Расчистување на врска преку социјални мрежи

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Не беше доволно сакан и гушкан како дете , ова се последиците

So much win!! Затварајте ја темава, излишно е се после коментаров на Лет, објасни човекот многу работи.

Инаку не ми се верува како е можно луѓето до толку да се глупи и преку ФБ да решаваат љубовни проблеми и слично. Па уште и лажни профили прават за да му “наштетат“ на бившиот/бившата или да му ја расипат идната врска. Мислам стварно неам коментар, до кај може да оди глупавоста на човекот. Јас еднаш во средно се ставив во врска, а немав девојка, онака на час досадно ни беше и се ставив во врска, тоа траеше само 2-3 дена, после го тргнав, али сеа се каам ко да сум извршил убиство.

Абе што има да знаат останатите дали сум во врска, дали сум скаран со женската, дали имам фамилијарни проблеми... Али најврв ми е кога некој ќе скрши нога/рака или ќе повреди нешто, и му ја ставаат ногата/раката во гипс и одма бап на ФБ, ко у стилу ај ќе го жалиме повреден е па да фрлиме некое лајкче. :facepalm:

Не знам што да им кажам на таквите освен: Get a life.

Ова е второто нешто по глупост. На прво место се јавните запросувања и лигавења пред камери.

Сеа кога ја прочитав темава ми текна на едно прашање, ме интересира што прават оние луѓе кои секој момент од врскта им е овековечен на фејсбук, секое кафе, секоја слика и не знам таму што, кога ќе раскинат ? Ги бришат сликите статусите од типот "најубавиот мој","најзаљубени!!11" или ?

Уф што сум среќно што немам фб и твитер...златен скајп и доста е ;) Се она што "живее" на фб изгледа и пие кафе таму, излегува таму...Глава давам, да отворат кафич Facebook со touch екрани низ него, тие нема да излезат од таму бре :D

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Ма дај ова го прават повеќе тинејџерите но очигледно на луѓево не им се дава пари за бензин, а и не им се уклучува болјер не за друго кој ќе се бања па ај работата ќе ја завршиме на преку фејсбук,скајп и тн. Навистина смешно,детско и глупаво бидејќи навистина е премногу смешно да раскинеш едноставно да расчистиш една врска преку социјална мрежа јас таквите ги нарекувам кукавици бидејќи тие реално не можат да се соочат со проблемот а и со предизвикот и затоа ти е го одбираат најлесниот начин. Но не ме чуди бидејќи ако добро видиме порано немаше фејсбук па тоа го правеа преку телефон,смс пораки така да се ќе видиш и се ќе чуеш..
--- надополнето: 30 октомври 2013 во 11:38 ---
Сеа кога ја прочитав темава ми текна на едно прашање, ме интересира што прават оние луѓе кои секој момент од врскта им е овековечен на фејсбук, секое кафе, секоја слика и не знам таму што, кога ќе раскинат ? Ги бришат сликите статусите од типот "најубавиот мој","најзаљубени!!11" или ?

Еј стварно озбилно замисли само колку време утепуваат во тоа нивно бришење? Јас само се чудам како не ги мрзи да се сликаат,пишуваат,постираат и што ти знам таму... и после се тоа да го бришат.

Мене ми се смешни. Па тоа драматизирања, па имаш и интернет публика, па тука лајкови фрчат во зависност кој кого поддржува. Смешни ми се, ама стварно...:pos:Се гледа дека сакаат внимание. Јас од друга страна, стварно не сакам да знам за секое раскинување и расправија меѓу двајцата, па така решението ми е многу едноставно. Го бришам едниот (имало и случаеви каде и двајцата сум ги бришела) или евентуално во најдобар случај ги ставам на hide. Јас немам намера да се замарам, тие ако сакаат и крајниците нека си ги стават на ФБ, нивен проблем. Порано би напишала огромен пост, каде би се чуделе и би се обидела да го идентификувам проблемот, но по моето дефинитивно цврсто убедување во последно време дека луѓето генерално се морони, немам намера да трошам енергија на нив.

Мене па повеќе ме нервираат љубовните лигавења него раскинувања (те сакам сонце, јас тебе повеќе, јас тебе највеќе...) демек да види светов дека она фатила дечко и многу се сакаат, а нас па баш криво ќе ни падне, патетика.

Од друга страна пак јас го сакам фејсбук токму поради овие збиднувања. Некогаш некој човек колку и да го сметаш за нормален, во моментот кога ќе му го разгледаш фејсбукот сфаќаш од кој калибар е и дека всушност не си одговарата дури ни за дружба.
Колку повеќе стареам толку повеќе сфаќам дека народов е глуп и му нема спас. У секоја друга држава да има глупи луѓе и не е толку страшно со оглед на фактот што станува збор за држави со милиони и милиони жители, но да има глуп народ во Македонија на една шака луѓе е греота.

Jaс имам само едни ама вредни. За жал во брак се и секој ден знам како им поминал. Се испраќаат, дочекуваат, разведуваат, колнат и пак од почеток. Среќа децата уште не знаат да им читаат.
Мене ништо од тоа на Фб не ми е нормално, па дури ни заедничките слики на профил ама мнозинството секогаш е во право, па еден од друг се надополнуваат и така стана театар низ социјалните мрежи.

Псај доволно кажа, не игра улога возраста ниту социјалниот статус, единствен проблем е тоа што се емоционално незрели и не си ја почитуваат сопствената интима. Штом самите си го доживуваат така животот, нека ги, бесплатни претстави.

не си ја почитуваат сопствената интима. Штом самите си го доживуваат така животот, нека ги, бесплатни претстави.

Како може некој да не си ја почитува сопствената интима? Како може некој да ужива во јавно разголување пред непознати лица, да собираш лајкови или критики? Можеш ли да ми го објасниш ова те молам, јас неможам да ги сфатам овие ликови. Па најсвето нешто е сопствената интима, твое е, што има јавно да се расплинуваш со екс особата, што има од после да се докажуваш и прикажуваш кога веќе се завршило?

Едно е да имаш ставови, да споделуваш мислења од искуство, сосем друго е да се „расчистуваш“ на социјална мрежа. Од после, од кога се е завршено. Нема смисла, освен умисла јавно да го избламираш некого. Само прашањето е кој се бламира?

Среќа имам ептен мал број пријатели на Фб, па некое јако запукување немам начекано.

Имам од овие лигушите, али ништо екстремно.
Една избришав пред некое време зошто ставаше слики од појадоци, ручеци и романтични вечери со дечкото, па каде биле летото секој ден, па ова, па она ... Абе љубов бе, не е шала.

Не им ја сфаќам потребата од објавување на љубовен статус. Па и со кого, уште потрагично.
Што, ќе и го украде некоја ако не маркира територија на Фб? Боже сачувај.

Јас немам пишано статус може 2-3 години веќе, и најсериозно не ги сфаќам овие што менуваат на 2 саата. Чекирање каде и да се оди. Се мрднаа луѓево.

Раскинувања на ѕид, плукање, расправање ... Тоа ти е више ментално.
Испукај се преку телефон, во живо (не во јавност), али на Фб такви глупости, не.

Како може некој да не си ја почитува сопствената интима? Како може некој да ужива во јавно разголување пред непознати лица, да собираш лајкови или критики? Можеш ли да ми го објасниш ова те молам, јас неможам да ги сфатам овие ликови. Па најсвето нешто е сопствената интима, твое е, што има јавно да се расплинуваш со екс особата, што има од после да се докажуваш и прикажуваш кога веќе се завршило?

Едно е да имаш ставови, да споделуваш мислења од искуство, сосем друго е да се „расчистуваш“ на социјална мрежа. Од после, од кога се е завршено. Нема смисла, освен умисла јавно да го избламираш некого. Само прашањето е кој се бламира?

Сам себе го убијал :pipi:

Јас мислам не е до расчистувањето на врската, туку масовно да се дознае дека си сингл.. за да не ја оптеретиш десанка од чекање следен партнер...
Има и исклучоци што благодарение на ступидноста од народов, си одржаваат рејтинзи со јавно ебавање.

Проблемот не е настанат кај раскинувањата бе леа. Проблемот е уште во почетокот на врските. Се чекираат на 5 саати каде одат, ставаат слики заеднички каде и да мрднат, секој ден песни, срциња, патетики и единствени на светот. Се тоа функционира со месеци или ете години, сите околу нив го прават истото и веќе станува притаен натпревар. И тука почнува непочитувањето на сопствената интима, барем во моите очи. И сега после толку голема љубов, што треба она да направи? Да остане така со прстот во уста и да помислат дека ја оставил или нему да му викаат другарите дека е папучар? :D Не. Почнуваат да си вадат мизериите за да си го задоволат егото, ете сите ќе знаат дека јас те оставив не ти мене. Или сите ќе знаат каква си. Недозреаност.
Ова е банален аспект на гледање ама не верувам кај таквите профили дека треба да се бара некое посуштинско значење, зошто нема ни да се пронајде. :)

Многу посуштинско прашање е која е потребата од Фејсбук воопшто?

Во 1984 Орвел предвидуваше дека интимата на поединецот ќе биде под контрола на државата преку камери инсталирани во домовие. Се испостави дека Орвел бил оптимист.

Нема потреба од камери, денес луѓето сами си ја изнесуваат интимата во виртуелниот простор. Јас најсериозно очекувам во најскоро време луѓето да почнат да ставаат на фејсбук снимки од своите активности во спалната соба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom