Расчистување на врска преку социјални мрежи

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Па искрено им беше шок на луѓето што се ставив во врска со втората братучетка моја,но мене повеќе ми значи тоа што ја имам до мене,а не на фејсбук.
Зашто фејсбук не е мерило за градење на една врска,а ако не можеш да се разбереш во живо,не знам што ќе ти е тој статус на ѕид дека пишува дека си со некој.
Повеќе статусот ми е за отвореноста и искреноста во врската,отколку да одредени луѓе гледаат што имам на репертоар...

Јас мислам не е до расчистувањето на врската, туку масовно да се дознае дека си сингл.. за да не ја оптеретиш десанка од чекање следен партнер...
Има и исклучоци што благодарение на ступидноста од народов, си одржаваат рејтинзи со јавно ебавање.
Да е за сингл ќе пише раскинавме и толку. Абе ова цели реферати плукање, ваков, таков, на ова личиш, во сексот вака правиш, буквално се што си имал го изнесуваш. Во наредната минута враќа нападнатиот/та со ист тон и реферат цел живот од мали нозе што му раскажале до денот на пуцање. Значи така фино си даваат се што знаат за себе и каде да се начекаат пак истото додека не им олади раскинувањето.
Абе иди закажете си ферка некаде испуцајте се и крај на муабет. Значи меѓу себе не комуницираат никако, али еве вака јавно може се да си кажат. Чудно.

Мене па најинтересни ми се дешавките после тоа препукување, особено раскинувањето. Најчесто цурите ќе глумат ( дали преку јутуб видеа, стихови од песни или едноставно статуси) јаки и недоприливи ко божем ептен им е мило што раскинале па згора на тоа и нивните другарки ќе ги вовлечат во бламот за да тие пишуваат коментари од типот : taka e srckaaa, samo napred!!:* или koj si znae si znae, najbolje si!!!! <33. Иако и дел од машкиот род тоа го прави само посуптилно ваљда:icon_lol:.
Мислам ало, каде со тоа понашање? :facepalm:
Се согласувам дека не треба интимниот живот ака врската целосно да биде прикажана на фб ( од станување до легнување во кревет) и не ми сметаат заедничките слики се додека не преминат во претеризам ( секој саат да се објавуваат нови или па најмодерното што го приметив - да се сликаат во кревет како се лигават :tapp:).
Тие што раскинуваат јавно на фејсбук - мизерни и патетични.
Тие што раскинуваат во чат, како што некој кажа погоре - кукавици и недозреани.
Ако сакаш да расчистиш без сите да дознаат за најситните детали успат - искочи надвор и кажи си се' што имаш, што ти лежи, во 4 очи.

Токму заради све ова, немам и никогаш нема да имам Facebook.

Малце ти е нелогична констатацијата, Фејсбук е онаков каков самиот новозачленет го прави. Никој кога се регистрира нема готов ѕид, профил, слики, листа на пријатели и слично. Значи СЕ сами си додаваме и одземаме.

Многу е глупо што полно го обвинуваат Фејсбук, уствари самите си го ствараме искуството на Фејсбук, т.е сам си бираш што сакаш да гледаш и кој да те гледа

Значи јас треба да се сметам себеси за прилично среќна личност што не сум бил сведок на вакви патетики.

Мислев дека оваа појава почнуваше да изумира полека, но по се изледа тоа биле само моите контакти кои созреале.

Раскинувањето преку социјални мрежи сомо ја отсликува својата ментална слабост,а нажалост тоа е суровата вистина со денешните генерации.

Боље да се договориф на фиксан да се чекаф на клупу, макар и да раскинеф.Ех времиња златни,убаиниви цартсцки у девеести...
Убила нас ова технологија, изопачено е сфе
Фејс vs пубертет најневаља, а и некој погоре напиша повозрасни што прф сајберски контакт ги е фејс, а не мирц и тетриз као на некои : ) а не умеф да га користиф фејс на праф начин су најсмешни. Набутале по триес и нешто у гз а јоште мааф фраери и фраерке на фејс, па не ми е ни чудно што би раскинувале на чат или ѕ'д. Најбоље раскините си на кроф па ако паднете ништо страшно, паднала глупа стфар
Убао викаше Миле: Toшо симнисе, ча паднеш
Тој е падање ниско, да идеш сс некога реално а да раскинеш нереално. Па ако имаш кило муда за да се праиш јак фејсер, фејсни га у лице а не на чат
Мноо сам праунд на сам себе што фејс ми е срушен веќ неколко добри годинке. Ускур ми е најискрено

Па искрено им беше шок на луѓето што се ставив во врска со втората братучетка моја,но мене повеќе ми значи тоа што ја имам до мене,а не на фејсбук.
Зашто фејсбук не е мерило за градење на една врска,а ако не можеш да се разбереш во живо,не знам што ќе ти е тој статус на ѕид дека пишува дека си со некој.
Повеќе статусот ми е за отвореноста и искреноста во врската,отколку да одредени луѓе гледаат што имам на репертоар...
Извини али ти си еден од примерите на јавно соголување. Се имаш соголено до гола кожа, од кога си бил мал до денес. Ама буквално цела Македонија знае што правиш и што ти се дешава во животот. Сега до душа немам видено препирка со ех девојка, али секако и тоа ќе го видам во следната епизода. Цела интима на тацна, немаш ни и од интима.

Тие што раскинуваат јавно на фејсбук - мизерни и патетични.
Тие што раскинуваат во чат, како што некој кажа погоре - кукавици и недозреани.

А тие што се распукуваат на Кајгана после крај на врска што се?

другар, темата за инцест е подолу.

бек он топик
јавно раскинување на фејзбук на младиве генерации е праќање на нова порака
место „Петко е слободен“ за нив ова вака звучи
„Бегајте пички, Петко е слободен, вечерва ќе ќари нешто, ја нема она негована курва да му смета повеќе во животот“

А ти не разбираш сарказам и иронија :)
А ти беше саркастичен со постот или само во делот со братучетката? Извини не се разбирам јас од сарказам и од иронија, ти треба да ме учиш.

Јас не бев саркастична ти си соголен до коске, класичен пример за немање интима и јавно соголување, живеење за публика.

А тие што се распукуваат на Кајгана после крај на врска што се?
Ако се распукуваат на теми од љубов и секс, во кои претходно пишувале колку им е убаво, колку се среќни и заљубени - дефинитивно глупави. Во однос на другите теми, многу зависи од тоа како се перцепирани од страна на другите членови според мене. Тие можат да водат препукувачка дискусија, какви што ги воделе и во живо пиејќи кафе или слично, додека другите членови би си сврзале во глава дека се препукуваат се уште за раскинот - ова второво е веќе проблем на останатите. Доколку пак и во последниве спомнати дискусии има вадење на прљав веш онда да, пак се глупави оние кои се препукуваат :).

Баш ми се смешни тие дешавки, а чат пат и "корисни" за да не треснете нешто у стило:
-Трајко шо ти праве Трајанка?
-Разделени сме со Трајанка.
Требало да си видам на фејсо ,пред да питам, оти не се ТРАјКО -ТРАЈНКА ТРАЈКОВИ :pos:

Скоро секој ден налетувам во нечија близина каде на мобилен се расправаат и вреѓаат одвратно...И цел прљав веш го слуша цела зграда и околина, пошто најчесто на паркинг обожаваат да се расправаат....Кога ќе ти пукне филм не бираш место ни време али е крајно срамотно и глупо да сите слушаат какви проблеми имаш со партнерот..
А на фејс е посебна прикаска....Мислат дека ако јавно го извреѓаат бившиот партнер, ќе го избламираат пред сите..крајно дебилно..А уствари сите гледаат сеир и се смеат ...
Фејс е станато најголемо сеирџиско место, и според мене ништо лично не треба да се споделува, и да си во врска не треба...Затоа што луѓето тоа го злоупотребуваат да те оговараат и осудуваат...

Најјако ми е кога ќе раскинат и ќе објавуваат песни од таков калибар, па кога ќе почнат да лајкуваат каде што не се осмелувале да лајкнат порано поради "партнерот", абе рај за гледање на таква глупавост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom