Реклама на Витаминка, 1991 година

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Брејјјјјјјјј рекламава...се навратив на детството од одма хехехе

Ауф.. има доста реклами... имаше една со Џумерко каде што налутен кога му ја земаат ќерката ги тегне трегерите :pos:

A да и елевис одеше во позадина :pipi:

Тоа беше реклама за Винка Виница, а женската со некое типче оди со Голф 1 кабрио :)
Не беше Елвис во позадина, туку Be My Baby некоја песничка од 60-тите, кој пее - незнам...

Не е Семос, InfoProject Computers беше :)

И уште една:
Машко и се јавува на женската и и вика:

-It's me baby.
-I know
-Do you love me?
-Of course
-Prove it.

И оваа као му прска парфем преку телефон... :)
Арно викаш, ИнфоПроект...бели компјутери, од Галичките :)

И, рекламата за парфем САХ на Алкалоид, од 80 и некоја, јахта, Џемс Бонд финти нешто, во духот на спотовите на Duran Duran...добри жени се мотаат нешто околу некое типче намирисано со САХ...
И, конфекција Едтко, серија кошули, песничка во стилот Едтко, тоа е тајјна моја, ова она, на некое игралиште, под кошот, и оп женската ја соблечува кошулата, гола е, ама ја даваат од грб...фирмата која ги прави кошулите е Единство од Тетово, ако некој се прашува, цирка 1988-1989...
Слонот кој излегува од картонската кутија во која бил спакуван и вели „Комуна!!!“ анимирана реклама за Комуна Скопје, фабрика за амбалажа, пак од тие времиња...
Имаше и слична анимирана за Диер од Куманово, фабрика за мебел Димче Еребица...со музика на Жан Мишел Жар во позадина...

Ovie od VitAminka site gi imam na video kaseti:)Najmnogu gi sakav od Cevitana,i za Dafinka so tendzerinata:)
A opsto, ko mal najmnogu ja sakav onaa od Partner cigarite reklamata,kureto obavezno mi stanuvase:kesa::pos2::pos2::pos2:

Некој го памти текстот од песната за Чоко Стоби Флипс?Се сеќавам интересен беше, мислам дека ја пееја XXL песната.

Хехе, баш си се потсетив на времето кога бев дете....јеботе добри времиња беа тоа. А и не е лоша рекламава.

хаха не сум бил роден

Ovie od VitAminka site gi imam na video kaseti:)Najmnogu gi sakav od Cevitana,i za Dafinka so tendzerinata:)
A opsto, ko mal najmnogu ja sakav onaa od Partner cigarite reklamata,kureto obavezno mi stanuvase:kesa::pos2::pos2::pos2:
Mоре... деликвенту :icon_lol: бапни ги на ју тјуб да се посмееме :)

Т
И, конфекција Едтко, серија кошули, песничка во стилот Едтко, тоа е тајјна моја, ова она, на некое игралиште, под кошот, и оп женската ја соблечува кошулата, гола е, ама ја даваат од грб...фирмата која ги прави кошулите е Единство од Тетово, ако некој се прашува, цирка 1988-1989...

Имав 5-6 години кога ја гледав рекламава и никогаш не ги заборавив цицињата... :tv: Ја најдов и нејзе!

Бем ти сунце Андроник зошто бе ме потсеќаш колку сум стар.

Иначе слонот со Комуна рулз.
Инфо проџект компјутер тогаш подвезица да видиш на ТВ доживљај беше бе не сега на 10 години знаат и ФФМ и МИЛФ што е.
За Скопско рекламта кога играат биљард и првиот мава и ја успеа топката да му застане на шишето па вториот мава и шишео му застана на топката.
Иначе рекламата со тенџерињата беше за зачин Дафинка.
Па ондак онаа рекламата кога женската става кечап во фрижидер и кечапот станува лик од цртан филм и се става на цела храна во фрижидер.
Па ПЕЗ бомбони. Па асодент со распеаните пасти за заби. Асодент Алкалоид Скопје. За Партнер беше фантастична рекламата. Соблекувајте се каде сакате но облекувајте се во Мак Џинс. Ало добар ден се осигура ли? Не! А куќата ја осигура од кражби? Со тој со мустаќите смотаниот:pos2::pos2::pos2:. Стан, автомобил, викендичка сево ова ви лежи на глава? Превземавте ли нешто? Опааа побаравте помош од стручни лица?:pos2::pos2::pos2::pos2:. Па имаше една за Микрон Прилеп. Па ондак се топам јас сум среќна коцка. Ај ако ми текне други ќе пишам... Damn I'm old.

Ahhh good old times.Се би дал да се вратам во тоа време.Кога брзо помина :(

Лелееее леее ме вративте назад кога бев копиљ!Едно 4-5 години кога сум имал!ВитАминка Прилеп хехехехехе добро е!А оваа од последнава реклама за Скопско ме потсеќа на МТВ и нејзиниот глас на Македонско редио кога вика "Вести во 15 часот"и иде едно музиче смешно:pos2:Времиња добри кога не знаев ништо и за све цевка ме болеше!А сега....:tapp:

Сигурно Струмикс ги памти овие две, Валтер Вулф и Харди.

И уште една, Левис.

ФЛЕШБЕК!!!!

Кхм...

ВО ТУТУН, СЕКОГАШ СЕ!

Ви текнува на црнчето? :vozbud:

И исто рекламите од „Генерација М“ сендвичарите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom