Реклама на Витаминка, 1991 година

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
:pos:
Гледав надоле или на страна кога ја даваа... а прабаба ми, бог да ја прости го пцуеше телевизорот зошто имало срамотни работи :)
леле еј... се препознав бе... ова го праев на секој ебан бакнеж шо го даваа на телевизија ко мал...:nesvest:

Јас имам касета во која се снимени неколку реклами од емисијата Оваа Сабота (мислам така се викаше). Рекламите се на Агрокожа, Генерација М, Остен, Нова Македонија и Вечер, Југотрговија (ако се сеќавате на онаа рекламата со таа женската што пее во трговски), Кока Кола..... Ама треба да ги префрлам од касета на нешто, да не знаете каде можам тоа да го направам?

Еј, баш ми текна на една стара реклама шо неможам да ја најдам. Беше со тенџериња кои играа и пееја, мислам дека за Подравка супи беше рекламата?

Еј а ви текнува за рекламата за Партнер цигарите :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: ај некој нека ја најде лудница е

Охридска Банка

А има и текст покрај песната
Охридска банка е таму
кај што сте вие,
има знаење што ја краси секогаш и секаде,
да ги почитува своите штедачи и депоненти,
умее со ефикасност да ги заврши сите работи.

Охридска банка, банка на доверба,
позната во странство и во Македонија!
Охридска банка секогаш сигурна,
зад нас стои искуство и традиција.

Охридска банка знае што е акционерство,
таа веќе воведе електронско банкарство,
таа знае како до профитабилност,
таа го следи трендот со професионалност!!!

Јас имав некои реклами на касети како Џандар збира (за купони во Огласник М), ТВ бинго, Пепси Макс, Вриглис мастики од 90тите, ама на една касета морав да преснимам нешто па ќе видам што има на другата. Морам некако да префрлам да ги ставам на нет ама не знам како :)

П.С. Најдов на касета Пладневни вести на МТВ од 5 минути и тоа цели, со Ленче Смилевска од 1997 година :pos:

Јас имав некои реклами на касети како Џандар збира (за купони во Огласник М), ТВ бинго, Пепси Макс, Вриглис мастики од 90тите, ама на една касета морав да преснимам нешто па ќе видам што има на другата. Морам некако да префрлам да ги ставам на нет ама не знам како :)

П.С. Најдов на касета Пладневни вести на МТВ од 5 минути и тоа цели, со Ленче Смилевска од 1997 година :pos:
дај џандар збира ако мојш стај го на јутјуб, баш ќе ми биде мило да се потсетам на тие времиња ко се палевме по игор :vozbud:

Хаха не сум ни била родена тогаш:)
Али како и да е добра е рекламава.
Посебно ми се свиѓа акцентот на ВитАминка ПрИлеп:):pos2:

случајно ги најдов и скокнав од радост,
ги немам гледано повеќе од 10 години

:vozbud::vozbud: овие заслужува посебна тема :)

:vozbud::vozbud: овие заслужува посебна тема :)
ima vo film i TV imam ostaveno link za site crtani od toa vreme,grashkovcite,chevlichinjata,lovecot i zajakot,mrazulko i snezhnata samovila,mikrobi,kengurcheto opa-opa,raduvanjata na radovan,shtrumfovi,letachkite mechinja,vasilica prekrasna..:vozbud:

ако некој ја најде обавезно да ја стави: САМО ЕДЕН Е БОС. една од дефинитивно најорЃиналните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom