги боли стапот за вашите фамилии. Едно нешто ги интересира и што највеќе се замарале е она што одсекогаш го сакале а тоа е да го контролираат целиот проклет свет. Тие се тие што ви го свртеа погледот од правата вистина и возвишеното постоење во универзумот. Човекот што тие го нарекуваа "Бог".

Не знам што е "Бог" ама знам што тој не е.

Затоа се додека не сте подготвени да ја видите целата вистина, каде и да би водела таа, ако сакате да видите на другата страна, фаворизирајки го она што ви одговара, тогаш ке дојдете до заклучокот дека си имате работа со божја правда. Колку повеќе се едуцирате, толку повеќе ке разберете за тоа од каде сите нешта дошле, ке ги видите нештата толку многу чисти и очигледни и на крај ке ги видите сите лаги околу вас.

Морате да ја знаете виситината и да ја барате вистината и ВИСТИНАТА КЕ ВЕ ОСЛОБОДИ.

Еве нешто лично од мене за религијата и бог.

Значи кога зборуваме за големи срања ама стварно големи срања, тогаш мора да се исправиме сите и да застанаме пред најголемиот шампион во лажни ветувања и заклучоци - РЕЛИГИЈА.
Замислете, религијата уствари убедила луѓе дека постои невидлив човек, кој што живее на небото, кој што гледа се што правите, секоја минута во секој ден. Исто така овој невидлив човек има специална листа на 10 работи што не смеете да ги правите и ако случајно направите некоа од овие работи тогаш тој има специално место за вас (ПЕКОЛОТ), кое што е полно со оган и чад и пламен и мачење и болка, каде што тој ке ве прати да живеете таму и да се мачите и да горите и да се давите и гушите се до крајот на времето,................НО ТОЈ ВЕ САКА....
Тој ве сака и некако не може да испадне на крај со пари. Него секогаш му требаат пари. Тој е семоќем, божествен, најпаметен ама некако со парите не му оди.

Луѓе, религијата се мери во милијарди и милијарди долари. Тие никогаш не плаќаат данок и на крајот на сите им требаат уште малце пари. Значи кога сега зборуваме за добро посрана сторија.....HOLY SH*T !!!!!.

За крај.

Нејќеме да биде лоши ама сите сакаме факти.
Нејќеме да повредиме нечии емоции но сакаме да бидеме академски точни.

затоа не влевајте во расправии со верници во врска со никакви факти. Тие ке ги игнорираат сите ваши зборови и стории.

РАЗБУДЕТЕ СЕ ЛУЃЕ, ДОЈДЕ ЕРАТА НА НАУКАТА.

Од која секта си?Ова е веке нешто ново....

Ама има и некои интересни тврдења, нели :)?
Де наведи што е тоа интересно..во километарскиот пост..инаку такво тврдење може да има човек кој никогаш не знае за Бога..плукањето по религијата и црквата како институција само кажува колку е далеку од вистината..вистинската црква е нешто друго...Теориите на заговор и пари се дел од овој свет..ништо повеќе..има нешто над светот..

Ама има и некои интересни тврдења, нели :)?
Наброј некои од тие "интересни" тврдења.
Де наведи што е тоа интересно..во километарскиот пост..инаку такво тврдење може да има човек кој никогаш не знае за Бога..плукањето по религијата и црквата како институција само кажува колку е далеку од вистината..вистинската црква е нешто друго...Теориите на заговор и пари се дел од овој свет..ништо повеќе..има нешто над светот..
Сигурно од мал го учеле дека нема Господ и дека сето тоа е лага, па сега и тој не знае што е Бог и колку може Бог да му помогне.

Пошто ме прашавте еве овој дел ми е посебно интересен:

Замислете, религијата уствари убедила луѓе дека постои невидлив човек, кој што живее на небото, кој што гледа се што правите, секоја минута во секој ден. Исто така овој невидлив човек има специална листа на 10 работи што не смеете да ги правите и ако случајно направите некоја од овие работи тогаш тој има специјално место за вас (ПЕКОЛОТ), кое што е полно со оган и чад и пламен и мачење и болка, каде што тој ке ве прати да живеете таму и да се мачите и да горите и да се давите и гушите се до крајот на времето,................НО ТОЈ ВЕ САКА....
Без разлика што нема да се сложите мислам дека голем дел од верниците баш така ги сваќаат работите, денес веројатно не толку изразено ама низ вековите и те како вакво сваќање на господ било доста раширено.

Јас ви ги потенцирав некои посебно интересни моменти ама целиот цитат наведува на размислување.

Особено делот со сакањето бара и посебна елаборација (која нема да ја направам) бидејќи навлегува во доменот на психологијата.

Пошто ме прашавте еве овој дел ми е посебно интересен:

Без разлика што нема да се сложите мислам дека голем дел од верниците баш така ги сваќаат работите, денес веројатно не толку изразено ама низ вековите и те како вакво сваќање на господ било доста раширено.

Јас ви ги потенцирав некои посебно интересни моменти ама целиот цитат наведува на размислување.

Особено делот со сакањето бара и посебна елаборација (која нема да ја направам) бидејќи навлегува во доменот на психологијата.
Па не знам колку би бил верник ако го замислуваш Господ како непознат летечки објект во облаците...дури и во кога се работi за состојба низ вековите...ми звучи как заплашување на простите народни маси...што пак ја доведува во прв план црквата како институција...да повторам има и друга црква..

За она второто..би те прашал дали би го жртувал ти твојот син за спас на луѓето..онакви какви што сме..Пеколот е краен резултат на човековата себична природа не божјата..

Не „придонел ништо„ само целата струјна индустрија е базирана на негови откритија.

И да не спомнувам дека целата работа со рај или пекол се базира на теорија и верување пошто никој не се вратил па да ни раскажува како било!

ne go svati 2 posto.

Сигурно од мал го учеле дека нема Господ и дека сето тоа е лага, па сега и тој не знае што е Бог и колку може Бог да му помогне.

Brat,kolku sho mozes sam na sebe da si pomognesh nikoj nemoze,toa sho nemozes sam da si go zavrhsishs nikoj nema da ti go zavrshi,ni gospod,ni satana,no ako "veruvanjeto" vo gospod ti pomaga da si gi zavrshish dnevnite obvrski i sho ti ja znam,onda super,ali toa ne znaci deka toj postoi,i deka TOJ ti pomognal,ti pomognala samo mislata u glava deka on ti pomaga,ti dava zelba za rabota,itn,itn,da ne zamaram...
Spored mene ne postoi,i zaso bi postoel,ali sepak,ok e da se veruva deka on ti pomaga za ova,za ona,te uci na dobro i losho,ali babini prici deka gospod go sozdal svetot i deka ako ostaish zejtin u crkva ke ti gi reshi makite...no comment -.-

Ако криеш нешто од нас кажи...:)

Зејтинот ќе му ги реши маките само на Благој Ѓорев..во зголемување на продажбата...

A popot go zaborai? :)

Inace,znam ja kako e napraen svetov,ali nema smisla da im krsham film na vernicive...:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom