Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Ti se uplasi deka ke te zemat tri meseci da ucis deka glata sluzi nozete da ne se klaat na pernica i deka ne se dzirka u cevka na puska za da vidis dali ima kursum vnatre?
искрено ме боли таквото дали ке стигне покана или не. верувај немам намера да му се поклонувам на некој кој бил директен учесник во војната во 2001. нема да дозволам да му се поклонам на некој човек што пукал по моите роднини.
нема да дозволам да се поклонам на некој човек кој можеби е и директно одговорен за смртта на 2ца мои блиски роднини.

за што да одам во војска? за утре премиер да ми стане командант на учк? - ако сакаш да научиш да ракуваш со оружје има и други начини.

па ке ја враќа нормално и ке се вика учк
па има многу млади од зајас арачиново и остало кои сакаат да идат у војска у новоформираната аљбанска држава бр 3
Терорист на чело на армијата против која се бореше и ајде после имај желба за војска...

Сепак, малку обука никогаш нема да е лошо. Барем за ако посакаат второ полувреме. Да не гинат деца попусто. Да знаат кој крај на пушката треба накај непријателот. И да им очврсне раменцето од повратниот.

Или ние постарите пак ќе треба да вадиме жар со голи раце додека мамините синчиња пијат кафе на улица Македонија?

2001 еден аљбанец ми рече:
Би сакал, ако мора, ти да ме глеаш преку нишан. Ме знаеш, може нема да пукаш или барем у рамо, нога. Оние од источна Македонија не те ни прашуваат тепаат и пукаат и немаат пардон.
Му реков: немај гајле ако сум јас. Те знам, само ќе те осакатам. Ако си од другана страна.
Но, не беше, кутриот, него сакаа неговите. А грев, роден како нивни.

И кај нас и кај нив има идиоти.Има и арни луѓе. Ама како минува време, се поголема е разликата во проценти. Огромна.
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 23:19 ---
сеа шо праиме? талат ке ја враќа редовната војска или?
Ај бе не смарај. Чоекон уште не стигнал на кечето да стаи кокарда тој запиња. Почекај, ќе видиме.
АКо ја врати, ондак ОК. Ако не, оди у ловечко дриуштво, за да научиш да пукаш.

Svinsko ke ima li na meni sea ?
Бац...памтам у ЈНА кога им подметнуваа свинска маст.

А и знаеја некои у кујна да си испреат нозе у казанот со "нивниот грав".

Ќе има, ако треба и пред колење ќе муууука

Сепак, малку обука никогаш нема да е лошо. Барем за ако посакаат второ полувреме. Да не гинат деца попусто. Да знаат кој крај на пушката треба накај непријателот. И да им очврсне раменцето од повратниот.

Или ние постарите пак ќе треба да вадиме жар со голи раце додека мамините синчиња пијат кафе на улица Македонија?

Би сакал, ако мора, ти да ме глеаш преку нишан. Ме знаеш, може нема да пукаш или барем у рамо, нога. Оние од источна Македонија не те ни прашуваат тепаат и пукаат и немаат пардон.
Му реков: немај гајле ако сум јас. Те знам, само ќе те осакатам. Ако си од другана страна.

И кај нас и кај нив има идиоти.Има и арни луѓе. Ама како минува време, се поголема е разликата во проценти. Огромна.

Ај бе не смарај. Чоекон уште не стигнал на кечето да стаи кокарда тој запиња. Почекај, ќе видиме.

па што не го рокна во тој момент :) (мала шала)
него војска баш сега треба да се оди
според мене
доста децава ни станаа мекуши
нека се обучат нека се размешаат меѓу гадовиве нека им се симнат розевите цвикери дека некои уште веруваат со соживот

Ако посакаат второ полувреме гујо и бане нека одат на реванш. Јас нeмам ниту инспирација ниту желба. За што? За потоа мене кој сум ја бранел државата да ме пратат во хаг, а љутви кој ја напаѓал да го стават министер. Fuck logic.

Војска ми беше сонот, сега ке им биде само сон да ме видат во војска (не само мене туку сите македонци ..)

Војска ми беше сонот, сега ке им биде само сон да ме видат во војска (не само мене туку сите македонци ..)
Ќе те прашаат демек.
Ако посакаат второ полувреме гујо и бане нека одат на реванш. Јас нeмам ниту инспирација ниту желба. За што? За потоа мене кој сум ја бранел државата да ме пратат во хаг, а љутви кој ја напаѓал да го стават министер. Fuck logic.
Второ полувреме нема Хаг. Нема пенали, нема овертајм, нема екстратајм.

Ама ќе нема ни Љутви. Или ќе не нема нас.

Следното ќе биде до истребување. И они се свесни за тоа.

Чоек ке се бега ке се прават далавери ке видат или ке ја откажат редовната војска или ке го сменат :) :)
Бегај бе братучед ако ја вратат.
Ја не бегам. Никогаш не сум бегал, нема ни сега. Колку ми е кончето, велеше баба ми. Зошто да бегам и си умрам некаде вон оваа црница, кога можам да ја натопам да биде поплодна за децата мои?!

Бегај. И такви пизди треба да има на светов.

врвен преседан,нека биде албанец министер(рамковна македонија),меѓутоа каква подлост и дрскост да поставиш човек кој дезертирал од АРМ па сега да биде нејзин министер :tapp:

батали ова отпорот на бранко да се собери народот да запали све и ујп и фискални апарати и све,за кого плаќаат данок и кого плаќаме администрација да не водат дали сме се запрашале ??

како сега да се мотивираат младите да служат за својата татковина,прашање за милион евра !

Ќе те прашаат демек.

ПОВЕКЕ ОД ЈАСНО
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 23:39 ---
врвен преседан,нека биде албанец министер(рамковна македонија),меѓутоа каква подлост и дрскост да поставиш човек кој дезертирал од АРМ па сега да биде нејзин министер :tapp:

батали ова отпорот на бранко да се собери народот да запали све и ујп и фискални апарати и све,за кого плаќаат данок и кого плаќаме администрација да не водат дали сме се запрашале ??

како сега да се мотивираат младите да служат за својата татковина,прашање за милион евра !
ЕВЕ ТИ МОТИВАЦИЈА СО ПОСТОТ НА ДИВИДЕР

Ќе те прашаат демек.

Нема хаг ама има куферите и за германија.

Ја не бегам. Никогаш не сум бегал, нема ни сега. Колку ми е кончето, велеше баба ми. Зошто да бегам и си умрам некаде вон оваа црница, кога можам да ја натопам да биде поплодна за децата мои?!

Натопи ја бе братучед, али џабе, нема да биде плодна за децата твои туку за децата на љутви.

Нема да се потчинам на албанец.

Нема хаг ама има куферите и за германија.

Натопи ја бе братучед, али џабе, нема да биде плодна за децата твои туку за децата на љутви.

Додека мрдам нема да има Љутви, а ако мене ме нема, имам пород да продолжи токму онаму каде сум запрел.

Ти ркеов, на тебе и ткавите. бегајте бе, кој ви брани. Ама ако ние, глупердите, кои остануваме, случајно преживееме, нема назад. Никогаш.

Очигледно со малечко, цицалче, и не знаеш. Дома е дома. На гости треба да пазиш да не се испрдиш несакајќи, чорапите да не ти смрдат случајно. Да пазиш да не скршиш нешто. Да не речеш непто што иако нормално,н ее за таму и за моментот.
Дома си дома, Нагости си цел век гостин.

Дома ако курчиш, гитла не добијаш. Нагости не смееш да курчиш. А нагости не си дома.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom