Религиите во 21-виот век

• Креатор на темата Креатор на темата dystopian
  • Време на започнување Време на започнување
Науката, Мики, не му поднесува сметка на никого, ниту работи во нечија корист. .

Јааааа, „освен„ во корист од:
- јудео-масонерискиот воено-индриустриски комлекс,
- јудео-масонериские банкари и конечно
- за своја овосветовно-историска слава...

Нели?...:D
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:04 PM ---
Во научните методи нема простор за субјективност. .

Секако, секако, „освен„ бесконечното субјектвно философирање, со кое (философирање) требит да се наполнат то рупетините од немањето „убедливи„ докази.

Нели?....:D
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:05 PM ---
Во религијата постои простор исклучиво за субјективност.
.

А воа погоре, е став кој е јааако „објективен„ или крајно субјективен?

Јааааа, „освен„ во корист од:
- јудео-масонерискиот воено-индриустриски комлекс,
- јудео-масонериские банкари и конечно
- за своја овосветовно-историска слава...

Мики, не постои такво нешто како јудео-масонство. Немој да се брукаш како тинејџер попален на теории на заговор за светска доминација...

Науката нема его. .

Јааааа, еве, и јас велам дека не сум егоист, ама само некој нека ми каже дека не сум во право!!! :D

Море, дел од целта од постоењето на науките, во денешно време е токму таа: стекнување овосветовна слава, со оформување на теории „по овој„ и теории „по оној„. Нееее, нема тука егоизам, све е тоа „објективна наука„!

Овој, без навреда, е во најмала рака сомнителен лик...

:cautious:

I take everything with a grain of salt. Нема навреда тука, ја не го гледам него како некој авторитет по некое прашање.

Ниту една религија, никогаш, не смогнала сили да се корегира дури и во најочигледните глупости кои ги сервира.

Мојата религија се повукува на од Бога ни‘ објавените науки, а не а овосветовна суета! Ај да видиме, кој ќе се јунак зададе, и ќе рече дека е попаметен од Бога!...:D
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:11 PM ---
Да не ти ги набројувам, нели.
.

Боље не набројувај, оти ќе ја „утнеш„ работата со набројувањето....
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:12 PM ---
Мики, не постои такво нешто како јудео-масонство. Немој да се брукаш како тинејџер попален на теории на заговор за светска доминација...

Абадон,

во кој Свет и во кое време живееш? o_O
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:14 PM ---
Твојот омилен професор појма си нема од животот...

Vone,

секоја Ти чест....:cuc:

Абадон,

во кој Свет и во кое време живееш? o_O

2011 година, планета Земја.

Јудео-масонство е потполно погрешно име за Масонеријата. Од клипчиња на интернет и од Срби набркани од тајни друштва нема многу точни работи да научиш...

Поимот „јудео-масонерија„ е се‘опфатен поим, кој ги опфаќа сите ниво‘и од масонството, така да не се обидувај да побиваш нешта кои стануваат се‘ поочигледни, за разлика од пред неколку децении, кога масонеријата беше само езотеричен поим и појава.

Но, да не бегаме од темава: ајде да видиме, што со денешните религии, кои веќе навлегоа во „најнапредното„ од сите досегашни времиња?

Поимот „јудео-масонерија„ е се‘опфатен поим, кој ги опфаќа сите ниво‘и од масонството, така да не се обидувај да побиваш нешта кои стануваат се‘ поочигледни, за разлика од пред неколку децении, кога масонеријата беше само езотеричен поим и појава.

Но, да не бегаме од темава: ајде да видиме, што со денешните религии, кои веќе навлегоа во „најнапредното„ од сите досегашни времиња?

Ќе си одумираат бе Мики, една по една...

Почна одозгора, со протестантите, и ќе слегува надолу. Просто, а?

А за масонеријата ПОИМ немаш, нешто потслушнато на борбазаверу и на клипчиња со сомнителен квалитет не те прави стручен...

Ќе си одумираат бе Мики, една по една...
.

Аххх, тој пуст сциентистички оптимизам....У реду, штом изумрат, веднага јави ми, може? :D
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:35 PM ---
А за масонеријата ПОИМ немаш, нешто потслушнато на борбазаверу и на клипчиња со сомнителен квалитет не те прави стручен...

Јааааа, еве уште еден експерт за јудео-масоните...И, што е целта од нивното постоење? Штом веќе велиш дека јас немам поим, еве, Ти, кој има поим, одговори на погоре поставеното прашање.
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:37 PM ---
Науката не дава ветувања, .

Не, никако, „освен„ ветувањето за „убавата„ иднина...
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:38 PM ---
ниту некому нешто му должи.

..„освен„ на „оние„ кои ја финансираат, така?

Јааааа, еве уште еден експерт за јудео-масоните...И, што е целта од нивното постоење? Штом веќе велиш дека јас немам поим, еве, Ти, кој има поим, одговори на погоре поставеното прашање.

Имаш таму тема за масоните, на која што учествува и еден масон кој прилично добро ја познава проблематиката. Ако те интересира, седни исчитај ја темата. Има и еден куп квалитетна литература, и на нет. Ама тебе не ти треба тоа, ти сакаш да мислиш дека постојат јудео-масони кои се слуги на ѓаволот наспроти православието кое е чисто и невино. Како во партизански филм, лошите и добрите. Тоа ти е Мики слика за нископрофилни интелегенции, без навреда.

за да од таа грешка/откритие се извлече најмногу за благосостојбата на човештвото. Целото човештво.

Чек, чек, полека, пред малку рече дека „науката ништо не ветува„, (нели...) а сега велиш дека науката „извлекувала најмногу„ за човештвото, па дури и за „целото„ човештво...Освен за пигмеите, бушманите, хотендотите, индиосите, абориџините и тн...
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:43 PM ---
Како во партизански филм, лошите и добрите. Тоа ти е Мики слика за нископрофилни интелегенции, без навреда.

Абадон,

да беше Ти „високопрофилен„, ќе ми одговореше на прашањето и немаше да се повикуваш на туѓи ставови и одговорности, нели? :D

Абадон,

да беше Ти „високопрофилен„, ќе ми одговореше на прашањето и немаше да се повикуваш на туѓи ставови и одговорности, нели? :D

Не ти одговорив затоа што тоа е комплетно оф топик овде. Ако те интересира за масоните, повели на темата, тоа што знам ќе ти кажам.

О.К....Немав намера да ја пренасочувам темава, но очекував едноставен одговор на едноставно поставено прашање. Но, не се труди, одговорот веќе е даден, постои и е...целосно погрешен!

Аххх, тој пуст сциентистички оптимизам....У реду, штом изумрат, веднага јави ми, може? :D
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:35 PM ---

--- надополнето: Dec 5, 2011 2:37 PM ---

Не, никако, „освен„ ветувањето за „убавата„ иднина...
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:38 PM ---

..„освен„ на „оние„ кои ја финансираат, така?

tysonreaction.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom