Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Додека мрдам нема да има Љутви, а ако мене ме нема, имам пород да продолжи токму онаму каде сум запрел.

Ти ркеов, на тебе и ткавите. бегајте бе, кој ви брани. Ама ако ние, глупердите, кои остануваме, случајно преживееме, нема назад. Никогаш.

Очигледно со малечко, цицалче, и не знаеш. Дома е дома. На гости треба да пазиш да не се испрдиш несакајќи, чорапите да не ти смрдат случајно. Да пазиш да не скршиш нешто. Да не речеш непто што иако нормално,н ее за таму и за моментот.
Дома си дома, Нагости си цел век гостин.

Дома ако курчиш, гитла не добијаш. Нагости не смееш да курчиш. А нагости не си дома.
Далеку сум од малечко цицалче ја бе братучед, знам кој крај на пушката треба накај непријателот, ми очврснало рамото од повратниот, ракувам перфектно со карабин и сачмарка.
Туку чекај, кажи ми ти која тактика ќе ја употребиш за да го нема љутви, онаа која што ќе ти ја нареди министерот талат, брат му на љутви?

Далеку сум од малечко цицалче ја бе братучед, знам кој крај на пушката треба накај непријателот, ми очврснало рамото од повратниот, ракувам перфектно со карабин и сачмарка.
Туку чекај, кажи ми ти која тактика ќе ја употребиш за да го нема љутви, онаа која што ќе ти ја нареди министерот талат, брат му на љутви?
Јс одамна не се оптеретувам со што можеби би ми рекол Љутви или некој друг негов братучед.

Си ја знам својата ука. И знам како треба.

Додека мрдам нема да има Љутви, а ако мене ме нема, имам пород да продолжи токму онаму каде сум запрел.

Ти ркеов, на тебе и ткавите. бегајте бе, кој ви брани. Ама ако ние, глупердите, кои остануваме, случајно преживееме, нема назад. Никогаш.

.
:cuc:
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 00:10 ---
а кој рече дека ке слуша нечиви наредби?

Него, лека ноќ. Бесполезете си и даље. Ние, другите, научивме дека треба да се биде наспан, бидејќи може да дојде време кога ќе треба да се биде многу буден.

Второ полувреме нема Хаг. Нема пенали, нема овертајм, нема екстратајм.
Ама ќе нема ни Љутви. Или ќе не нема нас.
Следното ќе биде до истребување. И они се свесни за тоа.

87658846 пати сум кажал... Или едните или другите, трета опција нема. Мислам дека тоа време се ближи... и ќе биде лошо, многу лошо.

Очигледно со малечко, цицалче, и не знаеш. Дома е дома. На гости треба да пазиш да не се испрдиш несакајќи, чорапите да не ти смрдат случајно. Да пазиш да не скршиш нешто. Да не речеш непто што иако нормално,н ее за таму и за моментот.
Дома си дома, Нагости си цел век гостин.

Дома ако курчиш, гитла не добијаш. Нагости не смееш да курчиш. А нагости не си дома.
Еве мрдаш, и има љутви..

001copyo.jpg

.... новиот министер за одбрана Талат Џафери не го прочита крајот од својот кус говор, каде пишуваше: „Да живее Армијата на Република Македонија“... Врло важно дали прочитал или не... битно добивме министер за респект со деееееееебело CV и богато армиско и воено искуство зад себе.... другото и не е така битно....

^ Подобро во очите нека стават еден орел ... барем да биде сликата комплетна.

Имам само 16 години..ама он вика додека он мрдал ке немало љутви..а државава е џган од такви ..
ЕТЕ СИ ПОРАСНАЛ ВЕКЕ МОЖЕШ НЕШТО ДА СТОРИШ
АКО НИШТО ВИШЕ БАР ДА НАУЧИШ СО ОРУЖЈЕ ДА РАКУВАШ

Никогаш нема да го разберам ставот за поддржување редовна војска.
За средното образование да се направи задолжително имаше помалку поддршка од идејата за редовна војска.
Еби книги, еби знаење, поважно е да се поддржи идејата дека човекот треба да знае да ракува со оружје, особено за да може да ја одбрани земјата која утре најверојатно нема да му обезбеди никаква иднина.
Жалам што морате да живеете во свет со лигави момчиња како нас.
Требаше да скокате ко попарени кокошки кога се укинуваше редовната војска. Сеа џабе нè окривувате нас кога вие не сте направиле ништо за да не се разлигавиме и ко шо прочитав и наназад исфеминизираме како последица на недостатокот на отслужување воен рок.
:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom