Редовна војска повторно?

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Неам појма, јас толку сум информиран.. пошто и мене лани ми стигна слично ливче и тоа од некои униформирани дечки со џип се паркирале кај мене у двор.. нити отидов нити се пријавив.. а сеа ако стигне пак, ко што разбрав озбилно ја фатиле работава, од дома доаѓаат и те носат на сила..
не е на сила,туку согласност со уставот на РМ

абе мене и така нема да ме најдат. ја живеам во скопје, а заведен сум дека живеам у охрид. така да кој ги е*е :pos2:
со државата ли ќе си играш криенка:nenene:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Епа власта во државава сигурно не се бугари или срби.
пак не сфатив
oh well...
не е на сила,туку согласност со уставот на РМ

со државата ли ќе си играш криенка:nenene:
служењето војска беше укинато
од кај сеа во согласност со уставот

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Гледам сите со различни информации или дезинформации. Прво не ми е јасно како може на 17 години да добиеш покана? Второ тоа што кажав само трошок е војскава не знам што придобивки има точно дисциплината е важна во војска се стекнува одредено знаење ама некако ми нема логика дека е вистина ова. Е сега тука се надополнува она што викате дека 87-91 или 91 годиште ќе служеле војска а членов горе со 17 години добил покана.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
пак не сфатив
oh well...

служењето војска беше укинато
од кај сеа во согласност со уставот
пролистај ги претходните страни и таму постирав што е прво должност на секој граѓанин на РМ:smir:

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
eпа можеби ние не се согласуваме со тој дел од уставот...:salut:
Епа сварно сте почнале да се ку***те како може некој не идам,некој не се согласувам инт инт(Без навреда).

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
eпа можеби ние не се согласуваме со тој дел од уставот...:salut:
дигајте револуција,барајте нов Устав,запишете се на факс,отидете на работа во странство изборот е ваш:)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Кхм, темата е редовна војска повторно?

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Си го поминав ја мојот дел од тоа,само што не бегав ко шминкериште од должноста.
И ја би идел, со задоволство би идел, али видов шо се дешаваше после војната во 2001-ва, видов колку ги ценат војниците. Ако ти си задоволен со тоа, јас не сум.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Уште да не прашаа дали се согласуваме, добро ќе беше.
ако го прашуваа народот за сите членови и закони во Уставот,досега немаше ниеден да се усвои:toe:

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
Епа сварно сте почнале да се ку***те како може некој не идам,некој не се согласувам инт инт(Без навреда).
не се навредив, ама ако некој сака да ме земе у војска нека ми каже кога ќе имам 18 години или кога ќе завршам средно. ја не можам да испуштам настава зашто на некој му се ќефнало да идам у војска. со кој памет?

Kajgana Shop

На врв Bottom