Распутин-светец или демон!

• Креатор на темата Креатор на темата makedon^
  • Време на започнување Време на започнување
Tocno e deka preziveal. Ne bil vo srce pogoden. Pred toa izel golema kolicina kolaci so cijanid. I vino so cijanid. Inaku i toj i negoviot nesuden ubiec bile dvocevki. Imase pred nekoe vreme dokumentarec po dokumenti na SIS britanska razuznavacka sluzba koja zaedno so ruski elementi go izvrsile ubistvoto. Rasputin celo vreme go nagovaral carot da izlezat od vojnata a posto imal vlijanie na carot ne im cinelo na britancite, primirje na istocen front bi znacelo 2 mil. germanci preflreni na zapaden front, i resile da go trgnat.
Imase fotografii od obdukcijata kade se gleda deka e poveke pati pogoden, a pricina za smrtta bila - voda vo belite drobovi (davenje) - go frlile vo reka.

Rasputin - ultra legenda,zloba,ludak...
Istiot den koga bil ubien Franc Ferdinand vo Sarajevo, izvrsen e i atentat na Rasputin, ruski vladici platile stara kurva da go zakoli. Mu go nacukala nozot do kraj, creva mu pagjale, ama ne umrel. Sepak se oporavuval nekolku meseci potoa. Presuden moment vo istorijata na 20-ot vek. Glavna opsesija vo toa vreme mu bila da go odvrati Nikolaj II od vlez vo vojnata, pri sto istorijata na 20 vek bi bila sosema razlicna... ako Rusija ne vlezela vo vojna.

Nema veke takvi legendi.

Tocno, za istiot dokumentariec i jas pisav pogore. Politika cista, nisto poveke.

Едноставно сметам дека тој бил многу интелигентен човек и имал размислувања кои биле многу понапредни од тие на другите луѓе во негово време. Мислам дека тој ја искористил таа негова интелигенција за да се стекне со доверба од кралското семејство, а со тоа да добие извесна моќ и влијание по народните маси.
А што се однесува до легендите за него и мистериозните случувања, можеби и има нешто точно во нив, но мораме да земеме предвид дека поголемиот дел од народот бил необразован и не можел да си објасни работи кои се случувале околу овој мистик, па така биле и пренесени - како фантастични настани во облик на факти.

Тој бил обичен човек. Сето друго е фолклор и измислица.

bolesnik zimi se .. lele ama e strasen auuu... loso idete i videteja u full size image auuu loso ama neznam so da mislam za tipov ama moze stv da imal neso natprirodno so go znaes vidi kakov e ...jezif neznam mn isprepletkana e prikaznata povrzana so nego taka da...nezz:toe:

Гледав сега емисија за него , но главна тема беше неговата смрт , дефинитивно имал некоја моќ , а и бил голем љубовник :)

Распутин бил русин кој од обичен селјак стигнал до кралскиот двор.Приказната за него е долга.Тој поседувал моќ да исцелува,лечел луѓе од се и сешто,посетувал манастири,бил во Ерусалим.Но велел дека спасението доаѓа преку гревот,одржувал оргии,и многупати бил предупредуван поради недолично однесување.Но бидејки го излекувал царскиот син од хемофилија,тој бил прифатен да биде на царскиот двор.Но подоцна решиле да биде убиен со калиум-цијанид.Ни тоа не делувало на него,па решиле да го убијат со пиштол.Примил куршум во срце и два во глава,но и тоа не делувало на него.Подоцна го фатиле,го врзале па го фрлиле во река.Оставил писмо во кое велел дека ако е убиен од обични селјаци нема никој да страда,но доколку е убиен по наредба на царот,целото царско семејство во рок од 2 години ќе биде убиено од рускиот народ.Така и се случило.Во 1918г. семејството Романови е убиено.Прашањето е дали бил светец или демон?

Истото го збореа на Хистори на документарец за него вчера. Не се знае на ккој да се верува али неможе да се каже дека бил светец ако одржувал оргии ниту ѓавол пошо го излекувал кралскиот син, но можеби е човек кој мн го користел мозокот и вишата енергија па така со мислите си зацртал дека ништо материјално неможе да го убие. Тоа е нормална работа само тешко кој може да ја изведе. Свака му част! хаха:vozbud:

Не тресете глупости човекот бил интелегнетен многу можел дури и со поглед имал подмрднато некои ситни работиза то треба интелегенција и многу концентрација!!!

Ко напрајле заговор да го убијат, го викнал некој си таму ( дали некој војник беше или шо ти ја знам, не ми текнува ) као на гости и ко почастил со колачи. Во колачите клале отров, и то уба количина за сигурно да го докусурат. Овај улајо, Распутин, ги изел сите колачи и гајле немал. Тој шо седел со него, ко видел дека Распутин ги изел сите колачи и нема мака, го фатиле паники и зел да го пука со пиштол. Распутин почнал да бега, излегол надвор од куќарето и почнал да се движи накај блиската река. Овај другиот пукал по него, го погодил неколку пати, арно ама овај продолжил со бегање. Стигнал до мостот на реката каде шо пак бил погоден со пиштол и паднал в река. Ко го нашле наредниот ден телото на Распутин покрај реката и напрајле аутопсија, виделе дека во белите дробој имал вода -> шо значи дека умрел од давење во вода :).

Е сеа глеајте шо лајно бил, куршум не го дупи , отров не го труе, само можи да се удај :icon_lol:

Упс, сеа видов дека Toecutter веќе напишал ... се извињавам

Гледав сега емисија за него , но главна тема беше неговата смрт , дефинитивно имал некоја моќ , а и бил голем љубовник :)

Читав и дека оргии правел хехе ама кога ке го погледнам во фаца::pos::pos::pos:некако не ми е верно многу.Како успевал да ги убеди девојките...мора да имал некоја посебна моќ.

Човек со желба за моќ и владеење. Многу интелигентен манипулатор со одлики на психопат.
Имал способност да ги манипулира особено жените и да ги наведува на оргии лажејќи ги дека така ќе си ги прочистат гревовите.
Неговата моќ оди до таму што го манипулирал целото царско семејство....а играл улога и во пропаста на истото.
И таа прикаската за убиството како што пишаа некои членови погоре е прилично интересна...значи не само психолошки туку и физички бил навистина силен.

Ко напрајле заговор да го убијат, го викнал некој си таму ( дали некој војник беше или шо ти ја знам, не ми текнува ) као на гости и ко почастил со колачи. Во колачите клале отров, и то уба количина за сигурно да го докусурат. Овај улајо, Распутин, ги изел сите колачи и гајле немал. Тој шо седел со него, ко видел дека Распутин ги изел сите колачи и нема мака, го фатиле паники и зел да го пука со пиштол. Распутин почнал да бега, излегол надвор од куќарето и почнал да се движи накај блиската река. Овај другиот пукал по него, го погодил неколку пати, арно ама овај продолжил со бегање. Стигнал до мостот на реката каде шо пак бил погоден со пиштол и паднал в река. Ко го нашле наредниот ден телото на Распутин покрај реката и напрајле аутопсија, виделе дека во белите дробој имал вода -> шо значи дека умрел од давење во вода :).

Е сеа глеајте шо лајно бил, куршум не го дупи , отров не го труе, само можи да се удај :icon_lol:

Упс, сеа видов дека Toecutter веќе напишал ... се извињавам

Е баш во тоа време направиле аутопсија и пол... што викаш на следново: Отровот почнува да делува, во тој момент почнуваат да го пукаат, не осеќа болки поради отровот... мозокот му гори и буквално како рането животно бара спас... стига до мостот и тука што од отровот што од куршумите паѓа во водата и таму умира... вдишуваќи вода веќе несвесен на што е и каде е :)

Според она шо ми е познато, светец не се смета некој шо е манипулант, женкар, намќорест, и шо не умрел од отров, па од куршум.

Е баш во тоа време направиле аутопсија и пол... што викаш на следново: Отровот почнува да делува, во тој момент почнуваат да го пукаат, не осеќа болки поради отровот... мозокот му гори и буквално како рането животно бара спас... стига до мостот и тука што од отровот што од куршумите паѓа во водата и таму умира... вдишуваќи вода веќе несвесен на што е и каде е :)

Ех шо ти е руска машина :). Да беше некое наше дете пред да касни од тие колачињата ќе умреше ... од страв :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom