Red Bull ти дава крилја! ДА или НЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување

Dali Red Bull vi dava energija???

• Da

Гласови: 113 45,6%
  • Ne

Гласови: 135 54,4%

• Вкупно гласачи
    248
Еднаш пред да одам на утакмица футсал со еден другар се договараме ке си купиме по 1 ред бул за "енергија":pos2: ама ние не бевме јадени уште.Ги испивме и викаме сега ке летаме. Ама малце потрчав и неможев да дишам се потпирав на противничките играчи мислев ке умрам тогаш.:pos2: Поука : Не го пијте на гладен стомак.

иначе има некое дејство пак ти дава сила .

Дефинитивно..ДА ! Како лудо делува кај мене, очите три банки ми ги отвара :)

Многу пати имам пиено и не ти дава криља.Ти дава сила.А тоа дека не е се пие на празен стомак е точно.
:salut:

А ти клаберу г'таш ли по една пола саат пред журка? За сите клабери препорачувам енерџи дринк во комбинација со лекови за смирување па да видите дали ќе ве освежува само пола саат.
Шо сакаш да кажеш?

Море што сум имал искуство 2 ред була и околу 5-6 текили неможеа да ме освестат цела вечер партали ме направи. Од тогаш не ми текнало повеќе да мешам енергетски пијалоци со алкохол...Bad choice..Инаку да мислам дека ти дава крилја ама на одредени моменти и ако го мешаш со алкохол, ова ти е најдобриот еликсир да се осетиш како жив мртовец...:cug::kafe:

Море што сум имал искуство 2 ред була и околу 5-6 текили неможеа да ме освестат цела вечер партали ме направи. Од тогаш не ми текнало повеќе да мешам енергетски пијалоци со алкохол...Bad choice..Инаку да мислам дека ти дава крилја ама на одредени моменти и ако го мешаш со алкохол, ова ти е најдобриот еликсир да се осетиш како жив мртовец...:cug::kafe:

My man. :pipi:

Ред бул + 7 текили + 2 камиказе коктели. Hallucinations man, I tell you, hallucinations... :kesa:

Не дава крилја, ама дава доста енергија, во комбинација со добра исхрана.

EDIT: Интересни ми се тие што викат дека не дава енергија. Па луѓе, енергетска вредност има доста голема, проверете ги состојките. А тоа дали ја осеќате таа енергија или не, тоа е друга приказна. :smir:

My man. :pipi:

Ред бул + 7 текили + 2 камиказе коктели. Hallucinations man, I tell you, hallucinations... :kesa:

Не дава крилја, ама дава доста енергија, во комбинација со добра исхрана.

Е дава енергија ама како што кажа со добра исхрана, а јас гладен ги испив и дојди да те видам, зомби на една вечер...Неможев два дена да се сетам што ми се случи...:jaj::pos2:

пијам често ред бул и гуарана ама некако не нешто кузнај што освежува али не ме држи да бидам будна ако ми се спие пак ќе спијам

пијам често ред бул и гуарана ама некако не нешто кузнај што освежува али не ме држи да бидам будна ако ми се спие пак ќе спијам

Ти испиј од 3 до 6 па ќе те разбуди и ке те заспа за рок во 10 мин..:pos::pos:

Ред бул ме успива...
Од енергетскиве само Горска Мечка и Гуарана ми даваат чувство на „живот“ .

Ред бул ти дава криљааааааа...Може у небото за тиа со слабо срце

На 3дневна екскурзија кога одевме едни мои другари пиеа Ред Бул.. и после повраќаа како луди. И башка имам читано дека од Ред Бул може да ве фати срцев удар. :toe:

Ред бул ти дава ништо, ти зема пари.
Нескафе, on the other hand, е тоа ти дава крилја. :)

Кај секој различно реагира, знам јас еднаш пред утакмица ненаспан папсан целиот мавнав еден redbull и после мука немав ни замор ни ништо не ми беше со оглед на тоа дека вечерта у 4 легнав.
Исто се има десено да испијам и нес и гуарана и кока кола и да заспијам ко заклан така да зависи од моментот, човекот итн итн, зашто колку и да си уморен и да ти се спие не секогаш може енергетскиот пијалак да ти помогне.
Инаку да има и смртни случаи за тоа мешање на енергетски со алкохол али кај кого како се погодило а најчесто се случува да срцето презабрзано куца и се добива тахикардија и може да откаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom