- Член од
- 5 јануари 2008
- Мислења
- 2.815
- Поени од реакции
- 3.070
Не беше доволно сакан и гушкан како дете , ова се последиците
јбг, секој со своето.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не беше доволно сакан и гушкан како дете , ова се последиците
Може подоле да падне, може да се стаи у врска на фб и тоа со втора братучетка.Плукањето по бившите партнери не започна со социјалните мрежи, си постоело многу пред тоа, само што било сведено воглавно на олајавање по другар(к)и, познаници, комшии, колеги/колешки и слично, единствената разлика е што сега со Фејсбук/Твитер/разни форуми публиката што си фаќа сеир е многу побројна.
Во секој случај мислам дека е тажно, многу тажно кога двајца луѓе кои до вчера делеле и добро и лошо, ќе почнат да јадат вафли еден за друг, без разлика дали на фејсбук или па по заеднички познаници.
Ја разбирам дека раскинувањата се болни, посебно ако се работи за долга врска, разбирам и дека линијата помеѓу љубовта и омразата е тенка и лесно се преминува, ама ако си веќе толку гневен и огорчен, фино лепо кажи и го тоа на дотичната особа, плесни му се што те мачи, отерај го у курац, ама насамо и во лице, а не да оговараш позади грб како некоја бабетина.
Уште па кога ќе почнат да си издаваат онака интимни ствари, не само врзани за секс, него онака работи што биле кажани во доверба, во стил работи што не мачат, тајни стравови или желби...пониско од тоа не знам дали може некој да падне. Мизерии.
Во секој случај поголема казна бруки и резил ќе било да си напраел дека е у брак со тебе.Јас на бившата прва жена и го хакнав профилот по три обиди и и' сменав статус од Divorced во Widowed, па никому ништо.
Арно рекле браќата од север...Кој за што, ако не курва за поштење.
Така и ти најде да зборуваш за етика и однесување по социјални мрежи.

Јас мислам не е до расчистувањето на врската, туку масовно да се дознае дека си сингл.. за да не ја оптеретиш десанка од чекање следен партнер...
Има и исклучоци што благодарение на ступидноста од народов, си одржаваат рејтинзи со јавно ебавање.
So much win!! Затварајте ја темава, излишно е се после коментаров на Лет, објасни човекот многу работи.
Инаку не ми се верува како е можно луѓето до толку да се глупи и преку ФБ да решаваат љубовни проблеми и слично. Па уште и лажни профили прават за да му “наштетат“ на бившиот/бившата или да му ја расипат идната врска. Мислам стварно неам коментар, до кај може да оди глупавоста на човекот. Јас еднаш во средно се ставив во врска, а немав девојка, онака на час досадно ни беше и се ставив во врска, тоа траеше само 2-3 дена, после го тргнав, али сеа се каам ко да сум извршил убиство.
Абе што има да знаат останатите дали сум во врска, дали сум скаран со женската, дали имам фамилијарни проблеми... Али најврв ми е кога некој ќе скрши нога/рака или ќе повреди нешто, и му ја ставаат ногата/раката во гипс и одма бап на ФБ, ко у стилу ај ќе го жалиме повреден е па да фрлиме некое лајкче.
Не знам што да им кажам на таквите освен: Get a life.

Ако не се ставиш на фб дека си во врска, онда немаш врска. Ако некажеш на форум, твитер дека си во брак или врска, пак неважи. Ако не кажеш дека имаш деца и тоа не важи, немаш деца. Само ако јавно не обелодениш позиција, друго ништо не важи. Колку треба да си глуп за вака да размислуваш.Потполно се согласувам, со оглед на фактот што во денешно време на фејсбук се почнува врската многу нормално е да се даде до знаење на другите кандидати дека личноста е сингл, тоа е јасно, она што не е јасно се претераните изливи на љубов после тоа или пак препукавањата меѓу нив.
Ако не се ставиш на фб дека си во врска, онда немаш врска. Ако некажеш на форум, твитер дека си во брак или врска, пак неважи. Ако не кажеш дека имаш деца и тоа не важи, немаш деца. Само ако јавно не обелодениш позиција, друго ништо не важи. Колку треба да си глуп за вака да размислуваш.
Во ова време треба да живееш за публика. Да имаш болна желба да те гледаат, разголуваат, пцујат, понижуваат = психичко пореметување или во превод иден Брејвик.
Тоа што ти сакаш околината да го знае, само тоа се споделува. Нема потреба од никаква друга информација за јавност.
Или она е најболно, влагаат во брак и прават еден јузер погоре споменато Трајанка и Трајан Трајанови![]()

Незнам и на форумов имаше таков случај Џени нека го најде и нека го стави за доказ Павле и Трајанка така нешто е јузерот.И коа ќе се разведат чив ќе биде?
![]()
Незнам и на форумов имаше таков случај Џени нека го најде и нека го стави за доказ Павле и Трајанка така нешто е јузерот.

Па искрено им беше шок на луѓето што се ставив во врска со втората братучетка моја,но мене повеќе ми значи тоа што ја имам до мене,а не на фејсбук.
Зашто фејсбук не е мерило за градење на една врска,а ако не можеш да се разбереш во живо,не знам што ќе ти е тој статус на ѕид дека пишува дека си со некој.
Повеќе статусот ми е за отвореноста и искреноста во врската,отколку да одредени луѓе гледаат што имам на репертоар...