Red Bull ти дава крилја! ДА или НЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување

Dali Red Bull vi dava energija???

• Da

Гласови: 113 45,6%
  • Ne

Гласови: 135 54,4%

• Вкупно гласачи
    248
Не конзумирам, не сум имал потреба од додатна енергија, преумореност или заради заспаност :)

Од енергетици признавам само чоколада. :icon_lol:

Чудно до сега сеуште не сум пробал некој енерџи дринк а не пијам ни кафе, никогаш не сум имал потреба.
Прошлата година кога беше тиесто првпат во ск. вечерта другарите пред журката дема пијеа редбул и вотка ко демек за подобро распположење и повеќе да издржат да скокаат, јас се напив само еден смирноф ајс онака колку да им правам друштво.
и Они сите кај 2:30 клапнаа немаа повеќе енергија за денсање а јас уште еден куп и просто ми беше жал што неможеа до крај да рипаат пошто тиесто стварно одржаваше многу добра атмосфера за време на целиот негов настап.

Еднаш само имам пробано Гуарана(ко демек енергија да ми даде) за во теретана,ама ме заеба-повеќе ми се спиеше и немав сила за ништо!!!

Стојте, се вика енергетски пијалак но едно чоколадо мислам дека има повејќе kJ на 100g...

Абе енерџито е само кофеин појачан со таурин, и чат пат некои витаминчиња.
Ја право да ви кажам станав зависен па по 3 на ден ги дрмав, место кафе. Така да овој викенд сум на детоксикација од кофеин. :)
Пијам само црн чај сеа.
Енерџите се кул, како замена за кафе, меѓу испити, ако не се претерува. Не даваат крила.

Ем не реков ја исто на почетокот. Дека е кофеин со таурин. Овде никој не чита ништо. Само лае.

Доколку имаш основа за енергија, добро си се накркал или „накркал“ и не ти треба енерџи дринк, сепак може малку да те поткрене. Но како и секоја друга материја, организмот развива хммм толеранција кон таа материја така да за ноќ или две ке ти послужи ама за континуирано... кракај вистинска енергија.

Инаку енерџи дринк што мене ми влијаел позитивно се има случено еднаш после футбал коа со Батистута купувавме пиво за сите па попат си купивме ние „џоинт“, повеќе како зафрканција за Лу Уиид, но сепак се почувствував инстант свеж.

@ Da Bitch-> Девојче не претера ти малку повеќе со бројката на пива???

И не ми текнува кој спомна чоколада, но јас преферирам Сникерс :)

Мислам дека се прави јака тука пред сестра и нема толку испиено.

Ова ти ти љубомориш на Дани за Шлак па преку Дабиче сеа нешо.
Бапни гварана, ќе ти помине.

Не пијам енергетски пијалоци..... сум пробал неколку пати онака ако чисто случајно.... не сум се осетил ништо посебно.... ваљда зависи од самиот организам како сето тоа ке го прими и што примал пред тоа :icon_lol:

Еко1, а бе за нас се знае, енергетски за накревање, вотче, пивце, убаво јадење и кафе.

Garfield напиша:
Ова ти ти љубомориш на Дани за Шлак па преку Дабиче сеа нешо.
Бапни гварана, ќе ти помине.

Па нормално, инаку јас како клабер си г'там по две 45 мин пред журка и после уште по 2 за журка и само флешои си имам.

Само турско или нес. Или кафе, па Кока-Кола. Кафе и кока-кола беше најдобриот „допинг“ додека играв ракомет.

Ако испијам 2-3 лименки Ред Бул - после ќе немам пари за јадење.

Овде са ефтини бате, по 30. 40 денара, преведено у словеначки стандард 10 денара :) Меркатор енерџи.
Зато по 2, 3 :) Мада маав и ред були орџинал ко беа по 60 денара комад.
А да дааш по 100 денари за енерџи, тоа е лудо. Боље пиј си кафе или па чај(Earl Gray ја пијам):

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom