Разбуди се младино, во тебе е промената!

• Креатор на темата Креатор на темата Achilles1989
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Толку ти беше умот ?
Треба безусловно нели ? Со сила не можам да ти дадам само да ти земам, ако имаш проблем со шиптaрите
Оди и почни да ги бркаш од државава шо кој кур си клепнал овде да продаваш филозофии ,а да бе интернет интелектуалци и патриоти САКАЈТЕ ЈА МАКЕДОНИЈА ама само нашите кога се на власт, после се нечини.
ОООООО МАКЕДОНЕЦУ на празен стомак држава не се сака, а од шиптaрите има 1000% поголеми луѓе од тебе и од моменталнион владин состав.
Ебаве лигушите ебаве, САКАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА за што да ја сакам бе ? Ако сака денес огин нека ја изгори ме заболе курот мене, исто како што не ме заболе кај живеам и на кого ќе му плаќам данок арно ама од тој данок ке имам опшествени бенефиции нема да гледам споменици како никнуваат а деца умираат,руинирани болници и сспоменици од 2000 000 евра,тениски игралишта од милион ипол денари во села и населби каде што повеќето зимаат 12 000 плата а нај евтиниот тениски рекет е 10 000 денари.
Само ти сакај си ја државата, овци секогаш биле потребни и ќе бидат потребни за стрижење.
ДА ЖИВЕЕ МАКЕДНОНИЈА ДА ЖИВЕЕ ВЛАДАТА НА МАКЕДОНИЈА сдсмр да си оди од власт и вмро да дојде министрите на вмбло се супер:pos:
И да те прашам што си направил ти за оваа држава освен лепењето лавови крстови сонца на фб така ли ја сакаш ти државава ?
Ете јас бев во војна за оваа држава, никому ништо сега на влиделот главен колиционен партнер му е тој што пукаше на мене,леле колку ја сакам оваа чудесија.

Ти што направи ?
Чекај сеа реплика,ама Бланко потпиша со Ахмети,не е Грујо крив.Праам муабет со еден роднина ми вика,абе слушна Бранко со Албанците ќе коалицирал,да му ебам крвта.Ја му викам,чекај бе мозга,па гвујо наш со кого е во коалиција?Чиви лисици се тргаа од кале,кој е министер за одбрана,кој ти е вицепремиер,кога се праеше Скендербег,кој дозволи да се слави Знаме на Албанија,кој дозволи промена на имиња на училишта во сред Скопје???Контра реплика,ама сеа 2013 ќе се отворело прашањето за Егејска Македонија.АЛО ШЕФЕ,уште луѓе веруваат и после се дека може да му влезеш на гркот доле и ќе му речеш,ова е мое кој те ебе,епа тоа е не заслужуваме ние повише.Има Гвуле среќа што најде искасапен питбул ко Бране,он не би издржал две години мандат во било која друга држава.

Секоја генерација си има свој порок,секое време си има свои импликации.
Иако Ружин ја обвинува оваа генерација како неетичка,аморална сепак и во неговото време ваквите појави биле чести.

Генерацијата на Ружин ја осакати Македонија,дозвили да капитулира,а сега истата таа генерација ја осудува денешната.
Генерацијата на Ружин дозволи да се потпише срамен договор,инициран од една обична планинска багра,со незначително количество оружје во споредба со една автономна земја.
Истата багра се симна на 22 јануари и почна да влева страв во коските на граѓаните,кои се селеа кај роднини и пријатели во странство и останатите градови,подалеку од западниот дел на Македонија.
Додека политичарите пробуваа латентно да ја покријат сериозната ситуација,баграта вршеше терор низ селата во северозападна Македонија и градовите Тетово и Гостивар.На крајот по сите сапуници,политички натегања успеа да се заврши конфликтот инициран од баграта,официјално на датум 12 ноември 2001 година.

По сите контроверзии и префрлања,се постигна договор,"задоволителен" за двете страни.Тоа е Охридскиот Рамковен Договор,потпишан на 13 август 2001 година,срамен,кој остави стигма на Македонија и македонскиот народ,но највеќе на македонската никаква политика.

Кој е Ружин,а воедно и целата негова генерација,кои од Македонија направија последна дупка во Европа,да ја обвинуваат денешната младина ?

Таа генерација е генерација во која владее хипокризија, и нема никакво право да ја осудува денешната.

И поздрав до сите млади луѓе,кои живеат боемски живот,се враќаат во 7 наутро од биртиите.
Шабан Шаулич е доказ со песната дека и во времето на Нано Ружин имало боемски луѓе.

Уживајте.:)

Мене не ми прави среќен тоа што призна, погрешно си ме сфатил. Иввини уште еднаш ако те навредив, немав таква намера, и ако сум те навредил, сум го направил тоа несвесно.

Да не се повторувам, само пак ќе кажам, тие работи си имаат редослед...
Мене не ме навреди најискрено и некој да ми рече ти си :гомце: мене тоа не ме навредува бидејќи јас самиот како личности си ги знам своите вредности и друга работа во живото кај мене не постои редослед дека тогаш и тогаш на тие год тоа треба да биде и сл. :)

Очај се значи политичариве, очај. Како бедно бараат поддршка, колку провидно...
Ќе се свестела младината... а свестување било да се ангажира партиски... :facepalm:

Од кога е ова:

“Our youth now love luxury. They have bad manners, contempt for authority; they show disrespect for their elders and love chatter in place of exercise; they no longer rise when elders enter the room; they contradict their parents, chatter before company; gobble up their food and tyrannize their teachers.“

?

Добар дел од младината се свести. Не оди повеќе на избори, не лепи плакати и генерално има доволно разбирање за тоа кои и кои ликови шират пропаганди и тоа е доволно. Не е ова дека имаме напредна младина која умее да препознае пропаганда, туку имаме бедни и очајни медиуми и јавни личности кои отворено ја шират истата. Не оставаат простор за никаква недоумица дека ете можеби тие се добронамерни и загрижени граѓани, а не партиски полтрони.

Толку ти беше умот ?
Треба безусловно нели ? Со сила не можам да ти дадам само да ти земам, ако имаш проблем со шиптaрите
Оди и почни да ги бркаш од државава шо кој кур си клепнал овде да продаваш филозофии ,а да бе интернет интелектуалци и патриоти САКАЈТЕ ЈА МАКЕДОНИЈА ама само нашите кога се на власт, после се нечини.
ОООООО МАКЕДОНЕЦУ на празен стомак држава не се сака, а од шиптaрите има 1000% поголеми луѓе од тебе и од моменталнион владин состав.
Ебаве лигушите ебаве, САКАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА за што да ја сакам бе ? Ако сака денес огин нека ја изгори ме заболе курот мене, исто како што не ме заболе кај живеам и на кого ќе му плаќам данок арно ама од тој данок ке имам опшествени бенефиции нема да гледам споменици како никнуваат а деца умираат,руинирани болници и сспоменици од 2000 000 евра,тениски игралишта од милион ипол денари во села и населби каде што повеќето зимаат 12 000 плата а нај евтиниот тениски рекет е 10 000 денари.
Само ти сакај си ја државата, овци секогаш биле потребни и ќе бидат потребни за стрижење.
ДА ЖИВЕЕ МАКЕДНОНИЈА ДА ЖИВЕЕ ВЛАДАТА НА МАКЕДОНИЈА сдсмр да си оди од власт и вмро да дојде министрите на вмбло се супер:pos:
И да те прашам што си направил ти за оваа држава освен лепењето лавови крстови сонца на фб така ли ја сакаш ти државава ?
Ете јас бев во војна за оваа држава, никому ништо сега на влиделот главен колиционен партнер му е тој што пукаше на мене,леле колку ја сакам оваа чудесија.

Ти што направи ?
Ти повеќе наликуваш на шизофреник лудак со цели есеи напишани тука на форумот.

Јас убаво си кажав оди ороди си се со Шиптарките и живеј си со нив ако толку ти е убаво и не ме замарај мене во животот.Ама ти мрзне гомно и не ни помислуваш на таква работа во животот.Мене ме заболе дали имало боље Албанци луѓе од мене.Гледам ти колку ги почитуваш твоите Албанци нарекувајќи ги Албанци, ама ова е форум секој може се и сешто да каже и да изиграва либерален идиокритет тука.Тие твои Албанци сите од прв до последен работат на нивните идеали и цели во животот, а ти што правиш?Им го лижеш и се срамиш да бидеш тоа што си само да не ги увредиш и да не се чувстуваат дискриминирани?Такви ликови како тебе сум среќавал многу пати во животот коишто главна цел во животот им е да глумат бунтовници, да изиграваат праведници, а не се ништо повеќе од обични лузери.Ти не си бил во никаква војна и не се бламирај тука на форумот.

Јас ја сакам Македонија, а не власта.Научи првин да правиш разлика во животот.Го сакам моето потекло, мојата историја, моите планини, езера, реки и се останато.

Научивте 5 реченици сите тука “Народот умира, гладуваме, немаме за леб, умираме, болниците руинирани, патишта немаме“ и сите како овци едни ко други се повторувате.Толку сте очајни и патетнични што на човек и серка му престанува кога ве чита.

Кого лажете вие тука и сите се правите аполитични?На кого му продавате муда за бубрези тука на форумот дека не ве интересира политика, партија, власт и ништо?Сите вие калуѓери тука на форумот.

Јас сум гласал за ВМРО ДПМНЕ цел живот, но сум разочаран од неколку нивни постапки на национално ниво кога го продадоа сопствениот народ за фотеља.Јас не сум веќе симпатизер на Вмро, затоа што тоа не е истата партија, туку стана демократско-либерално гомно како и сите други, а не она што треба да ги штити интересите на македонскиот народ.Но, исто така и сум горд на илјадниците реализирани успешни проекти на коишто вие немавте ни тронка човечно во вас да ги пофалите.Тоа е лицмерие.Направија многу успешни и добри проекти во Македонија.Еден од тие е и реконструкција на болниците, добивање комплетно нови апарати, нови амбулантни возила и многу други работи кога се фати за болниците.

Политичко неполитичко ,напишаново е 10000000 % точно

Чекај сеа реплика,ама Бланко потпиша со Ахмети,не е Грујо крив.Праам муабет со еден роднина ми вика,абе слушна Бранко со Албанците ќе коалицирал,да му ебам крвта.Ја му викам,чекај бе мозга,па гвујо наш со кого е во коалиција?Чиви лисици се тргаа од кале,кој е министер за одбрана,кој ти е вицепремиер,кога се праеше Скендербег,кој дозволи да се слави Знаме на Албанија,кој дозволи промена на имиња на училишта во сред Скопје???Контра реплика,ама сеа 2013 ќе се отворело прашањето за Егејска Македонија.АЛО ШЕФЕ,уште луѓе веруваат и после се дека може да му влезеш на гркот доле и ќе му речеш,ова е мое кој те ебе,епа тоа е не заслужуваме ние повише.Има Гвуле среќа што најде искасапен питбул ко Бране,он не би издржал две години мандат во било која друга држава.
Вмро е предавничко исто како и Сдсм, но за состојбата на целокупниот македонски народ се криви сите.Не сакате да се жените, мажите, не сакате да чувате деца.Поубаво ви е да пиете по цел ден, да се шетате на кафиња, да носите фустанче од “Мiss Sixty“ наместо да подигнете поколение.

Албанците го немаат тој проблем.Тие се множат, прават деца, а со тоа и нашето влијание опаѓа во државата.Затоа немој да те чудат многу отстапки кон нив во иднина.

Ти повеќе наликуваш на шизофреник лудак со цели есеи напишани тука на форумот.

Јас убаво си кажав оди ороди си се со Шиптарките и живеј си со нив ако толку ти е убаво и не ме замарај мене во животот.Ама ти мрзне гомно и не ни помислуваш на таква работа во животот.Мене ме заболе дали имало боље Албанци луѓе од мене.Гледам ти колку ги почитуваш твоите Албанци нарекувајќи ги Албанци, ама ова е форум секој може се и сешто да каже и да изиграва либерален идиокритет тука.Тие твои Албанци сите од прв до последен работат на нивните идеали и цели во животот, а ти што правиш?Им го лижеш и се срамиш да бидеш тоа што си само да не ги увредиш и да не се чувстуваат дискриминирани?Такви ликови како тебе сум среќавал многу пати во животот коишто главна цел во животот им е да глумат бунтовници, да изиграваат праведници, а не се ништо повеќе од обични лузери.Ти не си бил во никаква војна и не се бламирај тука на форумот.

Јас ја сакам Македонија, а не власта.Научи првин да правиш разлика во животот.Го сакам моето потекло, мојата историја, моите планини, езера, реки и се останато.

Научивте 5 реченици сите тука “Народот умира, гладуваме, немаме за леб, умираме, болниците руинирани, патишта немаме“ и сите како овци едни ко други се повторувате.Толку сте очајни и патетнични што на човек и серка му престанува кога ве чита.

Кого лажете вие тука и сите се правите аполитични?На кого му продавате муда за бубрези тука на форумот дека не ве интересира политика, партија, власт и ништо?Сите вие калуѓери тука на форумот.

Јас сум гласал за ВМРО ДПМНЕ цел живот, но сум разочаран од неколку нивни постапки на национално ниво кога го продадоа сопствениот народ за фотеља.Јас не сум веќе симпатизер на Вмро, затоа што тоа не е истата партија, туку стана демократско-либерално гомно како и сите други, а не она што треба да ги штити интересите на македонскиот народ.Но, исто така и сум горд на илјадниците реализирани успешни проекти на коишто вие немавте ни тронка човечно во вас да ги пофалите.Тоа е лицмерие.Направија многу успешни и добри проекти во Македонија.Еден од тие е и реконструкција на болниците, добивање комплетно нови апарати, нови амбулантни возила и многу други работи кога се фати за болниците.
ОК се изнапиша, ништо не кажа , зошто да ја сакам државата не одговори.
Историјата за која ти реков дека кур не ме боли ти ја спомнуваш.
Доприносот твој не го кажа.
Имаш нешто конкретно да кажеш или ќе млкатиш празна слама цело време со идиоштини за успешни проекти ? Кој успешни проекти со кој од нив мене како на жител на оваа држава било на кој начин ми е олеснета егзистенцијата па да ги фалам.?ЗА ШТО КОЈ КУР да бидам горд на ракометари кошаркари споменици ? Не биди идиот не знам каде те пумпаат со идиоштина но далеку е работава од гордеење и постоење на работи со кој би се гордеел некој. Не можам да се гордеам со тоа дека бензинот е 90 денари а платата е 12 000 денари, не можам да се гордеам со тоа дека се направил проект споменик а во болница те праќаат од каршија во приватна аптека да си купиш лекарства, не можам да се гореам со вукојебина во која што ако си градоначалник од владејачката партија можеш да се извлечеш со убиство, а ако си обичен граѓанин може да ти дојдат извршители затоа што не си платил некоја такса.
Само МОРОН би се гордеел со споменици и небитни работи кој се наменети за крадење пари додека се битно и опшествено важно му се распаѓа пред очи, кога во 21 век има населени места во кој нема водоводна мрежа а на 4 километри од нив има споменик оод 1 000 000 евра, кога нема пари за да се санира улица а има пари да се гради безврден спортски терен.
Ова на кое што ти се гордееш е тиња,што ти е на тебе не сум малоумен да ги фалам за тие проекти.

Но, зошто ги оправдуваш методите на владеење на ДПМНЕ? Фрази како „делови од колачи“, слатки итн. да ги употребуваш така без да дадеш ГОЛЕМА критика е само оправдување и согласување со начинот на работење на власта.
Клиентелизмот е добро познат и користен и во светската политика, не само тука. „Гревот“ на ДМПНЕ е тоа што успеа да го интегрира до најдолните слоеви на власта. Мислам дека тоа го направија со цел. Јасно им беше дека клиентелизмот ќе ја убие идеолошката борба и дека неутралните ќе ги направи апатични. Тогаш, со ваква опозиција, која ниту ја разбира играта, ниту го познава противникот е лесно да се опстане на власт.

Целосно се согласувам дека „обичниот“ граѓанин треба да се буни за тоа. Бидејќи клиентелизмот треба да се чува надвор од некои битни сектори како здравство, образование и правда. Во САД го имаат тоа елегантно решено. Никој не пробува да ги искористи тие сектори. Битките се водат на други места. Победи Обама, корист ќе има фармацевтската индустрија, да победеше Ромни тоа ќе беше воената. Имаат заеднички премолчен концензус да не ги партизираат работите кои влијаат врз сите. Барем не до најниско ниво. Граѓаните да не бидат директно засегнати од тоа. Во Македонија го нема тој концензус. Во Македонија кога иде нова власт проработуваат комплексите и редовно гледаме најнизок вид на реваншизам кон немоќни.

68898_461462113890968_1741753885_n.jpg

ОК се изнапиша, ништо не кажа , зошто да ја сакам државата не одговори.
Историјата за која ти реков дека кур не ме боли ти ја спомнуваш.
Доприносот твој не го кажа.
Имаш нешто конкретно да кажеш или ќе млкатиш празна слама цело време со идиоштини за успешни проекти ? Кој успешни проекти со кој од нив мене како на жител на оваа држава било на кој начин ми е олеснета егзистенцијата па да ги фалам.?ЗА ШТО КОЈ КУР да бидам горд на ракометари кошаркари споменици ? Не биди идиот не знам каде те пумпаат со идиоштина но далеку е работава од гордеење и постоење на работи со кој би се гордеел некој. Не можам да се гордеам со тоа дека бензинот е 90 денари а платата е 12 000 денари, не можам да се гордеам со тоа дека се направил проект споменик а во болница те праќаат од каршија во приватна аптека да си купиш лекарства, не можам да се гореам со вукојебина во која што ако си градоначалник од владејачката партија можеш да се извлечеш со убиство, а ако си обичен граѓанин може да ти дојдат извршители затоа што не си платил некоја такса.
Само МОРОН би се гордеел со споменици и небитни работи кој се наменети за крадење пари додека се битно и опшествено важно му се распаѓа пред очи, кога во 21 век има населени места во кој нема водоводна мрежа а на 4 километри од нив има споменик оод 1 000 000 евра, кога нема пари за да се санира улица а има пари да се гради безврден спортски терен.
Ова на кое што ти се гордееш е тиња,што ти е на тебе не сум малоумен да ги фалам за тие проекти.
Ако мислеше на градоначалникот на Старо Нагоричане тој веќе е на суд и ќе му се суди.Појавен е на првото рочиште.Така без дезинформации те молам.

Јас ти набројав инвестиции во здравството, а ти се правиш слеп и пак вртиш празна слама.

Пред два дена е пуштен нова пречистителна станица во Пробиштип, а при крај е изградбата на “Злетовица“ со којшто ќе се стави крај на проблемот со вода во Источна Македонија и тој крај целосоно ќе се пре прероди.Кога има вода има и живот.

Се асфалтираше и патот Струмица-Радовиш, Скопје-Велес и многу други.Скоро сите градски, приградски места во Македонија имаат асфалт, струја, канализација, а многу од нив добија и комплетно нова инфраструктура.Не се бламирај и не лажи со муабети без факти.
Можам да почнам да набројувам проекти на сите градоначалници од страна на Вмро што се реализирани последните 4 години.Безброј се :) Имало пари за споменици, а немало за патишта.Ало, ќорав ли си?Скопје последните две години доби 7-8 нови и проширени булевари и се реши многу сообраќајната гужва.

Духот на народот се гради со култура мочко.Ако за тебе театарот е промашена инвестиција тогаш ти очигледно немаш никаква основна и општа култура.

Јас барем се радувам на нешто и сакам тие луѓе да имаат споменици, затоа што заслужиле.Секој народ во светот си ја слави својата култура и историја.Само ние имаме комплекс од неа баш од такви ликови како тебе.

Јас ставам крај тука, и не ме цитирај повеќе.Најди следна жртва тука да полниш мозок со bullshit.

Шабан Шаулич е доказ со песната дека и во времето на Нано Ружин имало боемски луѓе.

Уживајте.:)

И тоа како! Најголемиот боем живееше во времето на Нано. Бузлевски му беше име, личен тој.

Индиферентноста на денешната младина,желбата за живот во странство,враќањето дома во седум наутро се должи на тоа што претходната генерација не остави никаква инднина и просперитет за младите во оваа земја.

Најсилен аргумент на генерацијата Ружин е враќањето во седум наутро и пиењето алкохол против сегашната генерација,сокривајќи го фактот што и таа генерација не заостанувала многу во тој поглед,впрочем и не заостанувала еквивалентна била ситуацијата.Секогаш имало млади луѓе кои живеат неконвекционално.

Генерацијата на Ружин покажа дека незнае да води држава, и по дваесет години постоење,системот е попустлив,корумпиран и сеуште не сме излезени од транзицијата.
Додека земји како Чешка и Полска,кои беа исто така комунистички,се развиваат со огромна брзина,нашата земја тоне во бездната.

Генерацијата на Ружин дозволи нашата земја да биде водена од терористичка багра,исто така дозволи Албанците да седат дома и секој месец да примаат убава плата.Се тоа иницирано од капитулирачкиот договор.

Една обична терористичко-сепаратистичка багра дојде од планините и наметна промена на уставот.Невидено до сега.
Истите терористи сега бараат да се обештетат за војната во 2001,но тоа не е заради парите кои ќе ги добиваат од генерацијата Ружин,туку бараат легитимитет за тоа што се бореле.

Голем поздрав исто така до генерацијата Ружин,која упорно не лаже нас младите,веќе дваесет години,безочно не лаже.
За оваа пригода совршена би била песната од Аца Лукас.:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom