- Член од
- 8 јуни 2007
- Мислења
- 6.102
- Поени од реакции
- 12.199
Мала е Земјата за да ги додржи сите што мислат дека сакаат војна.
Sram i bijeda zauvjek.
Sram i bijeda zauvjek.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе ви фали непто? Ќе научите да јадете аргета пилешка, да носите кече со кокарда, да пукате со калаш три метра пред себе у земја и може и грбен дуборез да научите.Ако ја вратат редовната војска, таман сега со УЧК униформи ќе служиме под водство на командант Форина
Pa nekoj treba i da gotvi za vojnicite.Не верувам да има редовна војска.. Во денешницава неможат сите да држат пушка во рака и да бидат војници.
Vidi vaka,, ne sme site decista....nekoi od nas duri i videle takvi horoori.Најсмешни ми се оние што повикуваат војни, а во реалноста не биле способни да се спротивстават на нитуеден можен начин. А колку фамилии ќе бидат зацрнети, и од двете страни тоа не е битно, затоа пазете што посакувате (истото може да му се случи на било кој од вашата фамилија), особено ако не сте дораснати и се' уште се немате оформено како карактери. Дечишта, фрустрација и тастатура, најдобар одбранбен механизам.![]()
Ama, bidna vremeto,
Nekogas cini da si mek kako puter, nekogas treb da so cvrst kako celik.
Vremeto na molk i povitkuvanje plekji poleka odminuva.
Тоа ќе ги прашаме нашите патриоти што постојано ги гласаат господата кои беа толку гостопримливи во 94-та, па решија да издадат 150 000 македонски државјанства, а другиве ја продолжија традицијата само на поинаков начин. Кој е спремен за војна, изволте пушката и убиј се' пред себе. Ама за што? За кого?
Sakas da kazes deka vo bilo koj moment ti bi ODEL vo vojna?Za sebe, za Makedonija.
Ке биде полека полекаЕТЕ СИ ПОРАСНАЛ ВЕКЕ МОЖЕШ НЕШТО ДА СТОРИШ
АКО НИШТО ВИШЕ БАР ДА НАУЧИШ СО ОРУЖЈЕ ДА РАКУВАШ
Вистинското прашање лежи во тоа кој дозволи да дојде до ваква ситуација, кај кого е вината? Кој дозволи поранешен член на ОНА да го презеде министерството за одбрана? Кои си ги оплакуваа синовите, а кои се' уште седат мирно на фотелјите? Погрешно насочени се фрустрациите Дивајдер, друг е коренот на проблемот, никој не може да ми влезе насилно на гости, ако сама не го примам.
Македонија што направила за тебе? Што ставија албански функционери насекаде како што им диктираат дуи ли? Ако толку сакате војна сите што пишувате тука, не знам што чекате. Лесно е да се силите на нет, а во живо на протести нигде ве немаZa sebe, za Makedonija.
Samiot balkan e crna dupka ane evropa.nese vika zabe balkan [bal znaci med --kan znaci krv] na evropa bas go boli uvoto za balkanotкој тоа си игра економија ?! бројот на професионални војници НЕМА да биде намален,тоа што сега го имаме е оптимална бројка за државата,додека младите би се обучувале како успешно би се вклопиле во механизмот АРМИЈА која секако за нас служи само не дај боже,пошто немаме никакви претенденти ниту аспирации,секако освен песната “Излези момче“
држава чие население нема поминато низ воена обука е лесна цел за која било банда или армија на планетата со средно/лесно вооружување,население кое може да биде истребено или да се искористи за лични интереси на освојувачот........денес е 21 век,но Балканот е да не заборавиме Црна Дупка на Европа![]()
шокур бе тебе те интересира шо напрај МК за мене?Македонија што направила за тебе? Што ставија албански функционери насекаде како што им диктираат дуи ли? Ако толку сакате војна сите што пишувате тука, не знам што чекате. Лесно е да се силите на нет, а во живо на протести нигде ве нема![]()